Renault presenteert Kangoo 4×4

Renault presenteert Kangoo 4x4

Japanse inspanning
Gemaakt op basis van de Kangoo, deze 4x4 heeft een permanente integrale transmissie ontwikkeld door Nissan. Deze component bezit dit traject is gebaseerd op automatische overdracht van koppel naar de achterwielen. Dat stelsel werd gedoopt door Nissan als ATC, Automatic Torque koppeling.
TAC werkt vergelijkbaar met Haldex: als het verlies van grip detecteert op de voorwielen, de achteras verbonden in meer of mindere mate. U kunt alle koppel af te leiden naar de achterwielen.
Dit systeem werkt volledig automatisch en de bestuurder heeft niet eens om hem te herinneren.

In termen van voortstuwing, heeft Renault besloten om de Kangoo uit te rusten met een benzinemotor die in november zal worden aangevuld met een diesel.
De benzine aanbod is de 1.6 16-kleppen al ander merk auto's gemonteerd. Voor de Kangoo maar het is beperkt vermogen 197 pk bij 5000 tpm 95. Het paar blijft hetzelfde: 148 Nm bij 3.750 ronden.
Met deze machine in de darmen, kunnen de Kangoo 4x4 rijden met een hoogste snelheid van 153 km / h en geplaatst aan 100 km / h in 13.1 seconden vanuit stilstand. Het verbruik 8,6 liter per 100 km, afhankelijk van het merk.
De dieselmotor is te komen is een 1.9 dCi 80 pk. Begaafd, zoals de naam al doet vermoeden, common rail, deze motor wordt aangekondigd voor november en, zeker, zal een echt lage verbruikscijfers te bieden.

Moediger dan het lijkt
Gecamoufleerd onder het mom van werkvoertuig, de Kangoo verbergt bepaalde vaardigheden voor all-terrain geweldig. Hij beweegt goed in moeilijk terrein, of zo modderig of zo steil.
Met een hoek van 27 ° met de geladen auto, is het geen wonder dat het kan omgaan met zeer steile hellingen. Aangezien de luchtinlaat toelating op 40 cm van de grond, kunnen ze ingewikkelde waden oog met garanties. Uiteindelijk bekwaamheid De all-terrain 4x4 als ze wilden sommige sigaren. Bovendien leidt gecoat en versterkt de motor, de versnellingsbak en de hoofdleidingen.

Om de standaard uitrusting te voltooien, Renault Kangoo geplaatst in het systeem ABS en Brake Assist noodsituatie, zodat het remsysteem is echt compleet. Het berust op een krachtige 28 centimeters geventileerde schijven die op de vooras zijn aangebracht.
Om een ​​lucht gedifferentieerde deze versie van de Kangoo te geven, heeft de Franse fabrikant een aantal wijzigingen binnen geïntroduceerd. Bekleding en witte horloges zijn enkele van deze details.
voert ook vier compartimenten met deksels op het plafond, iets wat hij deelt met de rest van de Kangoo gamma.

De rest van de binnenuitrusting uit bovenste dienbladplafond enkele cabine, automatisch sluitende deuren 7 km / h ontspanningslectuur kaarten centrale afstandsbediening vergrendeling, voor ruiten met afstandsbediening impuls het overschrijden bestuurderszijde, centrale dynamiek driepuntsgordel, stereo met stuurbediening, opklapbare achterbank asiméticamente en voorste zij airbags.
Buiten kenmerken achterklep en schuifdeuren.
Wilt u meer foto's van deze auto te zien, klik Untitled Document HIER