De giek van goedkope Chinese elektrische auto’s: de sleutels

Revolution elektrische en goedkope Chinese auto'sRevolution elektrische en goedkope Chinese auto'sRevolution elektrische en goedkope Chinese auto'sRevolution elektrische en goedkope Chinese auto's

in China verkocht en nog veel meer elektrische auto's dat in de rest van de wereld bij elkaar. Dit is vandaag tot uiting een rapport van Reuters, waardoor ook de focus op de voertuigtype gejuich en hun redenen. In tegenstelling tot andere markten zoals de VS of Scandinavia in Europa, in de China modellen die het besturen van deze technologie zijn Goedkope Chinese auto's en korter bereik-autonomie andere buitenlandse fabrikanten zoals Tesla of Nissan.

Onderbouwd met een agressief nieuwe beleid door Peking gelanceerd met aanzienlijke subsidies aan te schaffen, tussen januari en november zij ingeschreven tussen elektrische en hybride auto stekker (of plug-in) meer dan 400.000 modellen, die een toenemen een 60 procent ten opzichte van het voorgaande jaar. Tegen 2020 heeft China een doel gesteld 5.000.000 auto's als deze draait op hun wegen, en het is te investeren duizenden dollars in subsidies aan lokale bedrijven zoals BYD of BAIC om op grote schaal te produceren, goed om deze mobiliteit te bevorderen voor het openbaar vervoer, zoals taxi vloten, bijvoorbeeld.

Ondersteund door zowel de prijs, en zoals Reuters wijst erop, zonder de "wow" factor die wereldwijd merk als Tesla, die wedden zonder blozen zeer snel, sterk en krachtig in zelfrijdende auto biedt, ¿waarvan de binnenlandse voertuigen die reeds zijn slagen in China? We staren naar de twee-deurs elektrische Chery eQ.

De best verkopende: Chery eQ

de Chery eQ kost 60.000 yuan in Shanghai, ongeveer gelijk aan iets minder dan 8.200 euro Met behulp opgenomen. Zonder deze subsidies, het kost ongeveer 100.000 yuan, dat wil zeggen, meer dan 13.600 euro. General Motors, bijvoorbeeld, net geïntroduceerd op de Detroit Motor Show de nieuwe Chevrolet Bolt, dat Het kost ongeveer $ 30.000 na een federale krediet opgenomen $ 7,500.

"Elektrische auto's zijn erg goedkoop in China, heb je geld nodig hebt om er een te kopen. Als je alleen een auto nodig hebben om te werken of te verplaatsen in de stad met het gebruik van iets minder dan 100 km van autonomie en doet het goed ", zegt Reuters Xie Chao, arbeider in een chemisch bedrijf in Shanghai. Xie beweert te hebben gekocht drie elektrische auto's vanaf 2015: A JAC Motors iEV4, een BAIC EV160 en Geely Emgrand EV, één voor het gebruik ervan, anderen voor zijn vrouw en een ander die verhuurt. Ja, als je verder leest.

Chinese elektrische auto'sVolgens Zhang Dawei, directeur-generaal van de distributeur EVBuy "de meeste Chinese elektrische auto's hebben dezelfde specificaties, dus de prijs is de beslissende factor. " EQ reeds vermeld is de best verkopende in de afgelopen maanden, "met een fatsoenlijke kwaliteit tegen een zeer lage prijs," zegt hij. "Het is transport gereedschap. Zijn puur mobiliteit, niet om te pronken, of uit te rusten van de nieuwste technologie, "concludeert hij.

Sommige analisten wijzen er ook Aziatische markt als een factor in deze boom die veel inwoners van de grote steden Chinese kiezen voor deze auto's te krijgen een kentekenplaat gemakkelijk. En het is dat zelfs een half dozijn van de grootste steden in China en strikte controle van de kentekenplaten van benzine auto's, terwijl vrij platen verlenen van elektrische auto's.

ander Keys stijgen wonen deze goedkope elektrische auto's in China ligt opnieuw in de subsidiebeleid. En, voor een buitenlandse fabrikant, is het moeilijk om toegang te krijgen tot de aard van de subsidies, is het alleen mogelijk om het te ontvangen als ze via joint ventures met lokale partners te werken. Het is het geval Denza, ondersteunen van het Duitse Daimler. Toch, zelfs met hulp, zijn de prijs is nog steeds hoger dan de lokale producenten. Kostenreductie in Chinese merken, volgens alle rapporten, constant ... onbeheerd in de meeste gevallen tot een voortdurende verlies van kwaliteit van het product. Iets dat niet voorkomt in ondernemingen met buitenlands kapitaal.

Analisten verwachten nu dat, geleidelijk aan, deze Nieuwe Chinese fabrikanten is uit te breiden over de hele wereld, Na consolideerde zijn omzet. Natuurlijk, het blijft. In Detroit, b.v. GAC Motor (Dat deel uitmaakt van Guangzhou Automobile Group) toonde zijn nieuwe elektrische sport utility GE3. En daar kondigde hij aan dat, hoewel het de bedoeling om de Verenigde Staten 2017, voert het op het einde uitgesteld tot 2019.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Chinese merk mobiele ZTE zullen elektrische auto's te produceren

WM motoren, de nieuwe Chinese merk van elektrische auto's

Borward Chinese merk in Europa te produceren elektrische