Michelin CrossClimate: spesialisten dekk rundt

Michelin CrossClimate: mest allsidige dekkMichelin CrossClimate: mest allsidige dekkMichelin CrossClimate: mest allsidige dekkMichelin CrossClimate: mest allsidige dekk

den CrossClimate er sommerdekk først godkjent som inverno. Dette, i praksis kan ha et hjul som tilpasser seg alle forhold asfalt vi kan finne. Nøkkelen til å oppnå dette er i gummiblanding i stand til å tilpasse seg Ruhet minimum gulv, et band V-formede seiper 3D variabel og som virker som klør i snøen.

under slitebane, en annen forbindelse optimaliserer forbruk. Og det har vært en av de kvalitetene vi har satt pris på i starten av vår langsiktig test disse dekkene: Vi har til hensikt å bringe til grense, i ulike situasjoner fast og temperatur for å finne ut hva de er i stand til å gi.

den forbruk, lavt. De første nyhetene som vi fremme dem er det, i forhold til sommerdekk Henvisning vurderes, har vi fått med vanlig metodikk for vår Technical Center, en reduksjon lyseffekt, men signifikant: en 5 prosent i bykjøring.

I estass første testene og på veien, Michelin dekk CrossClimate variasjoner har ikke ført til referansen, mens vi fant -Vi bruker samme dimensjon som anbefalt av bilprodusenten, 205/50 R17- en betydelig forbedring i datasamlinger Styrke: en 120 km / t, debase 1,3 dB.

Vi var i stand til å gjennomføre tester på våte veier ved hjelp av våre krets INTA anlegg hvor vi har lagt merke til en suveren trekkraft i revet og modell oppførsel under de mest krevende bremse: De hvor hjulene på den ene siden er i en våt asfalt, men klebrig (tørr, rundt 0,8 μ); mens den andre er plassert på en overflate med en meget lav grad av adhesjon (mindre enn 0,3 μ). Her, med disse hjulene, får testbilen meritter avstander som setter blant de beste.

Michelin dekk CrossClimateMichelin dekk CrossClimate: liker best

Samlede resultatet er en god tradisjonell dekk; men forskjellene bringer når jorden er noe klebrig. i asymmetrisk bremse, For eksempel Renault Mégane vi bruker en langsiktig test og skoing Michelin dekk CrossClimate, bremser som sport å falle 60 meter: vi har fått 58 meter.

Michelin dekk CrossClimate: våt og tørr

hensyn til sommerdekk referanse, Michelin dekk CrossClimate Tørr har forbedret i noen henseender: lydstyrke og til og med forbruk; for eksempel. Vått og glatt på gulvet, strøm dynamisk oppførsel Bil brukt en Renault Megane, mer eller bremse trekkraft.