Test: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hk, temmer byen

Test: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hk, temmer byenTest: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hk, temmer byenTest: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hk, temmer byenTest: Citroën C4 Cactus 1,2 Pure Tech 82 hk, temmer byen

Hasty et blikk til å innse at Citroën C4 Cactus er ikke en bil lenger. Til tross for hva navnet antyder, det tar sted på teknisk grunnlag av mer beskjedne C3, gjennomsyret med en innpakning svært attraktive, spesielt for yngre. Hans muntre bilde med løsninger som Airbumps vakter utenfor, høy kropps og komforten, øke attraktiviteten til et produkt virkelig forskjellige begrepene er vant til å kjøre.

En av de mest personlige versjoner er merkelig besjelet av bensin motor ydmyke av serien. Det er en tre-sylindret 1,2 liter volum og 82 hk som til tross for sin beskjedenhet, kan opprettholde rimelig pendling perifer cruise vi hadde litt agility med -facilitada endring i dette tilfellet ved ETG5 av clutch robotizado- og kommer til å skinne i byen med drivstoffkostnader faktisk inneholdt. Tomgangskjøring er veldig rolig og vibrerer litt, funksjonen opprettholdes inntil den tid kommer den siste delen av disken nær det røde området, ved at dens tilstand følte tresylindret motor. Dens enkelhet som gjør den egnet for bykjøring, typisk av korte reiser i hvilken akkurat nok tid til å nå den optimale driftstemperatur, og dermed straffet avlusings elementer turbo gass som EGR ventiler og partikkelfiltre.

Comfort by

I dette tilfellet er Pure Tech 1,2 suppleres av den valgfrie fem-trinns endring ETG. Det er et alternativ Cactus Citroën C4 1.2 Pure Tech 82 hki bytte for 900 euro ekstra vil gi oss trøst, spesielt i byen, unngå å måtte trå inn clutchpedalen. Faktisk eksisterer det ikke, men mekanismen er integrert i girkassen og vil åpne eller lukke enten automatisk eller så å adlyde impulsene ved -fijas- skovlene baksiden av rattet.

det er en endring at i motsetning til konvensjonelle automatiske momentomformer, Det krever en liten læreperiode for å oppnå maksimal jevnhet av drift. Innebærer pris på når endringen vil finne sted på dette tidspunkt for å redusere byrden av akselerator for således å unngå pitching bilen skulle komme først når de kobles ut forandring og for det andre når den oppgiring er å logge inn. Når du har lagret dette forholdet, det er behagelig å bruke, og kommer til å gjøre en mer aktiv rolle i å drive.

Også i byen kan vi dra nytte din Kroppen er høyere i en vanlig personbil. og unngå å berøre støtfangere ved parkering på trommer på gaten og under samme forhold, vil plast kroppen beskyttere hindre små slag forårsaket av folk som åpner bildøra skjødesløst parkert der ved siden av biler.

Den dynamiske kapasiteten er begrenset både ved akselerasjon og å takle en forbikjøring. Vist preferanse for avslappet akselerasjon og konstant kjøring for å fortsette å verdsette kjørekomfort rytmer. I denne forbindelse er det suspensjon også myk, kanskje til og med ende fordi i vanskelige forhold, slik som store jettegryter dukket opp i visse hastigheter kurvene viser når noen problemer med å opprettholde banen. Den positive motstykke er at verken asfalt flekker by- eller ekspansjonsskjøter eller ujevnheter som skal overføres til kupeen.

Den sjarmerende mangfold

Cactus Citroën C4 1.2 Pure Tech 82 hkDen dismetría studert og et design som skiller seg fra den vanlige lage en overraskelse inni. Det er raus roominess, støvel kapasitet og oppbevaringsrom, selv om mangel på dybdejustering av rattet kan gjøre det vanskelig å finne den mest komfortabel stilling. Følelsen også bedre med et sete i korsryggen var mindre fremtredende, men ikke kommer til å være ubehagelig.

Den testede enheten har navnet Shine, de fleste utstyrt med to robotisert, og sannheten er at det er sjenerøst utstyrt, med elementer som nettleser, klimaanlegg, ryggekamera og regnsensor og lys som utgjør prisforskjellen fra nedre finish.

Kort sagt, er dette C4 Cactus en komfortabel, velutstyrt bil, i stand til å stoppe over svært korte avstander og som mekanisk enkelhet du vil gjøre svært godt egnet for de som i hovedsak gjør bykjøring eller som avslappet kjøring, se på glatthet sine kontroller vil ha en positiv effekt. Har personlighet og løsninger som støtfangere og beskyttede Airbums stadfester sin tilpasning til hindringer av byen og dens parker.