Mazda RX-9: Nieuwe sportauto met rotatiemotor in 2020?

Mazda RX-9: draai de sportkrant, dichterbijMazda RX-9: draai de sportkrant, dichterbijMazda RX-9: draai de sportkrant, dichterbijMazda RX-9: draai de sportkrant, dichterbij

Als alles volgens plan verloopt, Mazda kon klaar in drie jaar de commerciële lancering van de RX-9 zijn, een sport die, op basis van de RX-Vision getoond op de Tokyo Motor Show 2015. Net als de vorige RX, zou de rotatiemotor als een keurmerk hebben.

Mazdda RX-Vision-Conceptde verhoging beperkingen op de uitstoot goed voor volledige stop Renesis rotatiemotor gebruikt tot 2010, de Mazda RX-8. Sindsdien is en in diverse fora, leidinggevenden van Mazda, dat een dergelijk voertuig of motor in het product plannen in de nabije toekomst: de doelstellingen van het merk Hiroshima leek meer concentratie van de inspanningen op producten grootste commerciële gewicht.

echter, Het beeld is belangrijk en dat verklaart waarom Mazda, in feite heeft hij nooit het idee om verder te gaan met de evolutie van de RX-serie verlaten. En er is de concept car RX-Vision om het te bewijzen. Zelfs in zijn coming-out, werd duidelijk dat de motor werd toegeschreven aan deze oefening te ontwerpen was niemand minder dan een afgeleide van die Wankel en onder de naam SKYACTIV-R.

De evolutie van deze motor is een uitdaging voor Mazda, overgenomen door de CEO, Masamichi Kogai, bij de presentatie van deze concept-car voor zijn rol in "het bevorderen van een speciale relatie met zijn klanten en zijn hun referentie-merk." En het is dat Mazda weet dat, hoewel SKYACTIV succesvolle strategie heeft gediend om het merk voordelen te herstellen met een overtuigende en meeslepende reeks auto's en SUV's zoals de Mazda 3, Mazda 6 en Mazda CX-3., is ook van cruciaal belang om enige differentiatie capaciteit om klanten aan te trekken.

En dat is de rol van de RX-9 en de propeller, want hoewel rotatiemotoren ver bleek uit de specificaties eisen van de productie modellen, de waarheid is dat Mazda heeft altijd vastgehouden aan een bepaalde ontwikkeling activiteit door ingenieurs om hen heen om de efficiency te verbeteren, de uitstoot te verminderen en hun problemen met de betrouwbaarheid op te lossen.

Het lijkt erop dat, met de toewijzing van de officiële naam SKYACTIV-R voor de motor RX-9 een deel van die weg al gereisd en in feite dumping werk van de afgelopen acht jaar af te werpen in de dealers in plaats van later. 2020 lijkt de datum door het bestuur van Mazda te kiezen na formele goedkeuring van zowel het ontwerp en engineering toekomst RX-9 naam is al geregistreerd door Mazda. En het is dat, 2020 zal ook de honderdste verjaardag van de fabrikant worden gevierd. Het voorgerecht zou de verschijning in de toekomst Hall of Tokyo -in de 50ste verjaardag van Felix Wankel idee dat op de in deze Wankelmotoren gevangen en de 40ste verjaardag van de eerste Mazda met hem, de Cosmo-, een dichter design productie zou kunnen beginnen in 2019.

Tot nu toe weten we dat de SKYACTIV-R RX-Vision project heeft een cilinderinhoud van 1,6 liter en met twee rotors en dankzij de turbo aangejaagd, kon 400 pk bereiken; ruim boven de 231 pk, maximum motor kreeg 1,3 in de RX-8. In sommige bronnen spreken van de Mazda RX-9 zou wel acceleratie racen op een motorfiets.

Onder de technische verfijningen zullen de homogeen Charge Compression Ignition (HCCI), een bron die bepaalde emissies, de achilleshiel van de roterende aanzienlijk beperkt.