Bevestigd: VW T-Roc, de Golf SUV in september

Volkswagen T-Roc, de Golf SUV op de Frankfurt Motor ShowVolkswagen T-Roc, de Golf SUV op de Frankfurt Motor ShowVolkswagen T-Roc, de Golf SUV op de Frankfurt Motor ShowVolkswagen T-Roc, de Golf SUV op de Frankfurt Motor Show

rende 2014, in het kader van Geneva Motor Show, toen Volkswagen kwam op een moment prototype zeer aantrekkelijke call T-Roc. Vandaag, drie jaar later, Herbert Diess, voorzitter van Volkswagen, heeft bevestigd dat er een productiemodel met dezelfde naam en geest, dat is, zal er een nieuwe SUV in het gamma van de Duitse firma zijn.

Van de bijna bevestigde de data VW T-Roc SUV, we weten dat een zekere mate 4.30 meter lang -19 cm tenzij een Volkswagen Tiguan- en zal gebaseerd zijn op de MQB modulair platform de populaire Volkswagen Golf. Het is nog niet bevestigd, maar het is meer dan waarschijnlijk dat, in tegenstelling tot het prototype, heeft geen drie-deurs uitvoering en de spectaculaire dak Targa, hoewel het een groot panoramisch dak uitvoerbaar kan hebben. Het kan zijn voorkant of vierwielaandrijving 4Motion via een Haldex-lamellenkoppeling systeem 5e generatie en het lichaam te genieten van een bodemvrijheid 15 mm hoger dan een Golf, met de mogelijkheid van bevestiging adaptieve demping.

Binnen, de Volkswagen T-Roc Het maakt niet beloven de bewoonbaarheid van een Volkswagen Tiguan, maar het zal hoger zijn dan de Polo SUV, die een beetje later zal worden onthuld met dezelfde basis Seat Arona, A0 MQB platform. zijn romp Hij blokjes over 412 liter volgens VDA-norm, dat wil zeggen 108 minder dan de Tiguan bezit maar 32 in plaats van een Golf.

VW binnenste T-RocIn principe, Initiële mechanische reeks van Volkswagen T-Roc benzine zal beginnen met 1.0 TSI tricilíndrico van 115 pk, gevolgd door het nieuwe Evo 1.5 TSI van 150 pk en bekroond 2.0 TSI waar je een GTI 190 pk variant kan verhogen van hierna als we onze collega's van Auto Motor Und Sport, maar nog steeds geen officiële bevestiging besproken. in Diesel 1.6 TDI van 115 pk en 2.0 TDI van 150 pk deel uitmaken van het oorspronkelijke aanbod. Allemaal met verandering 6-versnellingsbak en optionele automaat met dubbele koppeling bestuurd DSG. Later versie hebben ook elektrische voortstuwing met Modulair systeem elektrificatie (CBG) met ongeveer 170 pk.

Het apparaat komt ook uit de Volkswagen Golf, met touch screen op het dashboard up 9.2 ", LED-koplampen en de nieuwste elektronische systemen rijden hulp, met "Traffic Jam Assist" als een prelude op de toekomst autonome rijden.

U kunt ook geïnteresseerd

Volkswagen T-Roc prototype 2014

Toekomstige Volkswagen auto's

Volkswagen Golf 2017