Sammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWD

Sammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDSammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDSammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDSammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWD

Vurdere en hybrid bil mens det går utover økologi eller forbruk. Det er sant at de fleste tenker på en slik bil, og det første som kommer til hjernen er en Toyota Prius, en modell med mye økologisk sjarm, men vi må erkjenne boringer alle med litt lidenskap i sine årer. Nå, når du tar bildet av Prius jeg fortalte deg å sette på hodet (som, hvis du ikke hadde tenkt på det første i en Lexus), jeg minne om at i markedet er det biler som de to er sammenlignet her som bidrar til økologi viss dose av livet. den BMW 3-serie Active og Infiniti Q50 Hybrid ikke bare kjedelig, men også fornøyd; har en prestacional veldig bra nivå og et logisk forbruk for tiden, der har en bil bensin over 300 hk og lignende fordeler synes å være en unødvendig luksus.

Sammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDBMW begynte sin karriere i en verden av hybrider i Series 3 og 5 med en teknologi utviklet for å være nettopp det motsatte av en bil som Prius. Ikke overse de gode følelsene fra sportsånd å høres, og hybridisering foretrekker å starte den kraftige 35i og tilbyr en kraftig 340 hk sedan i stedet for en bil som llegará- økologisk perfekt, men kjedelig. Infiniti gjør det samme, også gir et bredere område enn det har til og AWD versjon, som Q50 av denne sammenlignende, eller Nysgjerrig kabelhåndteringssystem uten "fysisk tilkobling" (Unntatt for sikkerhet redundans) mellom ratt og ratt.

Målet for hybridiseringen er å redusere utslipp av CO2 og derfor forbruk. Begge får det fullt ut, selv om de er biler der gjennomsnittlig forbruk er fortsatt følsom for kjøre, spesielt i BMW. nå 100 km / t på mindre enn 6 sekunder, kilometer svever rundt 25 sekunder og oppnå en gjennomsnittlig forbruk (Gjennomføring stille, klart) 7.3 og 8.2 liter per 100 km Jeg tror en virkelige prestasjon noe som antyder hvor mye han har avansert bil verden Husk den siste bilen måtte bensinforbruket var halvparten sånn? Jeg er overbevist om at det ikke halvparten var hurtig eller kraftigere enn en av disse to. Hvis du konsentrerer deg og ser for større effektivitet når du kjører, kjøper den elektriske delen, kan du laste ned både den gjennomsnittlige utgifter å bo i nærheten 4 eller 5 liter, men hvis du gir til å utnytte den makten til å oppnå fordeler, vil du se forbrukstall nær 15 liter; du må finne midten bakken, som du ser som er veldig bra på begge.

Elektriske faser bare
Sammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDI begge tilfeller elektrisk fremdrift for å bevege bilen bare tjener som en elektrisk eller bensinmotor støtte. Forskjellen er at i BMW du ikke kan flytte ett hundre prosent effekt mer enn 80 km / t og Hyundai selv, kan holde cruise 120 km / t for flere kilometer. Som du ser kjører et system og en annen pris på at Hyundai benytter elektrisk fremdrift lengre, forbruker imidlertid mer liter. Svaret på dette har vi tre viktige poeng, er en vekt, annet den økte friksjonstap på AWD Japansk og til slutt termodynamiske fordeler med seks sylindre BMW, som allerede i konvensjonelle versjoner som er vist en av de beste motorene på markedet i deres forhold mellom ytelse og forbruk. De to bilene er veldig tung, men jeg Hyundai er 100 kg som veier 2 tonn; for gjennomsnittlig effektivitet søker saloon.

pågå er velkommen på tur. i BMW Det ble søkt vakker lyd rømming når den termiske motoren er i gang. Dette er vel og bra, men hele forblir avgrensning siden det sedvanlig stillhet marsjen er tapt i hybrider; ser det ikke som en feil, men snarere som en funksjon; Jeg personlig likte meg. Det jeg liker minst er dette og er den første hybrid stasjonen der når du starter forbrenningsmotoren girkasse gir deg en liten bump, som om for termoelement, som har det. For disse tingene Infiniti er "flere Prius". Alt skjer jevnt eller raffinering og inntil grundig akselerere ikke oppdage bensinmotor.

Sammenligning: BMW 3-serie Active vs Infiniti Q50 Hybrid 3,5 AWDDen dynamiske oppførselen til de to har ikke overbevist meg. Det er ikke dårlig, men jeg tror Det er ikke opp til hva som forventes av disse modellene. den BMW 3-serie Active Han løper mye, men da føles veldig tungt og utover kroppen svaier, som jeg noensinne har sett gjort i en BMW. Dette er sett selv når den ikke gjør sport ridning. Hvis du vanligvis ingenting skjer, men det er sant at det ikke trenger 306 hk for den termiske delen og sin høye nivå prestacional og hvis en kombinasjon du en mer forbruker hybrid. case Infiniti Q50 Det er annerledes. Bruk det jeg likte det, og jeg ser det på tross av vekt, mer balansert enn sin rival. men adresse "av Wire" oksiderer sammenstilling. Som sin rival, hvis du er rolig, som til slutt er veien å gå-er hyggelig og trygt, men hvis du setter den sportsmodus, og du kommer til å gå fort må du kjempe med en adresse som tenker selv og at noen ganger er ikke bra. Dette systemet er fremtiden, men denne bilen Du betaler bompenger for å være nyhet.

Er to gode biler, men ikke de beste versjonene av sine respektive områder. BMW med mindre krengning og ville være perfekt med en konvensjonell styring Infiniti setter på tauene tradisjonelle tyske sedan som det konkurrerer. Det første problemet bør løses baserte alternativer M, men farvel til komfort, sistnevnte bare har en løsning hvis du velger Diesel Q50.