Sammenligning: Hyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDi og

Hyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI ogHyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI ogHyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI ogHyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI og

Det er den andre delen av salgsvolumet i vårt marked, men verktøyet er en av disse kategoriene der synes ikke saken mye være den siste: Ibiza -med oppdatert på salg fra juli 2015 trer -the dagens modell Polo handling i andre halvdel av 2014, ble Corsa og Sandero modeller solgt i fjor. Det kan vise seg å være en kategori der kunden tar nok mer grunn til at hjerte, fordi en Excel-tabell og deres tilsvarende renter i hånd, det er en slik likestilling for som erverver slike biler som bare verktøy transport er lett å ende opp med å falle inn i prisen variabel for å avgjøre kjøpet.

Hyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI og

Så, ja, jeg er klar over at utover det som er nødvendig for å desplazase med minimal effektivitet, effektivitet, sikkerhet, komfort og allsidighet -og jeg føres gjennom innløps Dacia- Det er mange, mange forskjeller mellom hver og en av de ulike modellene som utgjør segmentet B. Og her har vi tre klare eksempler. Nykommere, den Opel Corsa forsvarer en av hedersplassene rankig i salg mens begge Skoda Fabia som Hyundai i20 vil bli utplassert nye strategier å bevise sin verdi hvis, minst, De ønsker å komme inn i 'topp ti', og argumenter, faktisk ingen mangel.

i20, surprise faktor

Jeg hører språket at i20 er en av disse bilene 'flat', uten sjel eller tegn. Men hva en stor dyd for de som overvurdere kjørekomfort og raffinement. I likhet med sine to andre rivaler, også helt ny bil fra topp til bunn, med en kanskje ikke så kult interiør tilstedeværelse i sin utforming, men veldig forseggjort og bil makings høyere. Lite eller ingenting kan misunne Hyundai til den beste konkurransen Med en Peugeot 208 som et godt poeng av referanse- i nærvær og utførelser, spesielt i en kategori der cockpiter har blitt oversvømmet design, farge og elektronisk innretning, men ikke alltid av høyere kvalitet enn i tidligere tider-VW Polo er en av de beste eksemplene. Stor utvikling her for koreansk, selv om eksponensiell spranget er at du føler deg når avstøpning rullende, fordi-utviklingen forrige 1,4 motor og chassis CRDi- gjenopprette terreo som hadde blitt vant for i20 kan også synes å være en liten i30.

Hyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI og

I sideboring sonority fordi alle følelsen slik som en høy Fabia som, mekanisk, synes å ha satt bare vise effektivitet fordi den mekaniske styrke og utmerket isolasjonslegemet tilsynelatende lav dekkstøy, Koreanske styret også hatt en svært lav vibrasjonsnivå, veldig glatt og upåklagelig komfort demping. Selvfølgelig, verken heller ikke ment å være en bil smidige reaksjoner. Likevel noe kunstig, retning av i20 komponent forblir min minst favoritt, spesielt når du har muligheten til å veksle mellom de tre biler på en gang; i utgangspunktet er forskjellen mellom støtte og motstand midtpunktet og første kvartal ta det som er igjen, ikke lenger kjørepresisjon, men noen følelse og god kontakt.

Fabia, racing

Og, det er mange nyanser. Fordi hvis i20 er all komfort, utstående utseende for å drive Skoda Fabia er effektiviteten av dens understell, mer i tilfelle av enheter som vår er utstyrt med sportsunderstell. de føler seg tydelig fastere, men ikke vanskeligere for mye komfort, demonstrerer skjul en av de beste punkt vakter i kategorien. Med 208, Mini og hans brødre Polo / Ibiza, må vi erkjenne en komponent i å drive mye mer stimulerende enn hans to andre rivaler, for sin utsøkte presisjon og nøytralitet, som kan gjøre foretrekke for de som liker å ha de beste følelsene i hånden -og føtter, også bremser det mer og bedre. Men i virkeligheten, denne forskjellen i effekten av denne type og profil bil / klient ikke er eller i det minste slik jeg ser yo- så relevant som det kan være bedre eller verre mekanisk ytelse og respons ... nettopp utseendet mindre bra den fornyede Fabia.

Fire er ikke mange. Speiles av 1,5 dCi Clio, den beste kategorien forbruk, men også 1.6 e-HDi Peugeot 208 -i korte endringer-kommer med beste forholdet effektivitet / hastighet mellom 90 hk turbodieselmotor. I dag returnerer VW-gruppen for å erstatte en 'klassisk' fire-sylinder på de tre andre allerede montert fra Audi A1 til nevnte Polo motor, men det er fortsatt spor, har ingenting å gjøre med de matet av injektor pumpe fortsatt de vises i topplasseringene i vår historisk forbruk. Det er sant at barrieren senke de gjennomsnittlige 5 liter separering av mindre god sparere segment, selv om igjen å ty til tilstander av likevekt, særlig Jeg foretrekker noe mindre besparende og mer glede, noe som til slutt kan finne i den oppdaterte Corsa 1,3 CDTI, som drivmiddel har gjennomgått radikale endringer. Og, for mekanisk vibrasjon, lav respons på lave turtall, og ikke for fast skredet 3000 rpm, handikapet av Fabia er ikke bare en mindre mekanisk raffinement som hans to andre rivaler, men mindre rask respons større engasjement og alltid holde sin optimal ytelse sone.

Hyundai i20 Opel Corsa 1,3 CDTi mot Skoda Fabia 1.4 TDI og

Corsa, god balanse. Jeg innrømmer å ha tatt en stor overraskelse med en Corsa, generasjon til generasjon, hadde han aldri ferdig helt overbevisende. Dens liten motor er nå nesten like unctuous og elastisk som 1,4 CRDi sin største motoren hjelper du bli bevarende god type også mellom 3000 og 4000 rpm, og hvor i den tsjekkiske motoren kan ikke finne noe. Godt hjulpet av en 6-trinns, og kombinerer både glede og reaksjonsevne som den koreanske modellen, tilbringer bare en tidel mer enn Fabia. Men de gode følelsene er også overført til sin chassis og ikke bare fordi i atferd eller komfort, men tuning av suspensjon og spesielt ledelse. Det vil ikke være en tiralíneas, som Fabia; eller ren bomull, som i20; heller ikke det har avgrensningen av 208, men balanse gjør Corsa er svært homogen, svært behagelig og effektiv i nesten enhver situasjon. Balanse, dør innover, også du er i en mer romslig interiør enn gjennomsnittet i baksetene, under hvilke, også ved i20, bør legge en sentral sende tunnel mindre påtrengende enn Fabia.

Kort tid

Akselerasjon. Det er neppe en annen hverandre i kategori blant de raskeste, den Sandero dCi 1,5 / 90, og den tregeste, firkantet i hendene på den nye Polo 1.4 TDI / 90 med den samme motoren som bærer Fabia.

Bremsing. Super Fabia. Med mindre utstyr bremser (plater er valgfritt sin bak), det gir den beste mordant pedal og bedre enn gjennomsnittlig avstander.

Klang. Corsa, 180 grader. Hvordan og hvor mye har forandret 1.3 CDTI på alle måter. 1.4 TDi tricilíndrico minnes i sin touch og støy av den gamle pumpen-injektor.

Forbikjøring. Kvikk i20. Ombord, ikke motoren ikke ser ut til å ha mest makt, men dens elastisitet enn gjør opp for denne type trening. Verdig reaksjon også små 1.3 Opel.

forbruk. Langt fra 1,5 dCi Renault. På en Clio, på 4,3 l / 100 km gjennomsnittlige referanse de er i denne kategori og type av brennstoff. Jo mindre bra for en Fiesta 1,6 TDCi, bare en liter av media.

Beboelighet og vekt. Hvordan teller mer enn hvordan: med en mindre påtrengende bakre midttunnel, Hyundai er mer romslig. Fabia er den letteste av komparativ, men ikke Kategori: Party Sandero og veier enda mindre.