De Megatrailer 60 ton en kan Spanje circuleren

De Megatrailer 60 ton en kan Spanje circuleren

de Megatrailer (megacamiones) omhoog 60 ton en 25,25 meter Ze behoren tot de vele maatregelen die de regering ingestemd met het Plan van veilige en duurzame mobiliteit. Van nu af aan, naar aanleiding van de bekendmaking in het Belgisch Staatsblad van de wijziging van de Algemene Regeling voertuigen, deze sets kan circuleren in Spanje met enkele beperkingen.

de Raad van Ministers laatste 20 november besloten om "samen te werken in de verbetering van het vervoer over land logistiek" en regelen het gebruik van Megatrailer, omdat naar het oordeel van de regering met dit type configuratie krijg je een " lagere kosten tussen 15 en 50 procent. "

De nieuwe verordening bepaalt dat megacamiones een speciale vergunning van het directoraat-generaal van Verkeer en Verkeer Departementen Catalonië en het Baskenland zal vergen.

de megacamiones, als logistieke bedrijven, Ze konden een besparing van ongeveer 700 miljoen euro te verstrekken, hoewel mogen enkel reizen op snelwegen en bij die reizen op conventionele wegen als gevolg van de start of bestemming, de route zal nooit meer dan 50 kilometer.

De megacamiones zijn een speciale vergunning circulatie wordt toegekend indien de totale lengte van meer dan 150 kilometer. De maximaal toegestane snelheid 90 km / uur op autosnelwegen en 80 km / h op andere wegen.

Megacamiones goed gemarkeerd

de megacamiones of Megatrailer, verplicht omvatten een waarschuwing signaleringssysteem voor andere gebruikers, met name lichtsignalen of roterend aan alle kanten en lange voertuigsnelheidssignaal op zijn rug met de "XL" nomenclatuur.

Nederlands Megacamión

tegen megacamiones

Hoewel megacamiones hebben nu de goedkeuring van de National Road Transport Committee (CNTC), veel kleine transportbedrijven Ze hebben geuit teller de legalisatie, samenvallend in hun verzet met organisaties zoals de partij Equo of unie UGT.

Voor de vakbonden deze maatregel reageert op "interest bleek dat acht jaar geleden de verschillende lobbies werkgevers Ze vertegenwoordigen de grote vracht bedrijven in Spanje". Voor UGT zij niet in aanmerking zijn genomen orografische verschillen tussen Spanje en de landen waar ze actief zijn dit type samenstel. Daarnaast is de vakbond zet in twijfel die met 50 procent laadvermogen leidt tot een aanzienlijke vermindering in het park transport voertuigen.