Wat is het maximale alcoholgehalte in het bloed?

Wat is het maximale alcoholgehalte in het bloed?

In de enquête, slechts 6 procent van de Spanjaarden juist beantwoorde vragen over de rijden blaastest tarieven op zijn grondgebied toegelaten; een 66 procent verkeerd hebben gedaan en 28 procent gaf geen antwoord. De Eurobarometer-enquête werd gehouden onder 27.000 mensen in de Europese Unie (EU), waarvan ongeveer duizend Spanjaarden.

Onder de Europeanen, alleen de burgers van België overtreffen Spanjaarden in onwetendheid over de tarieven van alcohol toegestaan ​​voor voertuigen op de wegen, omdat 82 procent onjuist zijn beantwoord. de kennis van het Spaans en de Belgische ver onder het EU-gemiddelde, want volgens de poll, 27 procent van de EU-burgers weten dat hun regels over alcohol achter het stuur.

in Spanje, de wet stelt vast dat kan niet voertuigbestuurders lopen met een snelheid hoger alcoholgehalte in het bloed 0,5 g per liter of alcohol in uitgeademde lucht boven 0,25 milligram per liter. Het bloed alcohol limiet 0,3 g per liter en 0,15 mg per liter (uitgeademde lucht) voor beginnende bestuurders, andere categorieën, zoals bestuurders van vrachtwagens, openbare dienst of in noodsituaties.

Bovendien is het verboden om te rijden met een alcoholgehalte hoger dan 0,60 mg per liter of de hoeveelheid alcohol in het bloed dan de uitgeademde lucht tot 1,2 gram per liter. Volgens Eurobarometer 27 procent Spanjaarden dat iemand niet mogen rijden na consumptie van vier glazen twee uur; 21 procent heeft de grens in twee drankjes, 16 procent is toleranter en heeft in vier schaaltjes en 6 procent in vijf glazen.

Binnen de EU, een 15 procent denkt dat het rijden limiet is een drankje in twee uur; 20 procent in twee; 27 procent in drie; 10 procent in vier en 2 procent in vijf rondes. Een meerderheid van de Spanjaarden, 90 procent, is van mening dat de politie controles langs de weg een bijdrage leveren aan het verminderen van alcoholgebruik; het EU-gemiddelde is 83 procent.

Bovendien, de De meeste Spanjaarden zouden instemmen met waarschuwingen op flessen te voeren (85 procent) en de reclame media (87 procent) op alcohol schade aan de geleiders of zwanger; in de EU te delen deze visie 79 procent en 82 procent van de respondenten, respectievelijk. Verder is 81 procent van de Spaanse en 77 procent van de EU-burgers geschat dat alcohol reclame gericht op jonge mensen moeten worden verboden. 90 procent van de Spanjaarden zijn voorstander van een verbod op de verkoop van alcohol aan personen jonger dan 18 jaar, terwijl in de EU is 89 procent van de burgers volgens de Eurobarometer.