Michelin og Goodyear: Hvem har den største dekk?

Større dekk Michelin og GoodyearStørre dekk Michelin og GoodyearStørre dekk Michelin og GoodyearStørre dekk Michelin og Goodyear

Michelin og Goodyear, to produsenter dekk Verdens mest populære, fiender og rivaler enhver kamp tilbyr også Verdens gigantiske dekk. Så er det Michelin XDR og Goodyear RM-4A +.

den Michelin XDR har blitt designet spesielt for verdens største truck: Caterpillar 797 Med tiltak 59 / 80R63, dette bestialsk dekk Michelin XDR veier ca 5600 kg, tiltak noe mer enn fire meter i diameter, Den har en rim 63 inches (Størrelsen på en gigantisk paella pan hvor de kunne spise noen andre mennesker inne Valencia) og er i stand til å tåle en belastning på 120.000 kg. Utrolig ...

Michelin XDR dekk Caterpillar 797I henhold til data levert av Michelin, hver XDR dekk den Caterpillar 797 Den er produsert i 16 timer, pluss ytterligere 20 timer for forbindelsen til å ta styrke, seighet og styrke. Den har et trykk på 7 kg, og det tar omtrent 20 minutter for å blåse opp om sin korrekte trykket. For øvrig, multiple analyser og tester disse XDR dekk De er utført i Michelin opplevelsessenter i Almería, med et sett med 40 testbaner i Cabo de Gata.

Så høyt som en afrikansk elefant

Så de selger hodene på Goodyear sin gigantiske dekk RM-4A + med identiske måler Michelin XDR, dvs. 59 / 80R63. Denne gummi mastodónticas også montert dekkdimensjoner 63 inches, målt 4,02 m diameter, veier ca 5400 kg og det er i stand til å bære en 100.000 kg i hastigheter opp til 50 km / t.

I det indre av Goodyear RM-4A + konvergerer sterkt motstandsdyktig materiale, nemlig en stålskall og en spesiell forbindelse for slitebanen kalt CycleMax, flettet med spor senterlinje for å øke stabiliteten og lette ytterligere oppvarming. Denne 'Goliath' fremstilles ved fabrikken Goodyer i Topeka, Kansas (USA).

Michelin, vinner 'av hår'

Dens større masse (5.600 kg, sammenlignet med 5400 kg) og høyere belastningskapasitet (120 tonn fra 100 tonn) gitt med hensyn til punkter vinner XDR Michelin dekk. Selv om tilsvarende tiltak -59 / 80R63-, synes XDR dekk for å ha en noe sammensatt tjene fasthet og motstand mot Goodyear også dyrisk.