Paris Motor Show 2016: Opel Ampera-e, nu zuiver elektrische

Ampera-eAmpera-eAmpera-eAmpera-e

de Ampera-e Het heeft niets te maken met het vorige model. Nu een auto veel kleiner en praktisch en het is gericht om te concurreren met modellen als de Nissan Leaf of de Renault Zoe, of zelfs tegen enchfuables hybrides, zoals de Golf GTE en A3 e-tron. Verlaat zijn eerdere techniek, waarbij een benzinegenerator verantwoordelijk voor het leveren van elektriciteit aan de motor, en de plug-in elektrische bereik. nu een honderd procent elektrisch voertuig, emissievrij. Op het moment werd de Ampera Europa's best verkochte elektrische, maar de boom emissievrije elektrische en het verbeteren van hun autonomie maakte hem eerder dan verwacht verdwijnen. Net als in de vorige generatie platform en deelt functies met de Chevrolet Bolt-e (Ja, nu Bolt is geschreven met B), die alleen de logo's en wat licht uitrustingsdetails zal veranderen.

de nieuwe Ampera-e Het zal worden gepresenteerd aan wereld Eind september in de Paris Motor Show 2016 (Zie alle nieuwe auto's Paris Motor Show 2016). Met het, het merk is gericht op het gebied van betaalbare elektrische aanbod revolutioneren superieure eigenschappen in termen van prestaties en apparatuur de modellen die nu op de markt. Kondigt een baanbrekend systeem Lithium-ion 60 kWh, met die zal hoger zijn dan 320 kilometer van autonomie, rivalen in een maximale grootte van 30 kWh. zijn elektromotor 150 kW, het equivalent van ongeveer 200 paarden. En kondigt prestaties waardig van een supercar, met een pitch van 0-50 km / h in 3,2 seconden en een capaciteit om te verhuizen van 80 tot 120 km / h slechts 4,5 seconden. De topsnelheid is beperkt tot 150 km / h, alle gegevens veel hoger dan die van een zuiver elektrische markt vandaag. Opel is zo overtuigd van de voordelen ervan organiseren zelfs een tentoonstelling wedstrijd versnelling zetten een Ampera-en tegen zijn krachtigere modellen, zoals de Astra TCR, de Adam R2, de Corsa OPC en Insignia OPC.

Ampera-e

Deze voordelen gaan vergezeld van een gedrag aan te passen. De inrichting is geconfigureerd voor vijf inzittenden. De accu bevindt zich onder de bodem van de auto, onder de passagiersruimte, waardoor trunk capaciteit als een conventionele compact. Heeft een compleet systeem connectiviteit met de nieuwste generatie IntelliLink infotainment systeem genaamd naast Opel Ostar, die toe te staan ​​tot zeven mobiele aangesloten op hetzelfde moment dankzij de Wi-Fi systeem. Het is compatibel met de Carplay Apple en Android-systeem, het maken van de integratie van mobiele telefoons en hun functies is totaal. Het zal gaan over de verkoop in 2017.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Mitsubishi zal een elektrische SUV met 400 km bereik

Het verslag autonomie van een elektrische auto: bijna 11.000 km!

Mercedes EQ registreert de naam voor zijn nieuwe elektrische auto's

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis