2002 BMW Hommage Concept: 2002 Turbo 50 jaar later

2002 BMW Hommage: eerbetoon aan de oude glorie2002 BMW Hommage: eerbetoon aan de oude glorie2002 BMW Hommage: eerbetoon aan de oude glorie2002 BMW Hommage: eerbetoon aan de oude glorie

'Precies 50 jaar geleden, is het bereik 02 markeerde het begin van een tijdperk van succes voor BMW. Deze compacte coupe is een van de voertuigen die het merk wat het nu is ", legt Adrian van Hooydonk, Senior Vice President BMW Group Design. De 2002 is geplaatst op de top van haar assortiment en werd de eerste Europese auto seriematig met turbo-technologie. Deze coupe uiteindelijk steeds een echte sportwagen. Aan de andere kant, de 2002 Turbo vertegenwoordigde het snijvlak van technologie in de ontwikkeling van motoren bij BMW. De BMW Hommage 2002 is ons eerbetoon aan de verworvenheden van dat model'.

Het aantrekkelijke design van de 2002 BMW Hommage maakt gebruik van dynamische manieren om een ​​weergave van wat is voor mij te bereiken, één van de meest iconische auto's in de geschiedenis van BMW, zegt Karim Habib, hoofd van BMW Automobile Design. 'Op hetzelfde moment, synthetiseert de overwinningen van BMW motorsport, dat waren mogelijk dankzij turbo-technologie. Zo is de Hommage verenigt het verleden en de toekomst van BMW in een zelfverzekerde verklaring over de zuiverheid en rijplezier'.

De sportieve silhouet van de BMW Hommage 2002 resulteert in een kleine auto die boven het asfalt stijgt. Dankzij de compacte afmetingen, in combinatie met een lange wielbasis, korte overhangen en een prominente 'shark nose' belofte rijervaring, met zijn onweerstaanbare dynamiek en wendbaarheid, zal sensatie degenen die rijden. Aerodynamische details zoals Grote voor- en achterzijde spoilers samenwerken met royale luchtinlaten te bereiken een werkelijk lage weerstandscoëfficiënt.

2002 BMW Hommage: historisch detail gecombineerd met een moderne lijn

een horizontale strook carbon omringt het lichaam Hommade 2002 zeer vergelijkbaar met die ingericht op dezelfde manier in 2002. Deze lijn visueel verdeelt de auto twee afzonderlijke secties. De bovenkant van het dak, motorkap en achterklep carry matte verf om de reflectie van het zonlicht te voorkomen, modus racewagens van weleer. Het is een schril contrast met dit deel met het onderste deel, met glanzende verf, zeer gebeeldhouwde oppervlakken en lijnen die de zijwanden geven moderne smaak en richt het oog naar de achterwielen. In beide secties, de Space Race afwerking Metal geeft een metallic blauwe tint moves een fluorescerende blauwe tint tot grijs, afhankelijk van de lichtinval, en het geeft een gevoel van diepte. Kortom, het is een ontwerp dat geeft kracht en energie uit.

Een andere visuele aantrekkingskracht van de auto zijn volumineuze wielkasten, dat karakter en spieren geven. Er is hier ook denken aan de 2002 Turbo, moest verbrede wielkasten in het lichaam aan te passen aan een breed tamelijk ruime zin. de lichtmetalen velgen 20 inch beeld kleurontwerp met versterken.

2002 BMW Hommage: een front met 50 jaar geschiedenis

afwerking frontaal 2002 BMW Hommage sporen een brug over de 50 jaar dat de twee modellen te scheiden het combineren van elementen 02 range met design kenmerken die het merk vandaag de dag definiëren. 2002 Hommage toont een gekantelde grill met zwarte dubbele bars. Net als in de legendarische model, BMW koplampen 2002 Hommage verschijnen geïsoleerde. Ze worden omringd door reflectoren, waarvan de gouden kleur doet denken aan de 50 jaar 'gouden' gevierd met deze auto.

Een zwarte lijn horizontaal kruist de neus, en in haar grill en koplampen zijn ondergebracht, ook de nadruk op de breedte van de auto en atletische plant. Je hebt misschien gemerkt dat richtingaanwijzers Ze hoeven niet overal kijken: ze zijn afzonderlijke koplampen en verborgen in de lijnen boven elk.

Nieuwe interpretatie van de 2002 BMW heeft de vorm van een auto compacte sportwagen in de lijn van de klassieke traditie van de auto's BMW Hommage. Maar het is meer, de 2002 BMW Hommage vertegenwoordigt een verklaring van hoe puur rijplezier gedefinieerd in 2016.

U kunt ook geïnteresseerd

Mazzanti: Italiaans sporten, waardoor je je sidderen

BMW M140i en M240i, meer vermogen en sport woede

BMW en Toyota zijn de afronding van hun gemeenschappelijke sporten: Z5 en Supra

Wil je een nieuwe auto? Voordat waardeert uw auto gratis