Honda Civic 2017: dit zal de tiende generatie

Honda Civic 2017: langer, breder, lagerHonda Civic 2017: langer, breder, lagerHonda Civic 2017: langer, breder, lagerHonda Civic 2017: langer, breder, lager

de tiende generatie Honda Civic begon zijn reis. Honda herleeft haar turbo benzinemotoren, dit keer om te verblijven, te beginnen met de aanstaande Honda Civic. Ze start in Europa met een motor 1.0 driecilinder 129 pk (95 kW), en een tweede stap viercilinder 1,5 liter en 182 pk (134 kW).

Voor deze nieuwe motoren Honda Civic 2017 Ze hebben een goed ontwikkelde nieuwe handgeschakelde versnellingsbak met zes versnellingen. In de afgelopen drie jaar hebben we geleid twee keer uitgerust prototypes van deze motoren (zie artikel nieuwe motoren 1.0 en 1.5 VTEC Turbo), terwijl zachte en krachtig, maar deze keer zijn ze reeds in serie montage. Nog steeds weten we niet hun consumptie, hoewel er nog zes maanden voordat u marketing te starten.

Een ding om op te merken is dat de Honda Civic 2017 is voorzien van een Honda compleet veiligheidspakket Sensing in al zijn versies, die het bevat extra functies om de Amerikaanse versie, zoals intelligente cruise control die anticipeert wanneer iemand rijstroken verandert in front of you "trekken van de holle".

Honda Civic Diesel negen-traps automaat

In feite, Honda Het duurt een maand productie deze variant vijfdeurs Civic, want voor de eerste keer uitvoer naar de Verenigde Staten uit Groot-Brittannië. Europese versies zullen niet beginnen met de verkoop tot en met maart. Het zal eind 2017 wanneer de dieselmotor, de vriendelijke, zuinig en betrouwbaar 1.6 i-DTEC 120PS, zodat tot nu toe naast elkaar bestaan ​​vijfdeurs versies van de twee generaties van de Honda Civic. Er zal ook automatische versnellingsbakken in de benzine zal worden CVT continu variabele, terwijl de 1.6 i-DTEC is een dubbele koppeling box ontwikkeld negen versnellingen.

gedurende zelfs langer de Honda Civic Tourer (wagon versie) negende generatie, "Na hun normale levenscyclus," recalcan- ons en we konden leven zien hoe het is samengesteld vermengd met andere modellen -inclusief de nieuwe Honda Civic en CR-V flexibele fabriek in Swindon.

Honda Civic 2017De Honda Civic vindt ze opnieuw uit

Indien tijdens de laatste twee generaties Honda Civic futurístico konden uitpakken met hun geliefden en tegenstanders, voor de tiende generatie wilde een complete renovatie. Als wereldwijde auto, moest hij om te slagen in de wereld en de ingrijpende veranderingen in engineering Ze zeggen dat is het geweest groter project engineering Honda- Ze lieten duidelijk te zien in de concept car, buiten en in het bijzonder binnen.

In het concept, 2017 Honda Civic gegroeid lengte aanzienlijk dertien centimeters die samen met de drie centimeter langere wielbasis voorzien meer ruimte Ze zeggen dat het been 4 cm behoud van een officieel boomstam identieke. Zelfde trunk capaciteit -a meer liter, die niet tellen, maar de mond breder en lage belasting. zoals breder en onderste, niet alleen het lijkt groter, maar geniet ook schouderbreedte zowel voor en achter. Tot twee centimeter lang verliezen heeft geen invloed op de hoofdruimte Zij hebben verlaagd door vier centimeter achter de bank. Met minder dan 1,80 en het plafond voel je je heel dichtbij, hoewel het schuim de dikste zal helpen. Voorste bladeren ook meer dan zitten onder de huidige Honda Civic -3,5 cm, genoeg om een ​​gevoel van het besturen van een sport meer dan de huidige trend hebben lijkt een SUV rijden. Dit is mogelijk omdat de brandstoftank niet onder de voorstoelen en keert terug naar een achterste gebruikelijke situatie. Goodbye daardoor veelzijdigheid "om de Honda" terug te keren naar een traditionele 40/60 bij het vouwen van de rugleuning zitplaatsen. Ja, de vloer is overgelaten aan de laars met zitplaatsen gehuld is zeer vlak. De lage sit zou onverenigbaar zijn met het zicht zijn, maar de Honda Civic en we zeggen dat ingrijpend verandert zijn techniek en heeft Winnende kreeg een graad in het zicht naar voren! zelfs zo zitten. Zoals het gehele frame is nieuw, Kondigen ze een winst in torsiestijfheid van 52 procent en ook krassen ongeveer een centimeter dik voorruitstijl weer optimaal zicht.

Honda Civic 2017 revolutie in de richting van normaliteit

Honda Civicde dirigent die meer veranderingen zullen waarderen Honda Civic 2017, niet alleen voor wat je hebt voor uw ogen, wat zullen we binnenkort. niet meer horen van de brandstof die zich onder het-de stop / start te brengen die dingen te ontmaskeren ruidos- en voelen zich omhuld door een diepe middenconsole modulable, Grote capaciteit. Het verbergt een USB-aansluiting. Het is niet alleen omdat de schakelhefboom opraakt en soepele werking wordt op het bedieningspaneel dat vrijdragende en laat een ruimte onder een andere verbinding en toegang te storten voorwerpen. Bovenin een inductie oplader voor uw telefoon en, op het dashboard, HVAC controles en touch screen goede resolutie. Schoon en gemakkelijk, geen apabullar als voorheen met knopen en meer knoppen, met de nieuwe connectiviteit en compatibiliteit met Apple en Android. Zij zullen worden aangeboden drie teams van audio, de meest geavanceerde met 11 luidsprekers en 465 watt vermogen en 160 Watt basic.

Na twee generaties Honda Civic proberen te verrassen met een ongewone instrumentatie, nu heeft de bestuurder een stuurwiel in de voorkant van mooie vormen met knoppen Duits, plus een instrumentenpaneel meer traditionele esthetische, hoewel samengesteld uit drie digitale TFT. De zijkanten van naalden en -de brandstoftemperatuur indicator zelf fysisch en in het midden het derde scherm configureerbare gegevens (navigatie, telefoon berichten, boordcomputer, etc.), Seven inches. We hebben gezien hoe de Sport versie van de Honda Civic 2017 en draagt ​​lichte metalen pedalen, zoals ook te zien in de Amerikaanse versie. Het is nu de meeste conventionele, met de bekende knop om -iluminado leeg starten of rood-, terwijl de console knop een ongekende vinden adaptieve demping ontwikkeld door Showa. Niet de magnetoreológica Honda Type-R, maar een traditionele, door het aanpassen van gaten; Toch is er niets op grote schaal in het segment. Framestijfheid Honda zegt dat de hefboom om een ​​betere prestatie te krijgen en rijcomfort. De breedte, wielbasis en lager zwaartepunt zijn altijd goed uitgangspunt activa voor een veilig rijgedrag. Ze zeggen streven naar Audi (referentie) kwaliteit, verfijning en dynamiek, bijvoorbeeld met een vleugje uit één stuk of die overvloedige isolatiemateriaal we zagen in de fabriek, meer "minutieuze technische werkzaamheden"- gericht op hun rivalen generalist fabrikanten te verslaan. Ze geloven dat ze hebben bereikt "in het segment van compact naar rijeigenschappen". In de voorwielophanging is een McPherson terwijl achter een multilink punt, iets dat zelfs een Audi A3 biedt niet in al zijn motoren. Om het comfort te verbeteren, de ankers van de suspensies zijn aangebracht op hydraulische stempels.

Ze hebben niet gesproken gewicht, tenzij de lichaam zelf, 16 kg bewaart huidige Honda Civic betreft. Laten we eens kijken wat er gebeurt met de complete auto, gezien de grote apparatuur en complete veiligheidspakket Honda Sensing. Misschien na de Paris Motor Show gaan invullen van deze vragen.

Honda Civic 2017: motoren en technische gegevens:

Honda Civic 5p

1.0 Manual

1.0 automatische

1.5

1.5 automatische

macht

129 pk (95 kW) bij 5500 rpm

129 pk (95 kW) bij 5500 rpm

182 pk (134 kW) bij 5500 rpm

182 pk (134 kW) bij 5500 rpm

paar

200 Nm (20,4 mkg) bij 2250 rpm

180 Nm (18,4 mkg) tussen 1700 en 4500 rpm

240 Nm (24,5 MKG) van 1.900 tot 5.000 toeren per minuut

220 Nm (22,4 mkg) tussen 1700 en 5500 rpm

marsen

6

CVT (7 gesimuleerd)

6

CVT (7 gesimuleerd)

voorvering

McPherson (adpatativa demping op bepaalde niveaus)

achterwielophanging

Multilink (adpatativa demping op bepaalde niveaus)

lengte

4.497 m

breedte

1.800 m

hoogte

1.421 m

gevecht

2.700 m

romp

478 liter

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Zo zal de nieuwe Honda Civic 5-deurs 2017

Honda Civic Type R 2007-2010 gebruikt

Honda Civic Type R, Seat Leon Cupra Renault Megane Trophy en Peugeot 308 GT