Zo zal de komende 3-serie en de nieuwe BMW motoren

BMW 3 Series 2018 zo zal de nieuwe sedan zijnBMW 3 Series 2018 zo zal de nieuwe sedan zijnBMW 3 Series 2018 zo zal de nieuwe sedan zijnBMW 3 Series 2018 zo zal de nieuwe sedan zijn

Als wereld G20 is een vergadering van groot belang, BMW Betekent revolutie groot: de interne naam de toekomstige generatie BMW 3 Serie we moeten zien voor de eerste keer eind 2018. Computer recreaties onze partner (Schulte) Zelden falen, maar niet bedoeld dat niet voldoet aan BMW de restwaarde van zijn vrij hoge modellen kunnen behouden.

Dus je kan begrijpen dat de toekomst BMW 3-serie zal een grote sprong te bieden Later in de vreemde taal, maar het invoeren van vloeistof in de iconografie van het merk. stilistisch, Het zal worden gevuld zonder twijfel winks de laatste 7 Series ... en het is laat het duidelijk dat alle technologische inhoud waarbij het vlaggenschip zal zeker snel bewegen naar het onderste segment heeft gekregen. In de landen waar BMW maakt grote verkoopvolumes.

De echte mutatie van de volgende BMW 3-serie nieuwe generatie wil, in plaats van naar binnen. Geruchten wijzen erop dat Het zal veel schoner zijn, duidelijk en progressieve de huidige combinatie van gesture recognition en analoge klokken, maar met de inspiratie in de BMW i Vision. Het is duidelijk dat de doorvoer naar autonome rijden Het vereist gaat de vereenvoudiging van de visuele groeiende interne complexiteit.

BMW 3 Serie: Carbon fiber 2.0

In het onzichtbare nieuwe BMW 3-serie zal structurele veranderingen ontvangen waarin het werkt en het merk zoek naar lichtheid. Binnenkort zullen we zien in de Series 5, het huidige model nog steeds pionier in het gebruik van staal en aluminium. ongetwijfeld, Ook ontvangt u carbon, zoals we hebben gezien in de pijlers van de BMW Erie 7 voor het verstrekken van een extra lichaam kracht.

2018 BMW 3 Serieverhoogde sterkte en gewicht naar beneden, want hoewel de volgende generatie van de BMW Series 3 zal groeien in omvang, verliest u ongeveer 80 kilo gewicht op de weg. BMW heeft al toonde ons building technologies carbon, dat door een verwijderbare mallen, voor de preforms, laat grotere delen in overeenstemming zijn met de standpunten van de 7-serie en economisch. En dit doel, hoe vezelgedeelten vervaardigen met ingebedde metalen elementen, die kunnen worden vastgeschroefd andere delen. Kan niet uitsluiten dat dit de weg is, niet alleen de combinatie van staal en aluminium, wat leidt tot de nieuwe 3-serie is al het licht wordt dan verwacht ... aan basis van nieuwe technologische elementen vet te mesten in de digitale weg en niet het momentum dat altijd heeft gekenmerkt verliezen.

BMW 3-serie: nieuwe motoren

Als we zeggen dat zal komen met de 3-serie gereviseerde motor familie BMW, op basis van 500 cm3 per cilinder, denk niet dat dat is wat je al weet. Het is gebaseerd op het, maar zal alles voor de komende regelgeving ter bestrijding van verontreiniging, met inbegrip van de algemene rijexamen of in het werkelijke gebruik te veranderen.

de Dieselmotor cilinders zes vier turbo's we hebben veel gepraat, maar wat belangrijk is voor het is BMW 3 Serie modellen zijn drie- en vier-cilinder, Zij maken deel uit van de erven hun "technologiepakketten"... of die benzinemotoren ontvangen "verwacht" roetfilter, net als de diesel. De algemene doelstelling van de verbouwing is beperking van het verbruik 2,5 tot 5 procent.

Om dit, het bereiken BMW 316d zal geen 4-cilinder en houd dan 3. De volgende stap, de BMW 318d, zal zijn macht te behouden 150 pk, maar het paar stijgt met tien procent tot 35,7 mkg maximum. de BMW 320D zullen zo nu verder in vermogen en koppel (regimes nog steeds genegeerd), maar als de gerestylede 325d GT beschikt over 224 pk, de toekomstige generatie springen naar 231 pk. ¿Shallow wijzigingen leiden van de uitwisseling, zoals sommigen denken? Nee, de veranderingen die gepaard gaan met een verbazingwekkende diepte.

Nieuwe motor BMWalle motoren viercilinderdiesel behoefte twee turbo cascade en de injectiedruk zal toenemen tot tussen 2200 en 2700 bar (beide zullen worden gebruikt als piëzo-injectoren spoel) voorzien van een sensor naaldafsluiter een goede werking gedurende zijn levenscyclus. De EGR is verdeeld in lage en hoge druk reinigen materiaal versterken en te behandelen NOx gelijktijdige toepassing van filter-NOx-vanger en verminderde SCR continu met ureum. Verder kan de besturingseenheid de waterpomp voor het verwarmen en koelolie zuigers versnellen verbreken. Een Diesel cilinders krijgen de vorm van een afgeknotte kegel als warme dilatatie verwerft geprogrammeerd cilindrische en wrijvingen verminderd. Met dezelfde bedoeling krijgt een plasmabehandeling op het oppervlak. Uiteraard zijn alle motoren nemen balansassen. Simpel, toch?

In benzine verlichten 5 kilo BMW motoren 3 cylinder, en 8 kilo de vier cilinders, vooral belangrijk omdat een deel van het wordt gedaan op de krukas. Dit zal helpen toename van koppel en vermogen, die tot doel heeft 5kW (ongeveer 7 hp more) En 2 MKG in vergelijking met motoren van vandaag, allemaal met spaargeld van de consument en het overwinnen van toekomstige regelgeving vervuiling. Het meest opvallend is de vaststelling van een injectie van 350 bar, met nieuwe geometrieën straal, alsmede een uitlaatspruitstuk geïntegreerd in de cilinderkop, een apart koelblok en de cilinderkop en een keten van eenvoudige distributie modificaties "opvallend". Zo veel als mute in de richting van connectiviteit zoals we zullen zien, kan BMW hun bases niet vergeten "Beierse Motor Factory".

2018 BMW 3 Serie TouringBMW 3 Series: meer connectiviteit

En is dat, als de huidige restyling van de BMW 3-serie GT een gebruikersinterface met bouwde Dezelfde presentatie 7 Series (Meer stijliconen van Windows 10, welke map menu), wanneer de volgende generatie komt BMW is al ondergedompeld in een spiraal Thom Brenner, vice-president van Digital Services BMW genoemd "versnellen snelheid van Internet". BMW wil worden aangesloten auto paradigma, die auto een nog meer praktische (en gewenst) instrument mobiele telefoon. In feite is van plan om software vernieuwingscycli te voeren dat "laag" waartoe de gebruiker toegang heeft waarmee het samenwerkt, zes weken, zoals in de mobiele wereld.

Wij nodigen u uit om te proberen de nieuwe BMW 3 Serie bereik Klik hier, het is heel makkelijk

In de nieuwste versie (BMW Connected), het Duitse merk speelt de kaart van het dienen van de overgrote meerderheid van de gebruikers, zonder dat iedereen uw smartphone, en prat op gaan dat, terwijl anderen praten, hebben ze al de basis voor "leren de auto om te helpen en denk voor jezelf". Natuurlijk, alles draait in principe naar de mobiele telefoon en verwijst naar zijn informatie-systeem in de cloud (gebaseerd op het platform van Microsoft Azure), dankzij welke, in minder dan vijf minuten kunt u uw digitale leven te integreren in de auto en begin "profiteren van de diensten die zullen aanbieden sinds augustus BMW". Dat wil zeggen, de plaat G20 kan een klassiek evolutie lijken, maar wanneer BMW lanceerde deze 3-serie en zal zijn concept van worden ingezet "persoonlijke mobiliteit partner" binnen, dankzij Microsoft cloud is schaalbaar en zal geleidelijk vangen volume met de nieuwe 7-serie en 5-serie dan.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

BMW offensief: Alle nieuwe 2020

2017 BMW X3: zo zal

Dit zal de BMW X2