Maak kennis met de nationale wetgeving op campers en caravans

Maak kennis met de nationale wetgeving op campers en caravans

reizen in stacaravan of caravan Het is een optie om te genieten vrije tijd die steeds meer het verkrijgen van meer volgelingen in ons land. Als je nieuw bent bij deze praktijk, moet u weten een aantal juridische kwesties die als een argument zal dienen om boetes te omzeilen en onnodige discussies met andere weggebruikers te voorkomen.

¿Camping of parkeren? De kern van de zaak

We echo een interessante post-artikel Furgoteta gepubliceerd in de blog die gespecialiseerd is in de wereld caravans, campers en bestelwagens. Op deze website ligt de nadruk vooral op onderscheid tussen camping en parkeren. In de meeste gevallen, gemeenteambtenaren weten over de regels en, vooral, als de voertuig geparkeerd of gelegerd.

caravanAls uw auto is geparkeerd, je moet voldoen aan de nationale voorschriften van het verkeer. Uw caravan of camper kan en mag eten of slapen in uw auto, omdat het interieur is privé en kan doen wat je wilt in. ook kan zetten blokken als maat veiligheid Indien het voertuig is geparkeerd op een helling onder een hoek of (aangezien het veiligheidselement aanbevolen). U kunt als alternatief ondersteunen een stuurwiel op de stoep. Bij voertuigen dan 3500 kg m.m.a. (Maximaal toegestane massa) als de helling gevoelig is schoeisel vereist. Je kunt geen stenen of andere elementen te gebruiken. Ook kunt u ook verhogen van het dak of een open dakraams, mits niet hoger zijn dan de omtrek van het voertuig.

Uw caravan / camper overwegen camping (en daarom slecht geparkeerde) Als u één of meer zetels uit het voertuig spreidt u luifels en andere elementen uitsteken buiten de omtrek van het voertuig zet je benen of stabilisatoren niveaus zijn een soort vloeistof of fluïdum buiten het voertuig gegoten en uitvoeren van een hinderlijk geluid dat de rest van de omwonenden (zeer luide muziek, de verlichting van een stroomgenerator, etc.) kunnen beschadigen.

caravandus, Als uw voertuig correct is geparkeerd, moet je niets te vrezen. Echter, als je een activiteit beschouwd camping uit te voeren, moet u een gekwalificeerd voor camping (campings, rustplaatsen ontworpen voor het, etc.) plaats vinden.

juridische documenten die je moet hebben bij de hand

Dan zetten we een aantal banden met sommige wetteksten met betrekking tot het juiste gebruik van RV / RV. Wij raden u afdrukt naar de show als een argument voor het geval u vragen hebt over een gemeentelijk verkeers- officer of een eenvoudige zwerver. Vergeet niet, het park of camping, de kern van de zaak.

- Instructie 08 / V-74 DGT

- Motorcaravanning, volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken

- DGT brief uit te leggen dat de instructie is verplicht

Bron: Furgoteta