Nieuwe Mercedes S-klasse auto met alle technologie

Mercedes S Class 2017: meer assistenten, nieuwe motorenMercedes S Class 2017: meer assistenten, nieuwe motorenMercedes S Class 2017: meer assistenten, nieuwe motorenMercedes S Class 2017: meer assistenten, nieuwe motoren

Nieuwe motoren, netwerken 48V, een hulpprogramma bastaard 50 km van autonomie elektrisch, nieuwe functies in het bijstaan ​​van het rijden, koplampen hogere resolutie en luxe, veel luxe: dat het nieuwe vat Mercedes S Class. Waar het heeft gepresenteerd? Waar het zal worden in Shanghai, de markt voor saloons van luxe ... en wat komt.

Mercedes S-Klasse Interior

Wanneer Mercedes besloten zijn klasse S, de zaal voorstelling verlengen, worden geen stappen niet toegestaan ​​false. Met een klasse S jaar gaf ingang beveiligingsfuncties, zoals ABS en ESP. Hiermee komt er een klasse S enorme pakket van bijstand aan het rijden, waarschijnlijk zullen ze een rij te krijgen veel gemakkelijker en veiliger. Deze klasse S dient ook om het oneindige en complexe omstandigheden beseffen dat autonoom rijden en gezichten Er moet nog een lange weg voor volledig autonoom rijden zijn. In afwachting van een ongesteldheid van de bestuurder, zal de nieuwe S-Klasse in staat te zijn automatisch stoppen van de auto als de bestuurder er niets aan het wiel gedurende enkele seconden en reageert niet op een van de prikkels die de auto zelf je stuurt. Toch zal het te stoppen in zijn eigen baan, zal het niet automatisch leiden tot de schouder, net als jaren geleden toonde een prototype BMW.

semi-autonome rijden in de Mercedes S Class

Vele jaren geleden, toen auto's te remmen begon automatisch om botsingen of het schudden van de zitting bij het verlaten van de baan te vermijden, Mercedes niet aangeboden omdat als ze konden niet een systeem dat vervolgens niet één van de tien keer veroorloven. Andere fabrikanten, echter, zag het als een kans om het ongeval negen van de tien keer te voorkomen. Daarom is voor Mercedes nog een stuk voor autonome rijden, te oordelen naar zijn nieuwe klasse S.

De Mercedes S Class kan rijstroken automatisch veranderen om in te halen Als de bestuurder activeert de richtingaanwijzer: zoals reeds gebeurt klasse E, met hun radars en camera's gecontroleerd wanneer de manoeuvre is mogelijk en gedaan. Desaparcará ook worden geparkeerd en zowel batterij en koord of in de garage van een applicatie op de mobiele telefoon. Met behulp van de navigatie, als we cruise control actief Verminder snelheid bij het naderen van een bocht en de uitgang reacelerará, "Hij tilde zijn voet" bij het naderen van een rotonde of tot stilstand. Beveiligingssystemen zal vertragen tot het verplaatsen van auto's en zelfs obstakels gearresteerd; Lijst geavanceerde kan besturen in de klasse S is eindeloos, maar vol nuances en voorwaarden kunnen nog niet spreken van autonome rijden.

Luxe Mercedes S-klasse

Keyless Start-up op? Leer om je heen? Telefoonladers Screens inductie voor de beide zitrijen? Spraakbesturing? Natuurlijk kan dit alles (of standaard) in klasse S. Een nieuwe functie integreert alle functies HVAC, verlichting (64 kleuren), massage zetels, geuren en muziek zogenaamde "Energizing comfortregeling". Met Energizing tien minuten kunt u diverse programma's naar een geschikte omgeving voor elke stemming te creëren activeren: we moeten proberen alvorens te oordelen, maar vele jaren geleden dat Daimler heeft psychologen payroll automerk "nog iets". Dezelfde mensen die verantwoordelijk zijn voor het afleiden van de toestand van de concentratie bestuurder na analyse van de eerste twintig minuten van het rijden op een reis, waarde de mate van vermoeidheid en waarschuwt u wanneer u een stop moet maken, zelfs hem te laten zien in de browser gebied dichtstbijzijnde rust.

Nieuwe LED-verlichting Hoge resolutie

Halverwege tussen comfort en veiligheid zijn nieuw LED-verlichting een hoog vermogen en hoge resolutie, kunnen rollen met groot licht permanent omdat het maskeert het verkeer vatbaar worden verblind. of tilt functiekrommen lichaam, die voor het eerst komt de Klasse S, die nog steeds bieden de Magic Body Control, die in staat is "lees de weg" door de stereoscopische camera's en instellen van de hardheid van de vering alvorens onregelmatigheden.

Word motoren "inline-zes" van klasse S

4matic achternaam, verwijzend naar de vierwielaandrijving, vult de nieuwe benamingen van klasse S. 560 stands terug, V8 als in vorige generaties, maar nu biturbo, de S500 die hij vervangt, geplaatst tussen de bedden (in de stijl van de meest recente resultaten van Porsche / Audi). Met de mogelijkheid van uitschakelen viercylinders, de nieuwe laag verbruik motor 10 procent, terwijl enigszins vergroot het vermogen tot het 345 kW (469 pk).

De meest krachtige V8 zullen de AMG 4MATIC S63 +, vervanging van de motor 5,5 liter biturbo gedurende 4,0 biturbo-, verlaagt het verbruik met meer dan één liter (tot 8,9 liter / 100 km) ondanks de potenicia tot 450 kW (612 pk). Het bevat de verandering AMG SPEEDSHIFT MCT 9 en het is in staat om te versnellen van 0 naar 100 km / h in 3,5 seconden.

Het bereik zal gekroond V12 biturbo de luxere variant Mercedes-Maybach en S 65 AMG rusten, met dezelfde 630 pk zijn voorganger.

Hulpprogramma bastaard Mercedes S Class

Later werd de nieuwe familie van motoren inline zes-cilinder benzine, M 256. Samenvatting intern genaamd zeggen dat ze zullen achtcilinder, maar met een lager verbruik ten goede komen.

Nieuwe motorenfamilie Mercedes M 256 zescilinder

Hiervoor is er een sterke elektrificatie die waterpomp en elektrische airco compressor, maar vooral een netwerk dat werkt zal worden 48 volt. Daarmee de deur geïntegreerde starter-alternator (ISG) wordt geopend, met een hoge capaciteit regenereren remenergie en voorheffingen, maar ook aan de start van de mars en versnellingen te helpen. Als kers met 48 Volt première de elektrische compressor de turbo begeleiden en vergemakkelijkt een directe gasrespons, vooral bij lage toerentallen.

De meest intense elektrificatie zullen de PHEV, die de capaciteit van de batterij zal toenemen tot 13,3 kWh aan gedetailleerde offerte 50 km elektrische autonomie, met een on-board lader 7,2 kW tot oplaadtijd te verminderen.

In Diesel, pronken met hun dieselmotoren voor personenauto's krachtigste in zijn geschiedenis, 286 pk en 340 pk in zogenaamde S 350 en S 400 d d (beide 4MATIC), met een verbruik van 7 procent hoger dan de CDI S350.

U bent wellicht geïnteresseerd zijn:

Automatische noodstop, standaard op auto's in 2022

Automatische noodstop: vijf auto's, onderzoek

De Mercedes E-klasse rijden semi-autonome-test

Alle nieuwe Mercedes: 40 nieuwe auto's in 2020