Guide kopen: kleine MPV Diesel

Guide kopen: kleine MPV DieselGuide kopen: kleine MPV DieselGuide kopen: kleine MPV DieselGuide kopen: kleine MPV Diesel

Er zijn kleiner, dan vier meter lang, zoals de Suzuki Splash en Opel Agila (3,74 m) of nieuwkomers VAG groep, Seat Mii, Skoda en Volkswagen Plaats up ¡(3,56 m ). A-segment auto's ontwikkeld om de stad als bijna uniek aan te passen, maar met vormen van monovolumen om superieure bewoonbaarheid te verlenen, met een mager slurf, maar comfortabel voor vier hoofdpodium. Maar wie wil een Minivan formaat veelzijdigheid, meer binnenruimte en bagageruimte en uitbreiding van het assortiment met meer mogelijkheden, met een beroep op meer evenwicht op de weg en motorisering mogelijkheden zonder het opgeven van een inhoudsgrootte, in de volgende stap van de markt vindt u een groter aantal mogelijkheden.

een categorie waaruit blijkt een boom in de afgelopen tijd, met hints van verdere groei, met nieuwe merken op zoek naar een deel van de koek. MPV B, met een lengte onder de 4,05 en 4,10 m, waarzichvan duidelijk alleen de Meriva met een grootte dichter bij die Astra Corsa, ondanks het gebruik van het platform van de laatste. Omdat de rest zelf in proporties extern van de grootste nutsbedrijf, dat alleen duidelijk overschrijden hoogte (ongeveer 8 cm extra).

Dit vertaalt zich in een bruikbaarder interior, met een breedte nabij het aanbieden van een compacte vijfdeurs, duidelijk superieur hoogte, een hogere rijpositie. Niet beide longitudinale ruimte die in sommige gevallen zelfs lager holle knie van de passagiers op de achterbank, aangezien zij groeien in volumenal romp en flexibeler mogelijkheden benutting. Alle vast te stellen oplossingen Stel de achterruimte, het geven van meer volume aan de boot of de achterbanken, zoals vereist, met zitplaatsen langsrichting beweegbaar, de uitvouwbare op hun rug of geheel, in helften, verborgen volumes onder de vloer en bovenste trays die gemakkelijk kunnen worden verwijderd om de hoge grond te grijpen.

de diesel versies zijn de meest gewilde en, met al, een variant rond gevonden 90 CV geassocieerd perfect bij zijn filosofie. En de prijzen van 14.000 euro, met de mogelijkheid van winst in ieder geval kortingen Pive plannen.

C3 Picasso 1.6 HDi / 90

Citroën C3 PicassoPrijs vanaf 17.260 euro

Motor: 1.6 92 pk

Verbruik: 4,2 l / 100 km

Porter: 430-560 liter

Kijkt uit op zijn laatste cyclus na het bereiken van de markt in 2008, hebben ondergaan een restyling van een jaar geleden om haar imago te actualiseren en uitbreiden van de mogelijkheden van de apparatuur. Het heeft vier motor, twee HDi (92 en 115 pk) twee VTi benzine (95 en 120 pk), die combineert met verschillende uitvoeringen. resultaat zeer comfortabel, met een idioot zacht suspensies, bewegende behendigheid in de stad en snel in hoofdwegen, smaller in zeer kromme paden.

de achterbank Het verplaatsbaar 14 cm lengterichting, zodat u de capaciteit voor sommigen en interessante verhogen 430 liter, tot 560.

in het voordeel: Ride comfort en modulariteit stam.

teller: Body roll en houdt voorstoelen.

Fiat 500L 1.3 Multijet / 85

Fiat 500LPrijs vanaf 17.000 euro

Motor: 1.3 85 pk

Verbruik: 4,5 l / 100 km

Porter: 410-505 liter

Heeft niets te maken met de 500L 500, een model dat staat net integendeel, door het hebben van een binnen brede vrucht lichaamsvormen daartoe ontworpen, bieden grote bewoonbaarheid en trunk hoogvolume. Naast veel ruimte toont grote doses veelzijdigheid configuratie langsrichting verschuifbare achterbank, met de mogelijkheid om te verdelen in twee symmetrische helften configureren vele mogelijkheden ruimtegebruik, gebaseerd op het gebruik willen we geven aan de verplaatsingen, de prioritering van de belasting of bewoonbaarheid. Met de juiste gedrag, niet aangetoond dat het zeer nauwkeurig in bochten, met een meer uitgesproken rol en beperkte behendigheid tegen andere rivalen.

in het voordeelModulariteit romp en leefbaarheid.

teller: Stuurgevoel bij lage snelheid. Geluidsniveaus in het interieur.

Ford B-Max 1.6 TDCi / 95
Ford B-MaxPrijs vanaf 18.350 euro

Motor: 1.6 95 pk

Verbruik: 4,0 l / 100 km

Porter: 370 liter

Op de Fiesta platform, heeft Ford deze originele MPV-indeling gebruiken ontwikkeld. een functionele model, die kenmerk van de oorzaken Schuifdeuren achteraan systeem, die het mogelijk maakt een enorme kloof van meer dan een meter breed, gezien de afwezigheid van de centrale spil, om de achterbank maximaal comfort en minimale inspanning, aandrijven van de achterbank gemakkelijk om de belasting te verdelen. Zijn houdend met de grotere inspanning die nodig is behandeling van de twee schuifdeuren van binnenuit gezien het gewicht. Daarnaast is de B-Max staat voor effectiviteit blijk geeft van haar montuur weg, met een zeer nauwkeurige stuurgevoel en robuuste rubber curve.

in het voordeel: Gemakkelijke toegang tot de drager en gedrag.

teller: Beheer van complexe schuifdeuren van binnenuit. Flexibiliteit ten opzichte van andere rivalen.

Hyundai ix20 1.4 CRDi / 90
Hyundai ix20Prijs vanaf 17.740 euro

Motor: 1.4 90 pk

Verbruik: 4,5 l / 100 km

Porter: 470-565 liter

Na het verdwijnen van de Matrix, heeft Hyundai niet in het assortiment voor onze markt elke minivan. Met de ix20 herstelt dit formaat, het delen van het platform gebruikt in de Kia Venga, meer gespecialiseerd in dit formaat. met 4,10 m lengte, Het maakt de maximum de binnenruimte, om een ​​echt ruim interieur bieden, in verhouding het beste lichaamsgrootte met zijn dubbelganger, Kia Venga. Het is in lijn met de vertegenwoordigers van deze categorie flexibiliteit, beweegbaar achterbank lengte 14 cm individueel in twee helften, hetzelfde als bij het vouwen van de rugleuningen.

in het voordeel: Het gebruik van de ruimte en de romp volume.

teller: Niet-geavanceerde en traag herstel Motor.

Komen Kia 1.6 CRDi / 116

Kia VengaPrijs vanaf 19.606 euro

Motor: 1.6 116 pk

Verbruik: 4,4 l / 100 km

Porter: 470-565 liter

Kia heeft eigenlijk twee suceptibles auto's invoeren van deze categorie, met de herlancering van ziel, nu in zijn tweede generatie. Maar dit met een meer casual en jeugdig ontwerp en MPV lijn minder groot noch biedt de gebruikelijke inwendige flexibiliteit van dit segment. Als u antwoord op al deze omstandigheden is de komen, naast het ontwerp gedifferentieerde interieur en een externe afbeelding met de huidige designtaal van het merk dat een duidelijk onderscheid de twin model Hyundai biedt een scala aan motoren gespreid anders. Samengesteld uit een variant 90 pk benzine, in diesel Er zijn twee opties 1.6 115 en 128 pk, geen motor met 90 pk sterke 1.4. Het onderscheidt zich als de ix20 voor uitstekend gebruik binnenshuis en de achterbank verschuifbaar in de lengte.

in het voordeel: Ride comfort en modulariteit stam.

teller: Body roll en houdt voorstoelen.

Nissan Note 1.5 dCi / 90

Nissan NotePrijs vanaf 16.000 euro

Motor: 1.5 90 pk

Verbruik: 3,6 l / 100 km

Porter: 325 liter

tweede generatie Nissan Note, een modern imago die ook wordt overgebracht naar een binnenland eenvoudig en functioneel, met instrumenten begeleid door leds efficiënter rijden te bevorderen. de achterbank moves lengterichting en rugleuningen zijn gevouwen helften. de romp, zonder geweldig, aanbiedingen zeer regelmatige vormen, een handschoenenvak onder de vloer 42 liter verborgen houden uit het zicht klonten. invoeren ondersteunende systemen aandrijving ongebruikelijk in dit segment Lane Departure Warning of nabijheid van een laterale voertuig, camera's de omgeving van het lichaam te controleren manoeuvreren of geavanceerde connectiviteit systeem. in diesel Deze versie alleen aanbiedingen 1.5 dCi 92 pk, laag energieverbruik en een uitstekende touch.

in het voordeelTechnische systemen rijden hulp en connectiviteit. Behavior.

teller: Droge suspensie. Er zijn maar weinig apparatuur opties beschikbaar.

Opel Meriva 1.3 CDTi / 95

Opel MerivaPrijs vanaf 19,065 euro

Motor: 1.3 95 pk

Verbruik: 4,5 l / 100 km

Porter: 395-460 liter

Net als in de B-Max, de Meriva biedt een systeem openslaande deuren markering van zijn persoonlijkheid, in dit geval in strijd zijn met de voorste deuren openen. gunst beter toegang tot het interieur, Hoewel het management van binnenuit is iets minder comfortabel dan de traditionele. De stoelen hebben longitudinale onafhankelijke regelgeving en hellingshoek van de rugleuning, Het maakt het gemakkelijk om een ​​comfortabele positie vast te stellen of Stel de achterbank volgens de behoeften van ieder moment. Het is het grootste grootteklasse, met 4,30 m lengte, die tot uiting komt in het interieur in alle dimensies. Road is comfortabeler dan effectief, met drie stappen macht voor varianten diesel: 95 pk sterke 1.3 en 1.6 van 110 en 136 pk.

in het voordeel

teller: Openen en sluiten van de achterdeuren van binnenuit.