Alaska, de nieuwe Renault dat zal verrassen

Nieuwe Renault AlaskaNieuwe Renault AlaskaNieuwe Renault AlaskaNieuwe Renault Alaska

de nieuwe Renault Alaska Het is een pick-up van één ton laadvermogen. Afhankelijk van het merk, dit voertuig heeft "globale ambities." Nu al is begonnen om te worden vervaardigd in Cuernavaca (Mexico) en vanaf het laatste kwartaal van dit jaar in Barcelona zal op dezelfde lijn als de Nissan fabriek die de NP 300 Navara- produceert en in de stad Cordoba (Argentinië) -in.

Tot nu toe heeft het merk niet aangekondigd een vastgestelde datum te koop in Europa. Maar vaker voor in de laatste weken van 2016 of begin 2017. De eerste land waar het is op de markt gebracht is Colombia, waar vandaag de dag officieel is gepresenteerd.

Op dezelfde manier heeft Renault niet voorzien prijzen voor de Europese markt. Ter referentie, er rekening mee dat het tarief Nissan Navara deel NP 300 in Spanje, 20.000 euro plus belasting.

Nieuwe Renault Alaska

Renault-motoren van Alaska

Aanvankelijk is de Renault Alaska is verkrijgbaar met een 2.3-liter motor dCi twee machten om uit te kiezen: 160 en 190 pk. Deze motor heeft twee turbo: een kleine turbo soepele acceleratie bij lage snelheid en een grotere hogere prestatiegraad waarborgen.

Renault kondigt aan dat er meer andere zal zijn motoren om uit te kiezen door de markten: Een 2,5 liter benzinemotor 160 pk en een 2,5 liter diesel met 160 of 190 pk. Versnellingsbakken zal ofwel zes relaties handmatig of automatisch zeven.

Alaskan Renault: het tractiesysteem

Traction zal integraal plug zijn. Op deze manier kan de bestuurder kiezen tussen drie modi. De eerste, 2WD, geschikt voor het rijden op de verharde weg, zodat je brandstof kunt besparen; de tweede, 4H, en die onder de 60 km / h gemonteerd worden aangegeven voor rijden op de wegen titels of zeer lage grip. Ten slotte is de 4LO kunt u alleen sluit de auto stilstaat en is uitsluitend bestemd voor zeer moeilijk terrein, zoals zand, sneeuw of modder te verlaten.

Bovendien, de Alaskan Renault een sperdifferentieel mail (eLSD). Gebruikt het remsysteem voor het detecteren van de snelheid van elk wiel. Mocht het stuur van één van de assen sneller draaien dan de andere, het vertraagt ​​een beetje om de hechting te verbeteren. Bovendien, Renault heeft Alaskan mechanische sperdifferentieel achter dat zijn gedrag onder extreme omstandigheden verbetert.

onder de systemen drijfdrager beschikbaar om dit nieuwe model van Renault, zijn de hulp hill start, die voorkomt dat het voertuig achteruit rolt bij het wegrijden en control Hill Descent. Het maakt gebruik van de remmen automatisch om het voertuig omhoog te voorkomen om de snelheid van een heuvel. Ook vinden we de gebruikelijke ABS en ESP, elektronische remkrachtverdeling (EBD), Brake Assist nood (BA).

U kunt ook geïnteresseerd

Toyota Hilux 2016: pick-up-test een verfijnd en robuust

Nissan NP300 Navara, vrije tijd en werk in Spanje

Detroit Auto Show 2016: de top 3 pick-up

Alaskan Renault Concept, nieuwe pick-up 2016