Opel Grandland X, vanaf 25.100 euro: dat is de nieuwe SUV

De nieuwe Opel Grandland X: Prijzen in SpanjeDe nieuwe Opel Grandland X: Prijzen in SpanjeDe nieuwe Opel Grandland X: Prijzen in SpanjeDe nieuwe Opel Grandland X: Prijzen in Spanje

Op 5 juli bestellingen beginnen in Spanje de nieuwe Opel Grandland X, de nieuwste toevoeging aan de SUV bereik van de Duitse fabrikant en het model delen technisch platform met de Peugeot 3008. De Grandland X zal beschikbaar zijn in ons land met een initiële snelheid die begint bij 25.100 euro, voor de versie met 1.2 benzinemotor 130 pk. Dit betekent dat de Opel Grandland X zal 400 euro goedkoper dan de vergelijkbare versie van de Peugeot 3008.

De nieuwe Opel Grandland X Het zal officieel worden gepresenteerd op de Frankfurt Motor Show die zal plaatsvinden in september en meteen beginnen met marketing in Spanje. Landt op een segment, de compacte SUV, waar je te maken hebben met de wil van de Hyundai Tucson, Kia Sportage, Nissan Qashqai, renault kadjar, Ateca Seat, Volkswagen Tiguan of 3008 zelf.

Met dit nieuwe model, Opel vervolledigt X bovenstaande bereik, de nieuwe familie van SUV's en crossovers, naast Mokka X en Crossland Grandland X. De X is de grootste van allemaal. Het meet 4,48 meter lang en heeft een wielbasis van 2,68 meter, vergelijkbaar met die van 3008. In feite Peugeot Opel wil veel nadruk te doen op deze nieuwe SUV in de binnenruimte, het aanbieden van breedte van de ruimte voor vijf inzittenden en een stam met een laadvermogen variërend van 514 tot 1652 liters, afhankelijk van de opstelling.

Opel Grandland X

Opel heeft bevestigd dat op het moment van de lancering, zal twee motoren beschikbaar. Het is de motor Benzine 1.2 Turbo 130 pk, gekoppeld aan een manuele transmissie met 6 versnellingen en 1.6 Diesel 120 pk, in dit geval met de keuze tussen een handmatige of automatische transmissie. Later, in heel 2018 zouden nieuwe motoren te bereiken. Er zullen versies 4x4 zijn. Maar in plaats daarvan Opel zal aanbieden, als een optie, een evolutie van de Grip Control-systeem PSA, selectieve traction control met vijf verschillende modi.

Als hij dat doet meestal in zijn nieuwste Opel-modellen, de nieuwe X inzet voor Grandland cutting-edge technologische apparatuur, standaard of als optie, waardoor ze niet zullen missen bijna niets. Dus de X Grandland inzetten door elementen zoals AFL adaptieve koplampen met LED-technologie, AGR ergonomische stoelen, de beroemde systeem connectiviteit OnStar, touch screens 7 en 8 inch, draadloos opladen voor Smartphone, plus ondersteuning voor Apple en Android Car Auto Play. Er zullen ook systemen rij-ondersteuning als assistent lane change detectie en verkeersborden, zowel seriële of kamer 360, adaptive cruise control en alert vermoeidheid en dode hoek tussen optioneel.

U kunt ook geïnteresseerd

Hyundai Tucson 1.7 CRDi vs Ateca Seat 1.6 TDI diesel SUV welke is beter?

Net als de Peugeot 3008 SUV? De beste versies te kopen

SUV's minder uitgaven per categorie