De Volkswagen Taigun kon klaar in 2016

VW Taigun: Mini Tiguan krijgt vormVW Taigun: Mini Tiguan krijgt vormVW Taigun: Mini Tiguan krijgt vormVW Taigun: Mini Tiguan krijgt vorm

Het werd gepresenteerd als een prototype op de 2012 Edition Hall of Sao Paulo (Brazilië) en hij is nog steeds over hem praten, Volkswagen Taigun. De meest recente gegevens over deze urban crossover geven hun eindproductie Het zou klaar zijn 2016.

Aanvankelijk twee zal de fabrieken waar het zal plaatsvinden VW Taigun. Bij uitvoeringen met stuur aan de linkerkant, fabriek Sao Paulo is wat waarschijnlijker is, terwijl de fabriek die de groep heeft Volkswagen in Pune (India), Het zou de locatie voor de bereiding van varianten met het stuur aan de rechter kant. Het is ook het overwegen als een mogelijkheid de Russische fabriek van Kaluga.

Het technisch platform VW Taigun Het heet New Small Family, bekend interne nummering VW PQ12, door dus deze nieuwe stedelijke SUV zal technische genen met bekende delen VW up!, Skoda Citigo en Seat Mii. In het prototype versie Taigun, vinden we een voertuig klein formaat, met 3,85 m, 1,72 m en 1,57 m hoog, terwijl de wielbasis is 2,47 meter. In dit geval, zoals de productie uitgevoerd voertuig, VW Taigun Het zou veel kleiner zijn dan de zogenaamde crossover SUV of stedelijk zijn, zoals Nissan Juke (4,14 m), de Opel Mokka (4,28 m) en Chevrolet Trax (4,24 m), onder anderen.

de variant begrip Taigun Ook op voorwaarde dat hij een andere groep van interessante details, zoals propeller driecilinder benzinemotor 1.0 TSI 110 pk en 17,8 Nm. zijn lichtheid Het was weer een van zijn sleutels, nauwelijks 985 kg, een element dat ongetwijfeld toegestaan ​​om een ​​aangepast verbruik aan te kondigen 4,5 l / 100 km. De drie-cilinder motoren in diesel versie wordt ook overwogen, zo goed mogelijk elektrische en hybride honderd honderd varianten. In landen met een zekere mate van bekendheid van alternatieve brandstoffen, een versie met aardgas (hetzij vloeibaar gemaakt of gecomprimeerd) is ook een mogelijkheid dat een stuk slechter rekent.

Tot slot en als afbeeldingen binnenland de VW-concept Taigun, moderne technologie en ook in dit voertuig aanwezigheid van een smartphone en een tablet op een dashboard en middenconsole duidelijke en heldere lijnen.