Diesel of benzine auto’s: verschillen in onderhoud

Diesel of benzine auto's: verschillen in onderhoud

Bij het kopen van een auto, de motor keuze is de sleutel. Tot nu toe, tussen diesel en benzine loopt het spel, zoals de meeste auto's te verkopen zijn met dit type brandstof. Dus wat we kiezen, ¿Diesel of benzine? Vaak rechtvaardigt de keuze in termen van winstgevendheid, dat wil zeggen het verschil in de verkoopprijs of de prijs van de brandstof, de tijd die nodig is om de investering terug te verdienen ... maar de verschillen tussen een motor en een andere bij het onderhouden van het voertuig moet ook rekening houden met.

Beyond olie verversen en filters, het onderhoud van de auto omvat vele elementen want er zijn vele andere onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage gedurende de levensduur van de auto. Derhalve goed onderhoud meestal voorkomt kostbare storingen. daarom Wat zal meer winst in een kwestie van onderhoud, een diesel auto of een benzinemotor? De online onderdelen winkel, Endado.com, wijzend ons Belangrijkste verschillen.

Kies auto diesel of benzine: Fuel Filter

Motorrevisie moet periodiek cyclus te maken om de paar kilometer. Er zijn overeenkomsten tussen de wijzigingen in diesel- en benzinemotoren, zoals olie en filter, bijvoorbeeld, maar De belangrijkste verschillen zijn gericht op het veranderen van het brandstoffilter in het geval van dieselauto's, terwijl benzinemotoren dit filter is secundair.

In dieselvoertuigen het vervangen brandstoffilter is erg belangrijk omdat het brandstofinjectiesysteem onder hoge druk en injectiepompen elementen van hoge mechanische precisie en genereert dus hoge kosten van reparatie of vervanging.

Waardoor langere levensduur en werking van deze elementen noodzakelijk controleren op alle verplaatsingen filter geen verontreinigingen die het systeem kan beschadigen. U moet ook controleren elke herziening van de toestand van de gloeibougies of kachels, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het voorverwarmen van de brandstof voor de juiste motor te starten.

Aan de andere kant, benzinemotoren vereisen periodieke inspectie van de dikte van de elektroden van de bougie, de juiste vonkspleet, waardoor een goede werking van de motor te waarborgen. U moet ingelegd controleren niet weergegeven olieresten of sintels, omdat dit kan leiden tot de vervanging van het hele spel.

Kies auto diesel of benzine: de distributieriemen

Bij het kiezen van een auto diesel of benzine, over de kwestie van onderhoud, de tandriemen Het wordt gepresenteerd als een van de belangrijkste fouten en verschillen tussen de twee soorten van de motor. Dankzij nieuwe technologieën, de levensduur van tandriemen dieselmotoren is uitgebreid aanzienlijk, en deze kan worden vervangen bij 200.000 km, Endado punten. Dit is niet het geval van benzinemotoren, waarbij wordt aanbevolen om de distributieriem vervangen tussen de 120.000 en 150.000 km, afhankelijk van de fabrikant.

Kies auto diesel of benzine: kleppen, uitlaatgasrecirculatie

in de Diesel motoren is zeer belangrijk om de kleppen te controleren uitlaatgasrecirculatie, omdat dit systeem is verantwoordelijk voor het omleiden van een deel van de uitlaatgassen terug naar de motor worden "re-verbrand" en dus een kleine hoeveelheid vaste deeltjes te verwijderen. Eerder zijn deze kleppen eventueel gevuld met roet, vanwege een storing van de motor. Het wordt aanbevolen om deze kleppen 100.000 km of minder schoon te maken als we onze tours voornamelijk stad. Dit gebeurt niet met benzinemotoren, omdat ze geen speciale aandacht vereisen antipollution systemen.

U kunt ook geïnteresseerd

Benzine of diesel, welke is beter?

Vragen: wat is beter vandaag benzine, diesel of benzine?

Benzine vs Diesel Onderhoud: Wat kost meer? we analyseren