Vervangende auto: cases en functies

Vervangende auto: cases en functies

Zeker meer dan één gelegenheid een vriend, familielid of kennis heeft verteld over zijn avonturen, aangenaam of onaangenaam, met vervangende auto die hem zijn gegeven heeft verzekeringsmaatschappij of automaker betrokken. Over het algemeen is er vaak weinig kennis over het onderwerp en bij vele gelegenheden, is de uiteindelijke tevredenheid van de klant niet het beste geweest. de kleine lettertjes het contract is ondertekend verantwoordelijk is dat de geleverde diensten niet zijn aangepast of gecreëerd verwachtingen voor. Daarom leggen we in detail een aantal belangrijke kwesties op vervangend vervoer of courtesy: de wet zegt daarop nuttige tips en wat zij te bieden verzekeringsmaatschappijen en autofabrikanten.

Ten eerste, het vervangende voertuig een extra dienst het verstrekken van een autofabrikant of een verzekering voor uw klant om een ​​andere auto te gebruiken, omdat de jouwe is in de winkel wordt gerepareerd. Als alternatief, Indien de klant het wenst, in plaats van een personenauto die u kunt ontvangen compensatie of de hoeveelheid geld die naar de dagen dat uw auto is in de winkel te compenseren. Hij legt het web die gespecialiseerd is in verzekeringen, juridische vraagstukken en financiering Arpem.com.

Volgens de huisartsen en consultants Arpem.com, in het geval van verzekeringsmaatschappijen, is het noodzakelijk, ten eerste, hebben gecontracteerd dekking vervangende auto. Maar naast het hebben van het gehuurde, moet de auto in de werkplaats als gevolg van een sinister. In dit geval is het niet in aanmerking voor vervangend vervoer als de auto plotseling pech heeft gehad of is in de winkel voor een onderhoudsbeurt. Het woord sinister, volgens Arpem omvat de volgende uitgangspunten: ten eerste, een klap van een derde partij heeft ontvangen, zonder zich schuldig te maken; ten tweede, dat de auto is gestolen en hebben verschillende schade wanneer deze is gelegen; en ten derde is er een ongeval van de verzekerde is fout optrad.

De vervangende auto voor het moment, Het is niet geregeld door een specifieke wet. Jaime Barea Navamuel, hoofd van de juridische dienst van Ganvam (National Association of Motor Vehicle Dealers, Repair and Parts), legt uit dat er merken en verzekeraars die een personenauto te bieden 'Bepaalde omstandigheden'. Voorwaarden gesteld telkens dus variëren van een tot elkaar, ook tussen merk dat andere. Een aantal van de door iedere fabrikant en verzekeraar rekening gehouden met criteria zijn: voertuigcategorie, maximale tijd, kilometers, het type van de reparatie waardig dat voertuig, of zelfs de prijs.

Barea zegt zeer frequent situaties, met name die die betrekking hebben op de verf en het lichaam herstelt. Ze dragen vaak een veel mankracht, maar ook uit te breiden in de tijd. In dit geval opnieuw moeten worden beoordeeld verzekeringspolis het voertuig om te controleren wat de dekking en als u extra vervangende auto service met Aseguradora hebben gehuurd. Als dat zo is, worden herzien specifieke voorwaarden.

de Juridisch advies Ganvam Hij benadrukt in bepaalde gevallen. Als we een reparatie onder garantie (hetzij een nieuw voertuig, gebruikt of door de garantie van een eerdere reparatie) dat de normale of redelijke termijn overschrijdt, komen we in de normen voor de bescherming van de consument (Koninklijk Besluit 1/2007), waarin sprake is van een sectie die zich richt op de 'grote problemen' voor de consument. Barea en verwacht dat deze zaken zijn moeilijk in te schatten en moet grondig worden geanalyseerd. Fabrikanten en workshops kan het risico dat de klant in kwestie ze schadevergoeding voor het ongemak te voeren. Daarom zijn ze vaak vrijwillig een vervangend voertuig. Details Ganvam ons dat een redelijke reparatietijd in 20 werkdagen kon repareren.

- Verzekeringsmaatschappijen en clubs
- Car