Volvo XC90 D5 AWD med Audi Q7 3.0 TDI Quattro Tiptronic

Volvo XC90 D5 AWD vender mot Audi Q7 3.0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD vender mot Audi Q7 3.0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD vender mot Audi Q7 3.0 TDI QuattroVolvo XC90 D5 AWD vender mot Audi Q7 3.0 TDI Quattro

I denne sammenlignende test forteller vi deg hvordan er i dag udiskutable konger SUV segmentet, kanskje med en noe overdreven tilnærming, men med en rekke kvaliteter som gjør dem svært ønskelig modeller. Of course, omsluttende teknologi er en av hovedattraksjonene, men ikke den eneste. For ikke å glemme at det er SUVer dagens situasjon mest moderne luksus..

Volvo XC90 D5 AWD med Audi Q7 3.0 TDI Quattro TiptronicVed å skrive inn Volvo XC90 det er umulig å ikke legge merke til store sentrale skjerm plassert vertikalt. Nesten ingen knapper på dashbordet, som de fleste funksjoner er inkludert i den. Hvis du liker "trastear" på nettbrettet ditt, vil du gå direkte til å dykke menyer og undermenyer selv før du starter, og du vil føle deg i stuen. Responsen til berøringsoperasjon er utmerket, rask og væske, selv når du zoomer med to fingre på kartet leseren. Det er ikoner som du kan endre ved å dra sted, og alt er organisert intuitivt. Du kan konfigurere et stort antall elementer fra ulike sikkerhets- og komfortsystemer, opp kjøring enkeltmodus, gjennom omgivende lys 7 farge at hvis du vil, Det er synkronisert med det indre temperatur. utdype Det viser, men etter min mening, har ofret funksjonalitet utforming ved å eliminere mange fysiske knapper, så bare regulere temperaturen på klimaanlegget det krever mye oppmerksomhet og øynene av veien for lengre enn vi ønsker. Heldigvis, Volvo XC90 er full av aktive sikkerhets assistenter at hvis "cluelessness", Du holder inne kjørefelt, og hvis du kommer for nær en hindring, advare eller sakte. Og det er alltid mulighet for å bruke talekommandoer, med en rekke kommandoer så bred at selv lar deg kontrollere klimaet.

den Audi Q7 forblir tro mot den roterende kommando så godt har gitt merket med de fire ringene fra begynnelsen, selv om det har lagt en touch pad foran hvis ledelsen ikke helt overbevise. Menyene har blitt omorganisert og gjennom dem tilgang enda flere funksjoner enn Volvo, som er å si noe. Skjermen, i mellomtiden, er ikke så stor, men er plassert høyere og krever ikke avlede begge øynene på veien. Interessant, Audi Q7 har flere sikkerhetssystemer og assistenter svenske rival, inkludert en advarsel for passasjerene i tilfellet av forsøk på å åpne døren, og et kjøretøy som nærmer seg bakfra, en assistent til å manøvrere trailer eller hjelp unngår hindringer øker styrevinkel hvis føreren ikke har slått nok. Ikke glem at Du kan ha firehjulsstyring, noe som gjør at du helt glemmer sine dimensjoner ved manøvrering sirkulær byen, hvor det fungerer som et verktøy unntatt når finne et gap stor nok til å parkere.

Motorer Volvo XC90 D5 AWD og Audi Q7 3.0 TDI

Med hensyn til mekanisk, Audi sylinder 6, mot fire Volvo, er mer merkbar raffinert, med en mer behagelig lyd og nesten totalt fravær av vibrasjoner, også kaldt. Det har også større kapasitet og Det er raskere, men bruker mer. Og som har sofistikert effektiv assistent som forteller deg når du skal stoppe akselerer å nå riktig hastighet til neste signal begrensning, rundkjøring eller lukket kurve uten å berøre bremsen, maksimere den akkumulerte treghet. Også aktiv cruise control fordeler av denne typen "elektronisk horisont", Som du kan tilpasse tempoet prediktivt. Det ser ut som magi, som modus "intelligent vranglås"Som tar hensyn til trafikken å bestemme riktig tidspunkt å koble inn eller ut sendingen. Ved siden av funksjonen "treghet" den volvo XC90 ikke så behagelig. Så er assisterende syltetøy stede i både drifts skarpere i volvo når du stopper bilen.

Volvo XC90 D5 AWD med Audi Q7 3.0 TDI Quattro TiptronicGang lansert, forbinder Volvo XC90 deg mer med veien. Det ikke spesielt utmerker seg med sin komfort suspensjon, men er lettere enn Audi Q7 og bør gjøre en meget dynamisk kjøring av grusveier, mer tilfredsstillende ved ramme (ikke for hånd, eller ved hjelp av motoren), så bremser bedre og deres reaksjoner er mer direkte og umiddelbar. den Audi Q7, i mellomtiden, det spesialiserer seg på å oppnå komfort uten sidestykke, i det minste med den valgfrie luftfjæring som er utstyrt vår enhet (vi har ikke testet Volvo XC90). Det betyr ikke at det mangler smidighet eller presisjon, men ikke glem vekten din hvis du hisse opp tempoet i overkant, 2,3 tonn på vår skala. I alle fall, både langt oppveier dynamikk du forventer fra et kjøretøy av tilsvarende størrelse og kjent tilnærming.

Interiør Volvo XC90 D5 AWD og Audi Q7 3.0 TDI

På innsiden habitability små forskjeller er ikke avgjørende. Volvo XC90 har mer bagasjerommet og langsgående plass i den tredje rad av seter, men mindre bredde i alle seter. Mer slående er ferdig, som må tilstås Audi Q7 større forsiktighet selv i områder som ikke er innenfor rekkevidde av syne, i tillegg til elektrisk drift for de to setene i tredje rad og for cubremaletero skuffen, så det er mye lettere å modulere sitt interiør. Dette er utvilsomt det vil aldri overstige konvensjonelle luksus sedan, uansett hvor mye de ender opp med å vedta den samme teknologien som har gitt disse to behemoths.