Nieuwe Volvo XC90 2015: de verwachte

Volvo XC90 2015 officiële foto'sVolvo XC90 2015 officiële foto'sVolvo XC90 2015 officiële foto'sVolvo XC90 2015 officiële foto's

Volvo heeft veel genomen volledig vernieuwen van haar XC90 maar zoals u zich kunt voorstellen, alles heeft een verklaring: modulair platform. Op de markt sinds 2002, XC90 geboren als een model zeer goed doordacht en zijn tijd vooruit, dat stond om een ​​interieur te combineren met zitplaatsen voor zeven inzittenden met de vaardigheden van een SUV all-wheel drive, een meer of minder aantrekkelijk luxe interieur, esthetiek en meer concurrentie dan hun rivalen premium prijs. Naar aanleiding van de logica, moet de vernieuwing hebben plaatsgevonden in 2009 of 2010 op zijn laatst echter Volvo werd ondergedompeld in een belangrijke structurele verandering waarin hij hem heeft geleid iets meer dan vier jaar en gedwongen om ongeveer 11.000 miljoen dollar uitgeven om iets zo belangrijk vandaag de dag als modulaire productie te maken.

in volvo Het heet SPA (Scalable Product Architecture) en XC90 Het heeft de eer om de eerste model van het Zweedse merk in première. Vanaf daar is het in andere nieuw gecreëerde modellen zal worden uitgevoerd. De voordelen van dit type productie (die genoemd VW MQB) op de mogelijkheid om verschillende elementen te combineren, zodat de XC90 beschikken met verschillende configuraties dusver ondenkbaar, als verschillende organen en chassisconfiguraties Bekledings- en mechanische breder bereik of tractiesystemen, onder anderen.

Volvo XC90 2015Maar laten we focussen op het model zelf, die ziet er net zo interessant als we hadden verteld. Het wordt geleverd met lichter stijf chassis en, veronderstellen tot 90 procent van de volledig nieuwe componenten. handhaaft zijn mogelijkheid tot zeven inzittenden, een tweede rij bestaat uit drie afzonderlijke stoelen lengteverstelling aan het interieur ruimte afhankelijk van de behoeften configureren. De derde zitrij en blijft intrekbare één keer opgeslagen, bladeren achtergrond volledig vlakke bagageruimte, met het verschil dat maakt het nu mogelijk op zitten volwassenen tot 1,70 m hoog comfort. Volvo zelf stelt te hebben gemaakt de luxe interieur dat een Volvo aangebracht. maakt gebruik van materialen "edelen" en zoals u kunt zien op de foto, ziet er elegant ontwerp.

In de middenconsole knoppen zijn verwijderd, zijn ze vervangen door een Typ touch screen tablet van waaruit u kunt configureren en beheren vrijwel alle functies van het voertuig, compleet verband met Android of Apple-apparaten. De stoelen zijn nieuw ontworpen en zijn met conventionele zijdelingse verstelling en optionele verwarmd en geventileerd. De derde rij heeft nu een eigen airconditioningbeheersing die overigens voegt een nieuwe luchtzuiveringssysteem, op basis van een filtering vermogen van pollen deeltjes of verontreinigingen veel krachtiger en efficiënter. Dit alles draagt ​​bij Volvo in zijn XC90 al zijn technologie toegepast om de veiligheid actieve en passieve, met de nieuwste evolutie van de systemen die we al kennen, dankzij een nieuw elektronisch beheer veel sneller en compacter dan voorheen.

Volvo XC90 2015En de motoren?

De nieuwe XC90 toepassingen nieuwe Volvo motorfamilie, veel krachtiger en efficiënter, waardoor de gehele architectuur in een baseert Dezelfde vier cilinder motor en twee liter benzine en diesel maar met verschillende drukvulling systemen om mee te spelen voor een breed scala van bevoegdheden. In benzine hebben we een T5, uitgerust met een turbo, 245 paarden, een T6, met compressor en turbo, 320 pk en T8, de parel in Volvo. Het is een hybride plug aankondigen van een gecombineerde stroom 400 paarden en 65,3 mkg koppel met de gemiddelde uitstoot 60 g / km. Het gebruikt de basis van T6, waarvan de voorwielen aandrijft, die een elektromotor 80 pk voegt aan de achterzijde. Het heeft een volledig elektrische actieradius van 40 km. De nieuwe architectuur gestel combineert het elektrische gedeelte zonder afbreuk te doen kofferruimte binnen. Diesel presenteert aanvankelijk de D4 en D5, de eerste met een turbo, 190 pk en een gemiddeld verbruik van 5 l / 100 km en tweede twin turbo, 225 paarden en een officiële gemiddelde uitgaven 6 l / 100 km.