Grand Sport Vitesse “La Finale”, de nieuwste Bugatti Veyron

Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse Grand Sport Vitesse

Het is voorbij. Bugatti heeft al end productie van de Veyron, een sport super geworden legende en markeerde de wedergeboorte van het Franse luxemerk na te zijn verworven in het begin van de eeuw door de Volkswagen-groep. Voor nu, zijn voorzitter, Wolfgang Dürheimer anticipeert vandaag het merk is al bezig met het vervolg, waarmee ze proberen te "uit te breiden en te consolideren van de leidende positie met de Veyron nieuwe uitdaging om beter te doen de beste". Niets anders, niet bevestigd naam of datum, maar ja we kunnen op basis van Autopista.es komen uw vervanging is gepland voor 2016, vaststelling van een hybride module en elektrische turbochargers voor rond 1500 pk! en wijst tevens op de460 km / h!

Om te weten als substituut voor de Bugatti Veyron nog moeten wachten een paar maanden, maar wat we vandaag kennen is de identiteit van de nieuwste versie, die kroon 450 eenheden geproduceerd, alle uitverkocht (300 coupes en 150 cabrio's). bekend als Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" en overgenomen door een Arabische tycoon, wordt gepresenteerd als een wereldpremière op de Autosalon van Genève, net naast de eerste eenheid vervaardigd in 2005.

Colofon derhalve een voertuig Hij slaat snelheidsrecords met 431,072 km / h officiële, deze nieuwe Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" rijdt dezelfde propeller spectaculaire W16 8 liter motor, 1200 pk en 153,1 MKG van het koppel begon om het merk te rijden in 2010. Met een dergelijke motor, de supercar kondigde een versnelling van 0-100 km / h in 2,6 seconden, met een maximum snelheid van 410 km / h.

Ter ere van het modelnummer 1, Bugatti Veyron Grand Sport Vitesse "La Finale" Vandaag is geïnspireerd in zijn ontwerp, opnieuw zonder het opgeven van de Bugatti two-tone body die al beroemd gemaakt in hun modellen van de 20 'en 30'. Natuurlijk, zoals altijd, de eigenaar heeft zijn Veyron zo uniek maakte, kiezen voor het grootste deel van zijn koolstofvezel panelen eerst geschilderd in rood (Net als acht kleuren die de Veyron hebben gemaakt), om de bijbehorende kleppen, deuren of luchtinlaten in het zwart. Legend "De Finale" afgedrukt zeer zichtbaar onder de voorbumper en iets minder onder de achterspoiler: Altijd in het rood op een zwarte achtergrond.

Binnen, de Veyron Grand Sport Vitesse Bugatti "De Finale" heeft nog steeds een dergelijke geavanceerde materialen zoals porselein, de beste kristal, leer en hout van verschillende types, goud en zelfs platina, ditmaal stoffering ook als een eerbetoon aan de eerste Veyron in beige bekend als "Silk", maar nu vergezeld van contrasten in het rood in armsteun, deurpanelen en het stuurwiel. En, natuurlijk, koolstofvezel ook geschilderd in rood op de centrale tunnel, in coatings console behuizingen of zitplaatsen. De 450/450-serie is gegraveerd in de passagiersruimte en opnieuw het opschrift "de finale".

slingerde in 2005, werd de Bugatti Veyron geboren, volgens zijn voorzitter, met de moeilijke taak van de beantwoording van 4 belangrijkste: ze kunnen overstappen meer dan 1.000 pk op het asfalt, oplopen 400 km / h wanneer de meeste super sports net verbleven in 300, zorgen acceleratie 0-100 km / h in minder dan 3 seconden en, bovenal, een combinatie van alle met een geschikte auto naar de opera te krijgen, stijl en comfort. Volgens Wolfgang Dürheimer, Bugatti bereikte een mijlpaal die, in 2008, zag zijn converteerbare Grand Sport versie werd gelanceerd en in 2010, de nieuwe Super Sport en opgevoerd tot 1.200 pk. Volgens het hoofd heeft elke eenheid 450 is vrijwel alleen geproduceerd. Inclusief opties gekozen, de gemiddelde prijs van elk Bugatti Veyron verkocht bedroeg 2,3 miljoen euro. Lang leve de supercar.