Helligdommen av de glemte bilene (bilder og video)

Garasje glemt klassiske bilerGarasje glemt klassiske bilerGarasje glemt klassiske bilerGarasje glemt klassiske biler

Vi hadde forlatt Madrid tidlig, så på ca ti vi skulle komme til den lille Salmantina byen Tamamès. Ved å følge instruksjonene fra navigatøren ga vi våre reisemål, et "vindu til fortiden", døren gamle verksted, åpen og venter. det var Arquímedes García og Eliseo, broren inne hva kunne vel være en garasje der tid Det hadde sluttet i 60.

Det svakt opplyst av morgenlyset kommer gjennom den åpne døren og vinduet på små vertikale vinduer-så vanlig i gamle verksteder og skimtet en garajes- samling av klassiske biler av alle slag, men beleilig dekket med støv og skiltene har ikke flyttet siden det var minst førti år. "Urørt" de ville si engelsk.

glemte klassiske bilerKjøretøy glemt: ikke bare biler ...

Ikke bare hadde biler, også lastebiler, motorsykler og gamle traktorer umiddelbart de kalte vår oppmerksomhet. den lokal bedervet Han var ikke bortkastet, og hjørnene søker etter og verktøy tiår siden, som gamle stykker som selve kjøretøyene og pyntegjenstander av ulike slag. På sokkelen i et hjørne var det flere bil radioer 50s; Vi fant i en annen skuff hette ornamenter en bil fra 50-tallet, 20s frontlykter, håndterer alle typer eller ganske avrundet rygg plater E av Spania. Noen av disse brikkene ... ubrukte! Og, en gammel ambolt, gamle møbler, gården implementerer andre ganger ... Kom igjen, en ekte blandet bag.

Ford A 1929 Austin A70 1948 ...

Han innbydende oss og nesten poking gjennom døren var Ford A 1929. Vi begynte å komme inn i dette interessant hulen og bak det, på rad, kom vi over en Austin A70 Hereford slike som er fremstilt fra 1948 og 1954, og videre tilbake med en spektakulær kran 20-årene, nemlig en Renault Type MZ 1925. Ved siden av og kontrast av sin enorme størrelse-i det minste sammenlignet med Barreiros Saeta Renault- var 65 60, og før det, to separate traktorer av 40 Den første, en merkelig og lite John Deere noe endret, og ved siden av en typisk International Harvester Modell FC med karakteristiske og meget smal forakselen. Blant alle disse hulks det også dukket opp en liten motorsykkel ISO 125 Gran Turismo tidlige 60-tallet, laget i Spania av Borgward Iso spansk S. A.

Bortsett fra incitament som innebærer møte med en gruppe av kjøretøy som autentiske som at tilstanden var historien om de fleste av dem er kjent og verdt å fortelle. Arkimedes, oppdageren, bor for tiden langt fra Tamamès, men hans familie er derfra levetid. Hans forkjærlighet for klassiske biler det er ikke mange år siden kjøpte en Seat 850 Spider og han utsatt for en omfattende restaurering, og etterlater den som ny. Når "bug" fast i kroppen, Arkimedes prøvde å få tak i en gammel bil som reddet for alltid huskes i hjembyen. Det var den Ford A, en bil som er også veldig lett å reparere fordi den er enkel, robust og nye reservedeler er veldig enkelt.

Tamamès glemt klassiske bilerLange år med forsøk og forhandlinger kom alltid til det samme mål, å nekte eieren å kvitte seg med Ford. Til slutt, logikk seiret, og åttiåring eieren enige om å selge den ... forutsatt at de også ta bort andre kjøretøyer som fulgte den, som akkurat er hovedpersonene i denne artikkelen. Arkimedes hadde aldri trodd, selv eksternt, gjøres med en slik samling, som også inkluderte holker som traktorer eller Barreiros lastebil, men når jeg nådd det punktet, kunne han ikke si nei.

For mange andre-noen år mer enn alle disse kjøretøyene ble holdt i et gammelt skip som adobe vegger var allerede å miste sin belegg, som litt etter litt, ble smøre våre hovedpersonene med en sand og støv sjikt. På gulvet av skipet og mellom bilene hadde halmballer nesten angres, så du kan si de var, som brukes til å skje i en ekte låve.

1925 lastebil

Men hvordan fikk de det? Lucas, den tidligere eieren, var landsbylivet, og gjennom sin omfattende karriere-mekanisk lastebilsjåfør ble treasuring potter med hjelp av sin onkel Josele, som først startet virksomheten. Den eldste er Renault lastebil, den ble utgitt i juli 1925 av selskapet Union Electrica Madrileña, som fortsatt vitner om en Chapita på dashbordet. Vi kan anta derfor at etter flere år elektrifisere gatene i Madrid, ble solgt på auksjon og endte sine dager jobbet som kran i Tamamès.

Hans tilstand er utrolig bra, som under skitt Du kan fortsatt se et maleri i meget god stand, eller en motor med komponenter som fortsatt skinne bortsett fra turn sveiv uten det minste problem. Alt om det er originalt, med den eneste ulempen at hans hytte er endret. Ifølge fortelle oss, Renault endte opp med å bli brukt på 70-tallet til å dra okser ut av tyrefekterarenaen når jobben er ferdig, og dens eier besluttet å gjøre det konvertible for denne funksjonen.

glemte klassiske bilerden En historie av Ford 1929 er ikke mindre interessant. Den har en Kroppen "Town Sedan" firedørs, den mest luksuriøse i katalogen av Ford det året. Han ble innrullert i Burgos i juni etter bispedømme Burgos år, og for noen år var den offisielle bilen av Burgales prelaten. Fra de 40 eierne hadde litt mer før det gjorde landfall i Tamamès, men sikkert deres eiere bør være svært forsiktig.

I dag er denne Ford A er i god stand, og alle disse ettermarkedet frontlykter er helt JBH (José Biosca Hermanos) av spansk produksjon. Ellers er alt på plass og i god stand. Kombinasjonen av svart -aletas farger, mørk blå kropp og hjul og filetert i granat er veldig slitt ... men likevel, og det sikkert er fabrikken. Og selv om den mekaniske siden det er positive tegn. Både ledelse og bremsene fungerte perfekt ... enda mindre slakk enn andre Ford A restaurert og jeg hadde anledning til å kjøre.

den Austin A70 Hereford Det er i mye dårligere form. Han kom til butikken i 60-årene for en reparasjon på bremsene, men det virker som eieren aldri tilbake for å plukke den opp. Som et nødvendig plass okkupert ble tatt utenfor, hvor han tilbrakte lange år der noen barn brukte det som en provisorisk leketøy bryte frontlykter, baklys og ulike interiør elementer som boks klokker eller deler av møbeltrekk. Understell er ikke på sitt beste, og likevel han er fortsatt dekket av et lag av sand -literal-.

Bunnen av garasje, halvt skjult, var Barreiros Saeta 65. Han ble innrullert i Salamanca i august 1964, og ba om og godkjent med langstrakt hytte for seks beboere, siden bortsett fra transport av trevirke også brukes ved behov for å gjøre endringer. Hans tilstand er så god at ved å rense og tuning nok, og har vært det siden han var ny i dette samme sted.