Kodiaq Skoda en Volkswagen Tiguan, van aangezicht tot aangezicht

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Welke is beter?Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Welke is beter?Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Welke is beter?Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: Welke is beter?

De Skoda Kodiaq, als we kijken naar de grootte, zal binnenkort op de markt gepositioneerd als een grote SUV zeer concurrerende. De Tsjechische model is het genereren van grote verwachtingen: Een paar dagen geleden hebben we u aangeboden hoe exclusieve hun mogelijke prijzen voor Spanje, als het interieur metingen en zelfs een eerste test met een pre-serie-eenheden. Ongetwijfeld omdat we worden geconfronteerd met een SUV die voldoen aan hun theoretische rivalen (Nissan X-Trail, Kia Sorento, Mitsubishi Outlander, Ford Edge, Hyundai Santa Fe...), heeft als doel hoog. Maar ...Ook tegen SUV als de nieuwe Volkswagen Tiguan?

en voorleggen aan Skoda Kodiaq en Volkswagen Tiguan een eerste vergelijkende statica om te zien wat de kans op succes tegen de Tsjechische een Duitse waarmee bovendien gebeurt als ook met Ateca Seat, deelt veel van zijn structuur en mechanische ranges. En, op het eerste gezicht, Kodiaq Het beschreven als Zeer ruime SUV, functionele en flexibele oplossingen meeste. De nieuwe Skoda is dus een auto, zoals bijna alle modellen van het merk, in theorie bedoeld voor gezinnen die ruimte willen, maar willen niet worden overgelaten al zijn spaargeld in de aankoop. Kom op, twee keer kijken het prijskaartje.

Skoda Kodiaq inzetten in de ruimte

Het is nu al een klassieker in Skoda hun auto's te spelen om een ​​stap hoger te zijn categorie overeen zou komen ... En Ook hebben de grootste romp onder zijn rivalen. Het gebeurt met Fabia, met Octavia, de Superb ... en Kodiaq Het zal geen uitzondering zijn.

Skoda KodiaqMet een compacte SUV platform, de Skoda ja Kodiaq gaat om enorme 4,69 meter, niets minder dan 21 centimeters de Volkswagen Tiguan (4,48 Total meter). De wielbasis van 11,4 Kodiaq ook groter dan de Tiguan (2,79 meter tegen 2,68 m) cm. Ja, wanneer de XL-versie van de Volkswagen Tiguan komt, Het al gepland voor de zomer van 2017, gelijk Kodiaq strijd. En ook de mogelijkheid van nemen zeven zetels, verkrijgbaar bij de start in de Tsjechische SUV aanbod.

Weliswaar ondanks de lengte kleiner is dan de Kodiaq, de Volkswagen Tiguan is er ook geen gebrek aan ruimte been- en hoofdruimte opzicht kunnen passagiers niet klagen. Alleen degenen die ongeveer 2 meter hoog te bereiken, en alleen in sommige situaties zou kunnen krijgen aan het plafond te raken met haar haren. Voor nu, als je een auto nodig hebt met zeer ruim met zeven zetels, de Tiguan is niet uw auto.

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: maleterazos

toegegeven Skoda Kodiaq binnen de Tiguan, is zorgvuldig ontworpen. Zijn uiterlijk is goed en het gevoel van de materialen, althans deze eerste eenheden, is meer dan correct. Maar de Tsjechische model wordt gekenmerkt door meer ruimte voor passagiers en bagage naar de Tiguan. De tweede rij in langsrichting verplaatsbaar maar liefst 18 centimeter. En ook u kunt de hoek van de rugleuning aan te passen.

VW Tiguande grootste voordeel de huidige Volkswagen Tiguan aangeboden door Skoda Kodiaq Het is in de kofferbak: 650 liter totale. Toegegeven, het is een SUV zoals we al zeiden geweldig, maar zelfs met dat het vermogen van de Kodiaq onder de koffervloer kan hebben twee extra zitplaatsen gehuld de Tiguan vandaag niet kunnen bieden. Met bezet zeven zetels, Kodiaq capaciteit van 270 liter in ruil: een beetje meer dan de Skoda Citigo burger. Zonder de derde rij stoelen, het volume toe en kan variëren van die minimale 650-835 liter afhankelijk van de positie van de achterbank, steeds gemeten onder kofferdeksel, want als we verwijderen en gevouwen langs de stoelen kunnen bereiken Totaal 2.065 liter.

Ter vergelijking, Tiguan heeft een enigszins kleinere koffer de Kodiaq, ja, maar de capaciteit is enorm. Ook beschikt verschuifbare achterste rijen officieel kan cubicar een minimaal 520 liter tot maximaal 615 liter. Ook de transportcapaciteit ongewoon hoog Tiguan: een nuttige last van 600 kg en een maximale capaciteit van 2,5 ton trailer ... dezelfde figuur Kodiaq bereikt. Deze goede capaciteit waarderen vooral de caravaning liefhebbers.

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: goed uitgerust

Reeds tot de rijpositie achter het stuur van de Skoda Kodiaq vind je een eenvoudig te instrumentatie lezen. Dit is altijd samengesteld uit traditionele analoge instrumenten. In contrast, Volkswagen Tiguan maakt, in sommige versies, hebben een volledig digitale instrumentatie: Een TFT scherm uit te schakelen met verschillende configuraties: van het kiezen van twee grote klokken of het browserscherm. Dit scherm ook de Head Up Display (HUD) in de voorruit als gevolg van de meest relevante informatie niet beschikbaar is op het moment Skoda model.

Skoda Kodiaq, fotomaar klanten toekomst Kodiaq Ze hebben geen zorgen te maken over. Skoda, afhankelijk van de versie, kan worden vol met digitale technologie en connectiviteit, met Wi-Fi-toegangspunt 4G-verbinding voor acht apparaten en complatible met SmartLink, carplay Apple, Android Auto, MirrorLink of SmartGate, in aanvulling op het navigatiesysteem op basis van Google Maps 8-inch scherm. De Kodiaq wordt bereid evenals rivaal Tiguan in dit verband.

de veiligheid hulpsystemen en comfort beschikbaar Skoda Kodiaq Ze zijn opmerkelijk, net als bij de Volkswagen Tiguan. In beide, afhankelijk van de versie, dan kan in de dode hoek, programmeur snelheid actieve of halfautomatische parkeersysteem aangebracht alert onvrijwillige verandering rijstroken, voertuigdetector. Daarnaast is de zogeheten Area View genereert het oog op het centrale scherm rond de auto. Met dit systeem ook wanneer het wordt desaparcando op batterijen of diagonaal en een auto verschijnt op de rug, Skoda Kodiaq de remmen om gevolgen te voorkomen. U kunt ook een noodstop, waarmee de auto stopt voor de stad tegen de beide andere voertuigen en voetgangers. Stopt automatisch wanneer de auto onder 34 km / h wordt uitgevoerd.

Kodiaq vs Skoda VW Tiguan: motoren

het invoeren van de Mechanical afdeling, de Skoda Kodiaq op de markt kwam begin 2017 moment met vijf motoren: drie benzine en twee diesel, met een motor die zal gaan 1,4-2,0 liter en bevoegdheden 125-190 pk. De kleine schroef 1.6 TDI met 115 pk en 2.0 TDI diesel krachtige 240 pk niet in het traject van Kodiaq en lijkt te worden gereserveerd voor de Tiguan. Stray benzinemotor 2.0 TSI 220 paarden (het rijden van de Skoda Octavia RS en de Volkswagen Golf GTI) blijft, voor het moment, in de reserve Kodiaq zowel de Skoda en VW Tiguan. Het is waarschijnlijk te bereiken gemonteerd in dit tweede model, maar het is onwaarschijnlijk te bereiken rusten Kodiaq ooit.

VW TiguanMotoren om uit te kiezen, in de 1.4 TSI benzine en 125 pk 2.0 TDI 150 pk geassocieerd standaard voorwielaandrijving. In de laatste, als optie, kan de aandrijving naar alle vier wielen met elektronisch geregelde lamellenkoppeling. de Skoda 4x4 Kodiaq toonaangevende Hill Descent Control om meer veilig weglaten van asfalt, maar het hoeft niet een speciale off-road-pakket met bodembescherming motor en voorbumper met een grotere inloophoek ... het heeft wel de Volkswagen Tiguan als een optie.

Skoda Kodiaq wint (voor nu)

Kortom, deze eerste keer en statische vergelijking tussen de twee modellen, als ik moest een winnaar te geven, zou zeker de Skoda Kodiaq. Het zal goedkoper zijn dan de Volkswagen Tiguan, kunt u twee meer zetels en een steeds grotere kofferbak. Wanneer de Tiguan 7 zetels, enkele van de voordelen zal worden afgeschaft, maar natuurlijk ook de prijs verder zal stijgen. dan is de laatste vraag zijn:hoeveel je waarde te nemen een of ander merk op de voorkant van uw auto?

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De VW Tiguan tegen alle rivalen

Ateca Seat, Skoda en VW Tiguan Kodiaq

Seat Ateca vs VW Tiguan, die veiliger is?