Een nieuwe BMW Isseta voor de stad van de toekomst? Yes!

BMW Isseta, wat zou in de eenentwintigste eeuw?BMW Isseta, wat zou in de eenentwintigste eeuw?BMW Isseta, wat zou in de eenentwintigste eeuw?BMW Isseta, wat zou in de eenentwintigste eeuw?

Tot zover de BMW Isseta Het is zonder twijfel een van de meest zeldzame auto's ooit gemaakt. Zijn kleine afmetingen 2.3 meter lang circuleert alleen toegestaan ​​één persoon binnen, maar, zeker, parkeren was geen probleem voor hun eigenaars. In de loop der jaren zijn auto's zijn het verhogen van hun grootte, die een hoofdpijn heeft bij het parkeren in toenemende mate verzadigd steden. En als de oplossing was om terug te keren naar de oorsprong?

Dit moet gedacht hebben Justin Hyunjung Cho, een Japanse ontwerper heeft voorgesteld BMW Isseta vernieuwing in het bijzonder als een oplossing voor het parkeren in de grote steden en carpooling. Volgens Justin, zou dit bepaald voertuig een veelbelovende toekomst, waar het steeds moeilijker wordt om een ​​leeg gat te vinden.

Aan te passen aan de veranderende tijden, heeft de ontwerper nauwelijks veranderd enkele esthetische details van de oorspronkelijke lichaam, ook al stelt dat blijft de deur aan de voorkant, hoewel de opening plaats verticaal zou nemen om ruimte te besparen. Inside, kan maximaal twee passagiers genieten autonome rijden, aangezien BMW Isseta mist de klassieke instelling (wiel).

Het lijkt erop dat we hebben nog steeds te zien om een ​​paar jaar totdat we kunnen voldoen aan deze soorten auto's in onze steden, maar het idee is origineel en lijken te veel toekomst voor de boeg hebben. En wie weet, misschien BMW is gevestigd in Justin designs aan te bieden aan een te zijn micro stedelijke met de beste mogelijkheden voor stedelijke mobiliteit.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Alles wat de aangesloten auto zal voor ons doen

Nissan Vmotion 2,0 Concept: de toekomstige mobiliteit

Audi Summit 2017: Reflections on zelfrijdende auto en kunstmatige intelligentie