Plug-in Prius II: Hybride plug slechts 1,4 l / 100 km

Prius Plug-in plug tweede generatiePrius Plug-in plug tweede generatiePrius Plug-in plug tweede generatiePrius Plug-in plug tweede generatie

de de tweede generatie Toyota Prius plug Het is al een realiteit. Gepresenteerd onder de New York International Auto Show 2016 nieuwe Toyota Prius Plug-in Het is een mijlpaal in de ecologische filosofie de Japanse fabrikant.

Volgens de eerste berichten, de nieuwe Toyota Prius Plug-in Het zal gaan over de verkoop in een aantal Europese landen eind 2016 (Tot nu toe is nog niet bevestigd dat het Spanje zal bereiken). Het ontwerp herinnert beide Toyota Mirai waterstof en de individuele De vierde generatie Toyota Prius (Version geen plug).

in de ingewanden van het hybride systeem van Toyota Prius Plug-in II onder meer de volgende technische elementen. Aan de ene kant, de benzinemotor, in dit geval Atkinson-cyclus en 1,8 liter verplaatsing; en ten tweede een elektromotor. De hele kracht van het hybride systeem is nog niet aangekondigd, maar ook andere referenties zowel het verbruik en de emissies interessante gegevens.

voor nieuwe Toyota Prius Plug-in II, Japanse bedrijf kondigt een gemiddeld verbruik van 1,4 l / 100 km (Vergelijkbaar met een emissieniveau 32 g / km CO2). Zoals gebruikelijk in de vorm van plug-in hybride auto's en volgens de Europese norm NEDC (New European Driving Cycle), de gemiddelde verbruiksgegevens wel enige voorzichtigheid. Met lithium ion bij optimale lading en rijomstandigheden geschikt, de nieuwe Toyota Prius Plug U kunt gaan in honderd procent elektrische modus ongeveer 50 km, afstand bijna verdubbelt (25 km) de Prius Plug-in eerste generatie. in deze EV manier of zuiver elektrische, de Toyota Prius Plug-in U kunt verplaatsen naar een maximumsnelheid van 135 km / h (In vergelijking met 85 km / h van de eerste generatie Prius plug).

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: soorten en laadtijden

Zo goed hybride auto dat wil zeggen, de Toyota Prius Plug-in Het kan worden geladen door het bewegen van de werkwijze regeneratief remmen. de lithium-ion 8,8 kWh capaciteit U kan ook worden opgeladen als de auto is aangesloten op de lichtnet. In dit geval en wanneer aangesloten op een wand 230 Volt, de geschatte oplaadtijd is 2,3 uur.

platform bouw Toyota Prius Plug-in Hybrid II Het heet Tnga (Toyota New Glogal Architecture), gelijk aan de Prius IV niet plug en dat de nieuwe Toyota C-HR, een van de SUV de meeste zullen praten 2016. Nadat de maximale kg van de weegschaal zijn Toyota ingenieurs gekozen sterkere en lichtere materialen, zoals kunststof versterkt met koolstofvezel CFRP aanwezig in bepaalde delen van de carrosserie.

de futuristische ontwerp van de Toyota Prius Plug-in II weerspiegelt meer dan louter esthetische redenen praktische en functionele problemen. Bewijs hiervan is goed weerstandscoëfficiënt Cx 0,24.

Toyota Prius Plug-in 2016Toyota Prius Plug-in Hybrid II: techniek en technologie

over kleine fotovoltaïsche panelen in de dak in staat zal stellen de Toyota Prius Plug-in zonne-energie hergebruik II gevangen om te zetten in elektrische stroom.

Een andere efficiënte technologische vooruitgang te zien in de nieuwe Toyota Prius Plug Is de nieuwe airconditioningsysteem voorzien van een warmtepomp met gasinjectie.

de Binnen in de Toyota Prius Plug-in Het geheel digitaal. Daarin is de hoofdrol een grote 11,6-inch touchscreen gepositioneerd als een groot tablet in het middengebied van het dashboard en rechtschapen. Projectiesysteem informatie op de voorruit Head-Up Display Het zal ook ten dienste van de bestuurder, evenals een nieuw systeem van semi-autonome parkeergelegenheid en een besturingssysteem met adaptieve cruise control zowel de snelheid als de veiligheidsafstand.

U kunt ook geïnteresseerd

- Toyota C-HR, een SUV die de Nissan Qashqai zal vechten

- De nieuwe Toyota Prius IV, getest

- Rijden met de Toyota RAV4 Hybrid

- Langlopende test van de Toyota Auris Hybrid