Zo zijn de bril te rijden ‘s nachts en bij weinig licht

94 procent automobilisten Ze dragen een bril voor het rijden ervaring ongemak met regen, 88 bij zonsondergang en 76 procent 's nachts, zoals blijkt uit een studie van de Duitse fabrikant Zeiss lenzen. Wanneer de helderheid wordt verminderd, veel chauffeurs voelen zich onzeker niet in staat om afstanden goed te beoordelen en de diepte van het veld te verliezen. maken ontspannen rijden in deze voorwaarden is het doel van de nieuwe bril met Zeiss lenzen, genaamd Drive Safe, niet alleen van toepassing op rijden, maar ook voor andere dagelijkse taken.

Het bijzondere van deze lenzen? In principe is een nieuw anti-reflectie behandeling ontworpen om bescherming te bieden tegen verblinding en lensontwerp technologie die helderheid en contrast verbetert bij weinig licht momenten te optimaliseren. In onze test drive, Wij waarderen een lichte verbetering in zicht bij het bewolkt is of regen, meer licht te zien. 'S nachts, de lichten halo's worden verlaagd, speciaal gemaakt gunstig voor een operatie van bijziendheid.

Tijdens de ontwikkeling van deze lenzen, aan de ene kant hebben we gewerkt aan inzicht in de visuele gedrag van de bestuurders, want het is belangrijk om de lens aan te passen aan de taken die ze zullen uitvoeren (vooral bestuurders met een bril met multifocale brillenglazen). Om werkelijke tests uitgevoerd met het Instituut voor Automotive FKFS van Stuttgart te doen, het vastleggen van de oogbewegingen in reële omstandigheden. Zij concludeerden dat 97 procent van de tijd wordt besteed aan de weg weg te kijken.

Aan de andere kant, ze wilden inzicht in de impact van de schittering op drivers, voor wat werkte met Hella. Zowel de oproep invaliderend, dat dwingt ons om onze ogen te sluiten en voor een moment kunnen we niet zien, net als de ongemakkelijke, die langer de tijd zonder dat een dergelijke beperking. We weten dat de oproep blauw licht of high-energy light is Dazzling schuldig, maar het kan niet volledig verminderen van de piek van het licht, want 's nachts we zouden niet langer een groot aantal objecten te zien. Wat geldt voor de dag rijden, zoals gele lenzen, niet de moeite waard het rijden 's nachts. Dus een nieuw filter was noodzakelijk. De anti-glare lenzen reduceren de vervelende aan te kondigen 's nachts of in de regen schittering door meer dan 64 procent.

Ten derde hebben we gewerkt aan optimaliseren contrast in tijden van lage en tussenliggende helderheid, wanneer behoorlijk afstanden te berekenen wordt het moeilijk. Met de nieuwe behandeling krijgen een verbetering van de algemene duidelijkheid en bij de gladde overgang van centrale visie zones van de lens tot het randapparaat.