Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio: komt de nieuwe SUV Alfa

Alfa Romeo Stelvio, foto's van de nieuwe SUVAlfa Romeo Stelvio, foto's van de nieuwe SUVAlfa Romeo Stelvio, foto's van de nieuwe SUVAlfa Romeo Stelvio, foto's van de nieuwe SUV

De tweede stap met asfalt hoogste hoogte in de Alpen Het heeft de naam geweest Hij heeft geïnspireerd Alfa Romeo om hun eerste SUV dopen: Stelvio. 2758 meters hoogte, 24 kilometer, 75 krommen (48 welke vork zijn), 7,6 procent van de gemiddelde gradiënt. Een van de mooiste en meest veeleisende scenario's op de oostelijke hellingen van de Alpen omgezet legendarische pad voor de ventilatormotor. Laat de geringste twijfel niet zo zijn dat de Alfa Romeo Stelvio zal een SUV race.

Het is in het Hall of Los Angeles, waar Alfa Romeo heeft besloten in de samenleving voor de eerste keer dat de Stelvio. En om te bewijzen dat deze nieuwe Alfa zijn sporen zal verlaten, heeft het Italiaanse merk een versie voor de gelegenheid ontwikkelde Quadrifoglio met deze SUV zou de meest radicale schepping en sport in zijn categorie. Vrees niet, er zijn ook motoren voor jou en mij, Diesel en benzine toekomstige versies om een ​​breed scala voltooien voor bijna iedereen. omdat onder degenen al bevestigd motoren, Alfa Romeo Stelvio U kunt ook een 2.0 Turbo de nieuwe generatie van Alfa-motoren 280 pk.

Alfa Romeo Stelviode Alfa Romeo Stelvio meet 4,68 meter van lengte en 1,65 meter. Het is daarom een ​​raket die gericht zijn op de beste midsize SUV-markt, lees Audi Q5, BMW X3 en X4, Porsche Macan, Mercedes GLC en / of Jaguar F-Pace. Met uitzondering van de laatste, allen met eenzelfde lichaamslengte. de Alfa Romeo Engineering Center Modena (Italië) is exclusief de opdracht voor de ontwikkeling, die productie Het zal worden gehouden op de gerenoveerd Cassino fabriek, met de nieuwste creatie van het merkDe Giulia, met wie hij zal een groot aantal mechanische elementen te delen, met inbegrip van, de motor die het op dit moment de meest krachtige medium SUV-segment maakt.

de motor de Alfa Romeo Quadrifoglio Stelvio erft de zeer Giulia Quadrifoglio, en een drijfmiddel 2.9 liter twin turbo V6 met 510 pk en cilinder deactivering systeem. Hoewel Alfa Romeo geeft geen gegevens over de prestaties Stelvio Quadrifoglio verder dan een topsnelheid van 284 km / h, met zulke cavalerie niet Het zal moeilijk te verslaan, b.v. de 4,8 seconden duurt de Porsche Macan Turbo 400 pk te versnellen 0 tot 100 km / h. Een van de belangrijkste doelstellingen bij de ontwikkeling van de Alfa Romeo Stelvio is het krijgen van een laag gewicht 1845 kilo weegt AMG 4MATIC GLC 43, de "concurrent" aansteker onder zijn medemens tegenstanders, een laag zwaartepunt en optimale massaverdeling, waarvoor de mechanische onderdelen van de Alfa Romeo Stelvio bevinden zich in de meest gecentreerde mogelijke positie ... We zullen zien of behaalt verhouding van 50/50% massaverdeling bereikt Giulia tussen de voor- en achteras. Net als hij, Alfa Romeo Stelvio maakt gebruik van fiber koolstof essentiële elementen zoals de aandrijfas; en aluminium ophangingen, deuren, spatborden, motorkappen of achterklep.

Alfa Chassis Domain Control: de hersenen van het beest

Als de potentiële radicaliteit, karakter en tact 2.9 V6 biturbomotor we kunnen bevestigen na te hebben geprobeerd in de Alfa Giulia Quadrifoglio, verandering die veel vermogen en koppel we zijn er ook van overtuigd dat het op dezelfde hoogte, niet tevergeefs beheert, is gelijk ZF koppelomvormer 8 versnellingen ook vanuit de salon. alpha Romeo Het belooft slechts 150 milliseconden om van versnelling in Race mode veranderen, uiterst sportief deze kan via de DNA Pro, commando dat de verschillende rijprofielen integreert -Dynamic, Natural en Advanced Efficiency zijn de rest. Deze transmissie heeft een inrichting lock dat elimineert converter slip om de meest directe reactie mogelijk de motor te krijgen.

Alfa Romeo StelvioTechnische oplossingen van Alfa Romeo Stelvio, hoogtepunten, natuurlijk, AWD Q4, in het geval van de versie Quadrifoglio besprenkeld met het apparaat torque Vectoring gebruik beide koppelingen in het achterdifferentieel de onafhankelijke distributie per wielcontrole teneinde te maximaliseren wendbaarheid en tractie zonder elektronica bewijzen opdringerig. Onder normale omstandigheden, de actieve koppeling die de kracht tussen de voor- en achteras verdeelt voortstuwing prioriteit 100 procent, kan potentieel het overbrengen vooras 60 procent van de buiten de motor.

Na het chassis Alfa Stelvio resorts voor een double wishbone voorwielophanging en multilink kweken astype dat in de geïntegreerde versie Quadrifoglio elektronisch instelbare dempers variabel. En zijn debuut te hebben gemaakt in de Giulia, het remsysteem ook elektromechanisch systeem, waarvan Aluminium calipers hier ook onderdrukken carbocerámicos schijven.

in de Binnen in de Alfa Romeo Stelvio, U kunt een vondst ontwerp, sfeer en een typisch voorbeeld van het nieuwe tijdperk Alfa kwaliteiten, die al woont in de nieuwe Giulia, waar de kwaliteit en aandacht voor detail een niveau hebben opgedaan en wanneer de hoofdpersoon is, uiteraard, de bestuurder. Nu moet je zien, voelen en rijden. Het verhaal dit keer, als het doorgaat.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

I-Pace Jaguar Concept, de nieuwe elektrische SUV Jaguar

Alfa Giulia, het nieuwe tijdperk Alfa saloon formaat

Toyota C-HR, de nieuwe Toyota SUV