toekomst Mazda’s: de verbrandingsmotor heeft een lange reis

toekomst Mazda's: de verbrandingsmotor heeft een lange reis

De datum is zo ver weg dat de samenleving en de eisen aan de auto zo veel geworden zijn dat het moeilijk is om het huidige perspectief te berekenen. Maar fabrikanten zijn duidelijk dat de vraag zou moeten voldoen en op een bepaalde manier wettelijke voorschriften marktrente. Wij richten ons op Mazda, die net zijn gekomen om te weten te komen een deel van hun strategie.

Toekomstplannen gaan door verbeterde verbrandingsmotoren, waarbij de motor gloed SKYACTIV benzine-X, en de geleidelijke invoering van elektrificatie in het bereik vanaf 2019 met deze motor en Hybrid concept en de uitbreiding van Mild nog eens bijna twee decennia. Maar dan nog, volgens de prognoses de behandeling van Mazda, meer dan 80% van haar producten zal blijven vertrouwen op verbrandingsmotoren, de meeste van hen in verband met hybrides, plug-in hybrides en tencología terugwinning van energie om de batterij accessoires op te laden .

Eerder, in 2019 wordt verwacht te worden ingevoerd de eerste 100% elektrische en Mazda zal weten of het wel of niet wordt verlengd bereik, met een verbrandingsmotor die dienst doet als een generator voor batterij-. Het anticipeert op de eerste plug-in hybride der Mazda, gepland voor 2021. Er zijn echter geen plannen om een ​​auto aangedreven brandstofcel waterstof te ontwikkelen. We opgeruimd hem tijdens zijn Global Tech Forum gezien het feit dat deze technologie nog steeds grote tekortkomingen, met name in het aanbod op grote schaal worden gebruikt.

De evolutie van het assortiment loopt parallel aan het onderzoek en de ontwikkeling die Mazda al heeft aangekondigd, waaronder de autonoom rijden, opgevat als een automatische copiloot om te voorkomen dat automobilisten die het grootste actieve leeftijd van 2020y ontwikkeling synthetische brandstoffen uit algen, wat ze hebben al experimenteel bereikt met behulp van de familie van Euglena.