Het einde van de Diesel dichterbij: beperkingen en daling van de verkoop

Het einde van de Diesel dichterbij: beperkingen en daling van de verkoop

De verkoop van auto's met dieselmotoren kelderen. als in 2016 deze brandstof goed voor 56,8 procent van de omzet in ons land, vorige maand maart het aandeel daalde tot 49,9 procent. Dit wordt een marktaandeel van 51,3 procent voor het eerste kwartaal. Hybriden, ondertussen al gaan met 4 procent. Dit voegt adepten benzine, omdat vrijwel alle hybrides op de markt gebruik benzine aan de verbrandingsmotor aan te drijven. Kijken segment, diesel is bijna uitgestorven in het bereiken van stadsauto's, en segment utility meer dan 75 procent van de verkochte voertuigen zijn benzine. En in de toekomst de spleet zal alleen maar toenemen: in 2021 emissies beperking van 95 g koolstofdioxide (CO2) per kilometer, en dit Het encarecerá een kleine diesel auto in ongeveer 1.200 euro. Dit zal in veel gevallen de client weggooien Diesel versies vanaf het begin.

Dit scenario is niet in tegenstelling tot buiten onze grenzen. Stuttgart -de geboorteplaats van Mercedes en Porsche, precies-is één van de Duitse steden waar het verkeer de meeste invloed op luchtvervuiling. Namens de volksgezondheid, de burgemeester, de Groene Partij, verbieden dieselvoertuigen in 2018, met uitzondering van de meest moderne in de dagen bijzonder slecht. in de Duits land sales Diesel voertuigen in april daalde 20 procent opzichte van het voorgaande jaar. Naar aanleiding van deze lijn, het jaar waarin voertuigen werden verbannen naar deze diesel Stuttgart Zij zullen niet meer dan 42 procent van de totale (2015 waren 52 procent), de consultancy LMC Automotive.

burgemeesters van Parijs, Athene en Madrid Ze hebben dezelfde doelen: ze willen elimineren dieselvoertuigen van hun steden aan de horizon van 2025. in Londen ze niet verbieden, maar bestraffen degenen die willen toegang tot de stad met een 'Toxicity rate' die zal oplopen tot 12,5 pond (15 euro) en heeft een datum van toepassing: de 23 oktober van dit jaar.

Toch is de realiteit is dat Dieselvoertuigen uitstoten 15 procent minder kooldioxide dan benzine. Dus waarom deze vervolging tegen hen? Vanwege de uitstoot van stikstofoxide (NOx). Deze zelf zijn veel hoger in dieselvoertuigen en ook dit gas is veel giftiger dan de eerste. Laksheid van de emissie beperkingen in Europa niet helpen, aangezien auto's stoten gemiddeld zes keer in het echte leven dan in laboratoriumtests, Volgens de Duitse regering. En we zijn niet te verwijzen naar Dieselgate. dus, zelfs moderne modellen zijn een bedreiging voor de volksgezondheid.

De dreigende situatie niet bemoedigend voor de fabrikanten: als het percentage van de benzine-auto's toeneemt, kooldioxide carbon ook Zij zullen worden verhoogd, en zal eindigen overschrijding van de maximum quota van dit gas die het mogelijk maken elk merk. Volkswagen, Daimler en BMW zijn al goed op weg om zijn grenzen, wat kan leiden tot een boete van 1.200, 150 en 500 miljoen euro bedragen dan respectievelijk, volgens consultancy PA Consulting.

Hoewel een andere optie voor de fabrikanten zou opleveren benzinemotoren met een lagere CO2-uitstoot, Dit zou resulteren in ongeveer 700 euro te verhogen van de kosten van elke auto. Zo zijn Duitse bedrijven dringen aan op Diesel uitsterven treedt zo laat mogelijk of wat hetzelfde is, het uitstellen van het onvermijdelijke. Hoewel consiguieran instellingen om hen in staat te stellen emissie-eisen aan te passen en de geleidelijke afschaffing van diesel voertuigen zullen klanten die de fabrikanten eisen dat onmiddellijk te doen.

U kunt ook geïnteresseerd

De auto hij sterven Diesel in 2025?

Diesel auto: lagere omzet en een lagere

Bij interesse in Diesel? 20 auto getest

Vragen: wat is beter vandaag benzine, diesel of benzine?