Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016, de opwinding in het kwadraat

Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016 uw beste foto'sAudi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016 uw beste foto'sAudi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016 uw beste foto'sAudi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016 uw beste foto's

Het bereik van de sportieve Audi TT wordt afgesloten met de officiële opening van Audi TT Coupe nieuwe RS TT RS Roadster 2016 en 2016, in première op de Autosalon in Beijing (China).

Een van de belangrijkste sleutels van Audi TT RS Coupe en Roadster TT RS 2016 gevonden in zijn nieuwe benzinemotor 2.5 TFSI vijfcilinder volledig uit aluminium. Het maximale vermogen is geadverteerd 400 pk (Opgeven van gewicht / liter cilinderinhoud van 161,3 pk per liter), terwijl de torque Opgegeven maximum 48.94 MKG, beschikbaar tussen 1700 tpm en 5850 tpm.

Met deze mechanistische basis voor de Audi TT RS Coupe kondigt een acceleratie 0-100 km / h in 3.7 seconds (3,9 seconden voor de Audi TT RS Roadster). De topsnelheid is elektronisch begrensd op 250 km / h, zelfs als de wensen van de klant kunnen instrueren Audi verhoging van de maximumsnelheid tot 280 km / h.

gratis online waardebepaling van uw gebruikte autode motor van de Audi TT RS Coupe en Roadster TT RS 2016 dit is kleiner en lichter (Totaal, 26 kg minder dan het drijfgas). groot turbocharger Het is ontworpen om te werken bij een maximale druk van 1,35 bar. Voor zijn deel, intercooler Het is ook efficiënter lagere temperatuur te bereiken om de hoogst mogelijke zuurstofpercentage te bereiken. de systeem Audi valvelift system (AVS) variabele klepopening afhankelijk van het gaspedaal en het toerental waarmee het ook mogelijk macht volle vijf-cilindermotor nemen, die een goede balans tussen prestatie en efficiëntie. Dual-injectie systeem draagt ​​ook haar zandkorrel positieve mechanische prestaties Audi TT RS Coupe en Roadster TT RS.

Audi TT RS Coupé en TT RS Roadster 2016: quattro

Na het bevestigen van de maximale dosis motoriek en veiligheid, nieuw Audi TT RS Coupe TT RS 2016 en 2016 Roaster Ze bevatten de nieuwste evolutie van permanente all-wheel drive systeem quattro elektrohydraulische koppeling multidisc. Audi zegt dat de verdeling van het koppel naar de achteras is nu de productie van slimmer en efficiënter, omdat eerder het systeem bestudeert het gedrag van de achteras.

De dynamische aandrijfsysteem Audi Drive Select multimode werking wordt ten dienste van nieuwe zetten Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016. Er zijn vier rijstanden: comfort, auto, dynamic en individuele. Afhankelijk van de ene of de andere, de respons parameters en werking quattro variëren, versnellingsbak S tronic dubbele koppeling zeven versnellingen, het beheer respons van de motor en kleppen uitlaatsysteem.

Audi TT RS Roadster 2016Agility bij de controles van de Audi TT RS Roadster en de Audi TT RS Coupe Het is versterkt met de sport ophangsysteem RS in combinatie met precieze besturing, directe en informatief. Er is gekozen voor een stijve aanpassing van de configuratie van veren en dempers, terwijl het lichaam 10 mm dichter bij de grond. Sports efficiëntie kan oplopen tot een hoger niveau als de optionele sport wordt gekozen voor opschorting RS Plus met Audi magnetic ride.

Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016, lichtere

Het concept lichtgewicht Audi Space Frame (ASF) Duitse firma opnieuw gekozen een belangrijke mijlpaal in de productie en ontwikkeling van een nieuwe auto. In het geval van deze twee sporten, het gebruik van composiet, aluminium en staal gestempeld resulteren in twee lichter dan hun voorgangers auto's, met een totaalgewicht van 1.440 kg voor Audi TT RS Coupe (10 kg minder dan het) en 1.530 kg TT RS Roadster.

Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016: LED en OLED-verlichting

Series, de Audi TT RS Coupe en Roadster TT RS gemonteerd met achterlichten verlichting LED-type, maar kan ook kiezen voor een meer geavanceerd systeem met het systeem matrix OLED (Organic light emitting diodes) 3D-ontwerp.

Audi TT RS Roadster 2016Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016: Aerodynamics

Bij het ontwikkelen van high performance auto's, de aërodynamische component is van cruciaal belang. in Audi Ik weet en heb nauwgezet in dit gedeelte werkte nieuwe TT RS Coupe en Roadster TT RS. Zowel opgenomen in de achterspoiler vaste verankerd met twee dubbele structuren. Optioneel kan men kiezen voor een uitschuifbare spoiler in- of uitgeklapt afhankelijk van de snelheid. Onder de agressieve achterbumper, wordt een diffuser lucht geïntegreerd. In totaal hebben de weerstandscoëfficiënt Cx 0,32 voor Coupe en 0,33 voor de Roadster.

Audi TT RS Coupe TT RS Roadster 2016 en 2016 meerdere sport details

de uitrusting aangeboden door Audi TT RS Coupe en Roadster TT RS Het is zeer breed. Buitenwaarts sporten hoogtepunten zijn lichtmetalen velgen gemonteerde 19-inch banden maatregelen 245/35 (optioneel verkrijgbaar 20 inch, 7 radio's en banden meet 255/30).

de remsysteem Het is op de hoogte van een sport-gek. In het bijzonder, RS TT Coupe en TT RS Roadster bevestigd een geperforeerde schijven en geventileerd 370 mm aan de voorwielen (310 mm aan het einde). Tussen spaken, duidelijk zichtbaar remklauwen in zwart met de initialen RS. Optioneel kunt u kiezen voor een carbocerámicos remmen, lichter en beter bestand tegen vermoeiing bij zeer intensief gebruik in circuit.

U kunt ook geïnteresseerd

- Audi TT Roadster 2.0 TFSI Quattro BMW Z4 28i tegen SDRIVE

- Test: Audi TT S, het perfecte lichaam

- Audi TT Clubsport concept met elektrische biturbo