Standard Euro 6c: waarom auto’s besteden 30 procent meer?

Euro 6c: minder vervuiling, meer consumptieEuro 6c: minder vervuiling, meer consumptieEuro 6c: minder vervuiling, meer consumptieEuro 6c: minder vervuiling, meer consumptie

BMW heeft berekend dat dezelfde auto zal aankondigen tussen de tien en dertig procent meer dan voorheen, wanneer onderworpen aan het onderzoek, dat in werking treedt vanaf september 2017. Dit is de zogenaamde , Strakker, strakker om het verbruik dan u of ik met onze auto Euro 6c. Omdat de auto is hetzelfde zijn, zal de consumptie hetzelfde zijn, maar de waarden die u ziet in advertenties zijn hoger, meer realistische en, natuurlijk, minder aantrekkelijk. De andere auto's, die niet het nieuwste model en zijn al te koop, hebben een jaar, tot en met september 2018 dit examen euro 6c. maar, Is Euro 6c rigoureuze test die consumenten gevraagd aan fabrikanten, zodat auto's verbruiken en vervuilen wat ze adverteren wat ze te danken? Ja ... en nee.

Euro 6c is nog steeds in het laboratorium

Voordat, tot vandaag zeggen zij, toen een auto werd onderzocht door Euro 6b, het alleen in een laboratorium gemaakt, met de auto klom rollers die vertraagd te simuleren dat we waren echt op een weg of straat. Het zou hetzelfde zijn als een ITV, maar met een langere test, met een veel hogere precisie-instrumenten. Ik probeer een spaarzame rijden in de stad en een uitgang te spelen naar de snelweg, het bereiken van 120 km / h, hetzelfde voor alle auto's en liep (niet zo gelijk zijn, hangt af van het gewicht en de aerodynamica van de auto die is min of meer remmen rollen, maar het is een tint).

Dit wordt NEDC cyclus genoemd en het probleem is dat de snelheid waarmee versnellen tot 50 km / h te bereiken in deze cyclus, zou je fietsen voordeel te verwijderen. Bovendien, zoals gebeurt op rollen, elke auto "je weet" die onderzoeken. "Wat is dit, dat de wielen niet terug te draaien en de voorkant zal 120?", Wonder elektronische auto, ze zijn erg slim en dus auto's nu zijn zo zacht start en werken net zo goed in de winter in de Veleta die 's middags in Écija in juli: aan te passen op dezelfde motor. dus auto's worden gegeven om te besteden aan rollen en zeer weinig vervuilen. Als u het verkeer -en en je zenuwen zijn in staat om goed te rijden, krijg je je auto verbruikt zeer weinig.

Rijden tempo in de NEDC cyclus tegen de nieuwe Cycle wltp

Vanaf september, met de nieuwe testcyclus NEDC veranderingen en gevolg één krachtiger acceleratie, meer tempowisselingen, meer realistisch. Dus zullen we zien auto's met het brandstofverbruik 30 procent hoger. Wltp cyclusoproep en deed alsof hij een wereldwijde standaard te zijn, zodat het een auto eenmaal voor iedereen kon goedkeuren, maar de VS Ze verlaten hem. Het werd ook gedaan op rollen, maar zal 50 procent te nemen, genoeg voor reinigingssystemen -volledige gas en edelmetalen nauwkeurig afgesteld equity- toekomstige wagens volledig herzien.

En nu RDE, verwarring buiten het laboratorium

Tot nu toe was alles mathematisch, reproduceerbare en nauwkeurige simulable perfect. Precies wat het nooit gebeurt in het echte leven. Gedwongen door de leiders van de steden, echt bezorgd over vervuiling van haar burgers (natuurlijk, veel meer dan de Verenigde Staten), de Euro 6c standaard is voorzien van een echte test op de openbare weg, het verkeer en geopend bijna twee uur. Onmogelijk dat twee auto's worden getest onder dezelfde voorwaarden en krijgen herhalen precies zoals de zelfde test. van lang genoeg om echt te weten hoe systemen werken het schoonmaken van de uitlaatgassen, de doeltreffendheid en de invloed op de consumptie. Het heet RDE testen en proberen om de individuele initiatieven van de verschillende gemeenten aan te pakken bij deze proeven. Vooral omdat het schandaal Dieselgate, zijn veel gemeenten op zoek naar zekerheden waarmee regelen de toekomst van de auto in de stad, het uitvoeren van hun eigen studies, staten proberen om deze gestandaardiseerde test geven. Little uit hoe hard je altijd dezelfde test te spelen, het meetapparaat is zwaar en die meer kleine auto's, waardoor de werkelijke aerodynamica van de auto, Het is iets dat de fabrikanten dwingt om het goed te overhandigen.

Open openbare weg tests met het nieuwe RDE proces (het besturen van het echte leven)

RDE trial in wat wordt gevraagd, boven alles, zijn de uitstoot van stikstofoxiden (NOx) en het aantal deeltjes, degenen die deel uitmaken van de zwarte rook. Wat de meeste zorgen de steden. Als regulatoren zijn zich bewust van de hoeveelheid willekeurige omstandigheden die kunnen optreden bij het rijden in het verkeer, weersomstandigheden, enz., Zal toelaten toelaatbare grenzen NOx uitgestoten (80 milligram per kilometer worden verdubbeld tijdens de wltp assay bank). in het bijzonder, 2,1 keer meer, die niet gemakkelijk zal worden begrepen door de publieke opinie. Bij deeltjes wordt toelaatbaar geacht dat is 1,5 keer de wettelijke limiet.

Het doel van Euro 6c is dat de standaard is echt zo hard als voor de fabrikanten niet alleen voldoen aan de wet (een testbank rollen), maar de geest van de wet, die een lage NOx-uitstoot en ook deeltjes in de dag. Aangezien NOx worden gegenereerd wanneer de verbranding bij zeer hoge temperatuur en dat is de beste manier om het brandstofverbruik te verlagen, het uiteindelijke beeld is complex. De auto's moeten reinigingssystemen complexer, verfijnd, zwaar en duur uitlaat hebben. Especialemente betrokken, diesel, maar Ook voor andere benzinemotoren. Als de officiële test is veeleisender en sneller, zal het verbruik toenemen. Zoals auto's kunnen niet "vrolijk" -om verhogen de temperatuur verbranding ongecontroleerd uitstoot van NOx en het werkelijke verbruik zal nog meer lijden. Omdat het verbruik en de CO2 rechtstreeks verband, officieel en in werkelijkheid, dezelfde auto zal meer CO2 uitstoten tot nu toe. Het zal veel moeilijker zijn om de 2021 norm van 95 g / km CO2-gemiddelde van elk merk verkocht vloot te voldoen.

Anticontaminente standaard Euro 6c data

April 2016. Fabrikanten beginnen hun studies RDE emissies in reële verkeersomstandigheden te realiseren. Zij zijn niet van toepassing tot september 2017.

1 september 2017. Modellen en motoren hercertificering moet dat doen in overeenstemming met het protocol wltp. Echter, kunnen fabrikanten blijven om te verkondigen de NEDC verbruik voor een jaar. Echter, veel tijdelijk aangekondigd hun nieuwe goedkeuringen op basis van een omzetting van de wltp waarden. Afhankelijk van het geval zal het worden verwezen gecorreleerde of NEDC NEDC 2.0.

Euro 6c: minder vervuiling, meer consumptie31 mei 2018. U moet eindigen productie van auto's gehomologeerd volgens de NEDC cyclus, die de verkoop tijdelijk te volgen

31 augustus 2018. Is de deadline voor de NEDC auto's zijn te koop. Echter, bij wijze van uitzondering een jaar genade als de lidstaten kunnen worden vastgesteld op verzoek, kunnen worden verkocht op 31 augustus 2019.

1 september 2018. Alle auto's worden geregistreerd moeten worden goedgekeurd door de wltp cyclus. nieuwe deeltjes grenzen aan benzine zal de opneming van een deeltjesfilter in kleine verplaatsing turbomotoren ingesteld dwingen.

1 januari 2020. Alle modellen hercertificering moeten voldoen aan de regels van de Euro 6D uitstoot naar aanleiding van de wltp en criteria RDE. Zij kunnen op de verkoop blijven gedurende een jaar modellen die al eerder zijn gecertificeerd. Na die tijd moeten alle auto's te verkopen voldoen aan de Euro 6D op wltp en RDE.

2021. De gemiddelde CO2-emissies van de gehele vloot van elk teken mag ten hoogste 95 g / km. Dit cijfer werd ingesteld onder de voorwaarden NEDC is de toepassing coëfficiënt voor de berekening wltp bepalen.

U kunt ook geïnteresseerd

- Brussel is van mening dat een actualisatie is niet genoeg diesel

- Overeenkomst tussen de Duitse regering en fabrikanten om diesel te besparen

- Bevestigd: in Spanje en meer auto's worden verkocht benzine diesel