Drive-ins in Spanje: waar ze zijn en hoe ze zijn

Drive-ins in Spanje: waar ze zijn en hoe ze zijn

In de jaren 1950 en 1960, werd drive-ins erg populair in de Verenigde Staten. Het 'rij van de kreupele' theaters bekend als 'Lover's Lane', de favoriet van paren. Tegen die tijd, de populaire geruchtenmolen zei dat veel Amerikanen hadden bedacht is in deze plaatsen. nu, drive-ins onze nostalgische geheugen opnieuw met nieuws van het project drive-in cinema waarvan zij voornemens is te openen in Madrid September.

in Spanje, de drive-ins Ze hebben nooit waren, zijn altijd al een alternatief Real conventionele cinema, ja, technologisch bijgewerkt om te concurreren. Zeven drive-ins in werking, vier op de noorden en drie in de Valencia. We bekijken ze allemaal, dus grijp uw auto, engomínate kapsel in de zuiverste Grease, afstemmen van de radio en reizen met ons. Wat vintage is in de mode.

Drive In, de eerste moderne autocine

de eerste drive-in theater geopend in Spanje in 1979 de hand van een film technicus die is gespecialiseerd in het filmen geboren in het Alicante stad Denia. The Drive In heeft een droom locatie, op 200 meter van de zee, en beschikt over van het hebben van het grootste scherm van Zuid-Europa in hoge definitie digitale projectie, van 200 vierkante meter (voorlopig).

hun De prijzen zijn vergelijkbaar met betrekking tot de conventionele cinema (6 euro per persoon en 3 per auto) heeft zelfs de dag toeschouwer (woensdag 5 euro per persoon en gratis auto) en een Golfa sessie (5 euro per persoon en gratis auto), dat is de laatste sessie, zodat weekends en feestdagen. Welk voordeel? Programmeren is tweeledig.

Waar: Havens Calle 12, Denia (Alicante).

Autocine zuiden in de winter en in de zomer

10 kilometer van Alicante El Sur opent de tweede drive-in theater in 1980 in de stad Mutxamel (Alicante). Heeft uw troef? Open elk weekend van het jaar (van oktober tot april gesloten op weekdagen, behalve op feestdagen), zelfs op regenachtige dagen, waarin geen andere keuze dan de ruitenwissers. Maar ze erkennen hebben een betere positie in de zomer dan in de winter. Ah! en huisdieren welkom, mits zij zich houden 'zetels' hun buren.

Waar: Cerezo Street, Mutxamel (Alicante).

Autocine Star (El Saler), goedkoper paar

De Autocine Star, gelegen in El Saler, naast het Playa de Pinedo (Valencia), is het bestaat sinds 1981. In de zomer, de nabijheid van de zee, maakt hem een ​​zeer aantrekkelijke plan voor toeristen een bezoek aan de stad. De werking is hetzelfde als in de rest: twee films voor de prijs van één. Maar hier is goedkoper met de jeugd-kaart, als je een paar bent of als u uw auto vol.

Waar: Calle del Riu, 407, weg-Saler Pinedo (Valencia).

Autocine Gijon, ook voor slecht weer

Meer dan tien jaar later, in 1993, het opent de Autocine Gijón in Asturië, in een moment bedacht met de bedoeling van een verblijf alleen open tijdens de zomers. Maar het succes was zo groot dat hij besloot om het hele jaar geopend (behalve op Kerstavond, New Year's Eve en de nacht van de brand, grote dag Gijon). Gelegen op een perceel van 10.000 vierkante meter, Zij rekenen toelating tot tien euro per auto, ongeacht de personen die zich in het. U kunt ook de film vanaf het terras, van vijf euro per persoon, omdat je niet uw auto nodig om films te genieten (je kunt er met de bus of motor).

De eigenaar, Elena Navas, die in alles, vooruitlopend op slecht weer die meestal voor het noorden te doen, Bood vrij vel apparaten met zuignappen te plaatsen voor de voorruit van de regen.

Waar: Junipers Road 91, Gijón (Asturias).

Autocine Cantabria, kleine ruimte ... en de prijs

De Autocine Cantabria opent de lijst van drive-ins geopend in de afgelopen twee jaar. Het is sinds 2014 in Torrelavega en meer gebruikt wordt aangezien het vermogen tot 100 voertuigen en het scherm 16 vierkante meter. Maar de prijs is aangepast aan de afmetingen: vijf euro per persoon en een euro per auto per dag kijker 3,90 per persoon zonder opladen van de auto. Ze hebben ook anti-regen vizieren voor voertuigen.

Waar: wijk Sierrapando, Torrelavega (Cantabria).

Autocine Getxo, het grootste scherm van Biskaje

Bilbao Beach is de site door de Autocine Getxo gekozen, geopend in 2015. Ze bogen op het grootste scherm rond de Golf van Biskaje en zowel premières en klassiekers looptijd van het project. Ook zijn gelegen in het noorden, anti-regen vizieren zijn aan de orde van de dag en laad tien euro per auto.

Waar: Estarada Ibarrangoa 2 Getxo (Biscay).

Autocine Ribadesella, de laatste om te komen

Het is de laatste het licht te zien, sinds de opening in maart van dit jaar op een strategische locatie, in de voorkant van de Camping Playa Sauzen. Autocine in Ribadesella ook betaald per auto, 10 euro. Als ze gaan op de fiets of te voet, de prijs is 5 euro. Maar dan moet je klaar, omdat te lopen Het heeft slechts één functie om 22.30 uur. Eenmaal in de drive-in theater je een groot aantal eetgelegenheden te vinden, kunt u consumeren voedsel in uw eigen auto of als u liever ook zitten aan tafels bedekt of outdoor.

Waar: Carretera San Pedro s / n, Ribadesella (Asturias).

Binnenkort geopend, Autocine Madrid, de meest chique

Ik hoop dat als regen in mei als de meest chique van allen en verkocht als een culturele ruimte van ruim 25.000 m2. De Autocine Madrid zal een groot scherm van 250 m2 en digitale projectie art functie. De capaciteit voor 350 auto's is gepland om te worden gevestigd in plaatsen nodig voor het scherm, maar ook zal beschikken over verschillende gebieden chill out, voor een drankje, terwijl de projectie te genieten. De traditionele bar popcorn, snoep en claientes pups worden vervangen door moderne eten vrachtwagens die alle soorten eten serveren.

Waar: C / Antonio de Cabezon, Chamartin, Madrid.

De auto, absolute protagonist

De auto is de grote voorvechter van drive-ins. Niet alleen dient als een zetel naar de film te kijken, maar we hebben de mogelijkheid dat het geluid ons bereikt via onze radio (hoewel er een surround sound-systeem). Dit vereist hand af te stemmen op de draaiknop om onze aandacht.

Zelden gebeurt het, maar soms als ontlading van de accu wordt geproduceerd door gebruik te maken van een krachtige computer zonder dat de auto lopen, drive-ins hebben meestal professionele starters.

U kunt ook geïnteresseerd

Transformers gigantische sculpturen gemaakt van sloopauto's (video)

Ferrari Land en verticale versneller 112 meter (video's)

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis