Nissan Nismo IDx en Freeflow, sport en retro

Nissan Nismo IDx en Freeflow, sport en retroNissan Nismo IDx en Freeflow, sport en retroNissan Nismo IDx en Freeflow, sport en retroNissan Nismo IDx en Freeflow, sport en retro

Naast de GT-R Nismo en BladeGlider Concept, de andere twee verrassingen Nissan op de Tokyo Motor Show 2013 zijn de IDx Freeflow en Nismo IDx. Beide modellen zijn voorzien van een aantrekkelijk retro coupe lichaam kleurstoffen, allemaal een moderne interpretatie van een aantal zeer populaire Japanse klassiekers zoals Datsun 510 en Nissan Prince Skyline.

Trouw aan een aantal van de klassieke Japanse sport, Nissan verwacht dat IDx Freeflow en IDX Nismo Er zijn twee achterwielaandrijving coups. Werkelijkheid te laten worden van een van deze twee modellen, Nissan op de markt een concurrent om de hoogte van de achterste-aandrijving coups Toyota GT 86 en Subaru BRZ-.

de Nissan IDx Freeflow (Afgebeeld, die op geel lichtbruine weergegeven) een meer conservatieve retro design, niet zonder meer informatie sport-, zoals aangegeven wielkasten en grote banden met vier dubbele spaken. De afmetingen aangekondigd voor IDx Freeflow geven een lengte van 4,1 m, een breedte van 1,7 m en een hoogte van 1,3 m.

Voor zijn deel, Nissan Nismo IDx Het wordt geleverd met een coupe lichaam met meer agressieve kleurstoffen en kleuren oorlog Nissan sport divisie (Nismo), dwz rood, wit en zwart. In deze versie, het lichaam aanneemt agressiever kleurstoffen, met zeer gemarkeerde kant rokken en een dakspoiler als leidende differentiators. Van deze bijdrage 'extra vermogen', de breedte van het lichaam in deze Nismo IDx Het groeit tot 1,8 m.

in de mechanische hoofdstuk, er zijn weinig gegevens onthuld Nissan over IDx Freeflow en IDX Nismo. Voor Freeflow, het Japanse bedrijf kondigde mogelijk benzinemotoren tussen 1.2 en 1.5 liter, gekoppeld aan een automaat CVT continu variabele, terwijl voor de Freeflow motor versie is ook geanticipeerd benzine 1.6 turbomotor met directe inspuiting eveneens gekoppeld met een CVT.

Wij zijn van mening

Charmant en origineel presenteert deze en IDX Freeflow IDx Nissan Nismo. Geweldige combinatie van retro lijnen en coupe lichaam plezier van een achterwielaandrijving. Echter, naar onze mening zouden we nog een ander soort doos veranderingen toe te voegen aan de CVT, bijvoorbeeld, een handleiding kort en precies routes als sport van weleer.