Infiniti QX50 Concept, nieuwe SUV op de Detroit Motor Show 2017

Infiniti QX50 Concept 2017Infiniti QX50 Concept 2017Infiniti QX50 Concept 2017

in de Infiniti QX50 concept Wij zijn de laatste stap voor de komst van het uiteindelijke model, waardoor de middelgrote SUV die ontleent zijn naam zal vervangen. De luxe divisie van Nissan en liet ons een prototype in het verleden Hall of Beijing (Infiniti QX Sport Inspiration) om vervolgens te onthullen een eerste concept op de Paris Motor Show 2016. Die auto had nog steeds details die hield hem uit de buurt van het productiemodel serie, dus in dit Detroit Motor Show 2017, die zal worden vrijwel geheel onthulde de definitieve versie die gaat over de verkoop.

Zijn lichaam nog enkele scherpe lijnen en zeer langgerekte koplampen die moeten LED-technologie. Het rooster komt in een hoge stand en een vrij royale afmetingen, hetzelfde gebeurt met front luchtinlaten, één aan elke zijde. de spiegels Buiten hebben nu vormen en een conventionele configuratie, met achterlating van het type 'camera' van de vorige concept. De wielen hebben een meer logische dimensies die in grootte, in vergelijking met eerdere tekeningen getoond Infiniti.

binnen de Infiniti QX50 Concept, We spreken van hoogwaardige materialen, met een door de bestuurder georiënteerd lay-out, met veel rijhulpsystemen en zelfs de mogelijkheid van een toekomstige functies autonoom rijden.

Hoewel zeker de meest revolutionaire van deze Mid-size SUV is dat het zal voor de eerste keer met benzinemotor VC-Turbo ontwikkeld door de fabrikant. Het is een mechanisme dat een toepassing variabele drukvulling, zodat kan volgens de rijomstandigheden of driver vraag te compressieverhouding 8: 1 (High performance prioriteit) of 14: 1 (Prioriteit voor efficiëntie). Dat is de reden waarom deze motor Infiniti stelt dat twee-liter 268 pk in staat om als een benzinemotor zes cilinder (39,80 mkg maximale koppel), maar met een brandstof overeenstemt met een van de vier cilinders. Daarom kon het zich positioneren als een duidelijk alternatief voor diesel mechanica, die lijken hun dagen in Europa.