Ontkenning! Roken tijdens het rijden geen inbreuk

Ontkenning! Roken tijdens het rijden geen inbreuk

Je hebt gelezen in Facebook, op Twitter en zelfs, misschien zelfs in een bericht circulerende WhatsApp: Vandaag, roken tijdens het rijden draagt ​​een boete van maximaal 4.000 euro en 4 punten vlees. Het nieuws heeft allerlei forums verspreiden ... tot het punt dat moest worden eigen Traffic Department (DGT), die heeft gehad om uit te stappen te ontkennen aan de beurt was het bereiken van de veronderstelde informatie.

Aldus door een uitgebracht twit in zijn officiële rekening het sociale netwerk (@DGTes) DGT bevestigt nu "roken tijdens het rijden is niet-inbreuk"Zoals het zich verspreidde. Echter, het lichaam zelf, indien zij constateert dat gevolgen kan hebben en, naargelang het geval, fijn te zijn ... maar niet als gevolg van het roken zelf.

De DGT zegt dat roken uitwisseling "Het kan worden bestraft indien het wordt gedaan dat hij wordt afgeleid of in gebruik nemen van de verkeersveiligheid in gevaar". In dit geval moet het een middel dat van mening is dat, terwijl het roken, de bestuurder rijdt met aandoeningen zoals verminderd door het ontbreken van een hand of het afleiden van de aandacht van de weg te zijn.

Roken tijdens het rijden is niet-inbreuk. Het kan strafbaar zijn als het storend of provoceren # waardoor de verkeersveiligheid in gevaar wordt pic.twitter.com/tL59PYDE7w

Dus dit canard debunked, ja we moeten overwegen dat de Verkeersregels, artikel 18, paragraaf 1, Ja verbiedt deze praktijk of de actie die kunnen leiden tot een verminderde aandacht op de weg. "De bestuurder van een voertuig moeten hun eigen bewegingsvrijheid te behouden, de noodzakelijke gezichtsveld en permanente aandacht bij het verkeer, om hun eigen veiligheid, de rest van de bewoners en die van andere weggebruikers te waarborgen. " Het aanroepen van artikelen als deze, het manipuleren van het wiel mobiele apparaten en zelfs zeggenschap als de auto multimedia systeem zelf aansprakelijk zou kunnen leiden tot sancties. Dit type van de sanctie zou kunnen boetes betekenen tot 100 euro (gebrek zou mild worden beschouwd), met dien verstande dat interfereren met rijden in acht.

Roken is daarom niet juist opgegeven als verboden in het reglement van de weg, maar in ruil Ja gooi sigarettenpeuken uit het raam van het voertuig, hetgeen het verlies van nu in een dergelijk geval 4 punten en tot 200 euro boete.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

WHO roept op tot een verbod op roken in de auto met minderjarige

Roken in de auto met kleine boete zal het hebben?

Roken rijden, gevaarlijk voor de Spaanse