Sport Hybrid i-MMD: het hybride systeem de release van de Honda CR-V

De CR-V heeft een nieuwe Honda hybride systeem: Sport Hybrid i-MMDDe CR-V heeft een nieuwe Honda hybride systeem: Sport Hybrid i-MMDCR-V heeft een nieuwe hybride systeem Honda: Sport Hybrid i-MMDDe CR-V heeft een nieuwe Honda hybride systeem: Sport Hybrid i-MMD

Honda heeft een nieuw hybride systeem en zeer binnenkort zullen we zien. Op dit moment, zoals we in Japan hebben gekend, deze nieuwe aandrijfsysteem, die zal de inmiddels opgeheven IMA vervangen, is zal debuut in de Accord en de CR-V in Aziatische en Noord-Amerikaanse markten. is zal in principe in september in Europa in de volgende Hall van het worden Franckfurt te koop in 2018.

Het nieuwe hybride systeem van Honda, de zogenaamde Sport Hybrid i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive), gebruikt als op basis van een twee-liter benzine, en atmosferische 185 pk 5.000 tpm, met een maximum koppel van 32,1 Nm en 2000 rpm. Nadat de aandrijving waaraan ze zijn gekoppeld twee elektromotoren, een rij en de andere generator.

de In tegenstelling met andere hybriden Het is dat dit systeem Honda heeft een lamellenkoppeling de benzinemotor directe overdracht ontkoppelt de wielen, zodat de verbrandingsmotor kan werken als een generator of voor voortbeweging; in hybride modus wordt de benzinemotor alleen gebruikt om de generator naar elektriciteit aan de elektrische motor, en dit aan de wielen.

Als het koppel behoeften zijn groter, vervolgens de koppeling Deze gekoppeld en het hybride systeem werkt dan combineren van thermische en elektrische motoren. Bereikt dus een Maximale gecombineerde vermogen van 212 pk. Het volledige hybride systeem voegt 70 kg in totaal.

Honda hybridesysteemWe testten de hybride systeem

al we kunnen proberen Deze nieuwe hybride technologie gemonteerd een prototype Odyssey, een minivan die niet in Spanje wordt verkocht. Overgangen tussen de motoren zijn glad, is er goed gevoel van het koppel en de gebruikelijke stilte die van een hybride wordt verwacht. toepassingen zeer compacte Panasonic batterijen, ze zullen gaan ofbicadas onder de stoel en bijrijder van de bestuurder, dus het vermijden tasten het vermogen van het model waarop is aangebracht.

In principe, deze hybride niet plug, maar het systeem is er klaar voor om te worden: Vervang de batterij en power management, en het toevoegen van de noodzakelijke outlet, iets wat we zullen zien in 2018 in andere prototypes. Op basis hiervan zal Honda bieden verschillende vermogensniveaus afhankelijk van het model segment waarvoor het is bestemd.

In het kort, totdat hij de dealer bereikt en we kunnen hun verbruik te meten, het moment dat hij kon garanderen dat Ik denk dat een uitstekend systeem. Werkt goed, het is verfijnd en kondigt efficiency. Het blijft om te zien hoe het uiteindelijke resultaat auto zal geven. Het is zeer dicht.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

Honda Clarity Fuell Cell: we rijden de toekomst

Honda een patent op een sport, is de nieuwe S2000?

We testten de nieuwe Honda Civic Type R