Hvordan skifte olje på bilen din, trinn

Hvordan skifte olje på bilen din, trinn

Deretter gir vi en rekke enkle trinn for skifte olje på bilen din. De er oppgaver du kan gjøre for deg selv, selv om du ikke har tid og du ikke ønsker å sette flekker på hendene, er det best at du tar den til din verksted tillit (i løpet av mindre enn en time endring det).

1. Ideell motortemperaturFør man fortsetter til alle oppgaver, er det vesentlig at motortemperaturen er optimal (rundt 90). For å gjøre dette, kan du starte motoren for en stund, eller bare kjøre i noen minutter med bil til du ser nålen mark ønsket temperatur.

2.- bil Forberedelse: For å gjøre oljeskift til bilen din, du kan heve den et par centimeter fra bakken. For å gjøre dette, kan du bruke et par Bærbare ramper og kiler. Ramper skal plasseres på en hevet overflate og på dem må du kjøre bilen til forhjulene er rett på dem. Akkurat da parkeringsbremsen, motoren slås av, sett inn første gir (eller nøytral modus hvis automatisk) og bak forhjulene plassert kiler slik at bilen ikke ta tilbake.

3.- tappepluggenI dette trinnet må du finne tappeplugg i sump (Du kan identifisere fordi det er en metall innskudd under motoren, og noen ganger som bilen kan dekkes i sin tur av en deksel beskytter-sjokk av plast også kalt veivhusdekselet). Du vil se støpsel Det er underlagt en nøtter i hjørner. Hvis du ikke er sikker på hvor den er, i drifts tekniske spesifikasjonene til bilen din vanligvis kommer trykte illustrasjoner med mange av motordeler. Når plassert og sa støpselet før åpning, må du plassere en feiebrett eller brett å samle brukt olje. Ponte a hansker å unngå mancharte og fremfor alt for å beskytte deg, fordi du tilgang motor deler kan være varme.

4.- tømming olje: den desaflojar den nøtter, du kan skrudd ut den støpsel og olje vil falle raskt til beholderen eller brett du har plassert tidligere. Det tar en stund å tømme alle brukt olje som under normale omstendigheter vanligvis nå et beløp mellom 4 og 5 liter.

5.- olje~~POS=TRUNC filter~~POS=HEADCOMP: heiser panser din bil sikre den og finn oljefilter (Det kan også lokalisere oljefilteret under bilen hvis nevnte filter er til den ene side av motorblokken). Skru det, må du bruke en skiftenøkkel som. Før skru nye oljefilteret, impregnert med en litt olje den stempel. plasseres manuelt oljefilter på plass og fortsett å skru den med nøkkelen du hadde brukt sekunder før (ikke overdriv styrke til å gjøre fordi du kan passere tråd).

6. Fyll på ny olje: Før du fyller reservoaret med den nye oljen, og sørg for at ingen drypper ikke slipp av støpsel den sump. igjen feste og stramme nevnte deksel på sin opprinnelige plass og fortsetter til fylling av tanken med den nye olje gjennom påfyllingshullet som ligger på toppen av motoren. Den anbefalte mengde olje er angitt i vedlikeholdshåndboken bil (vanligvis om 4 liter).

7. Tester og kontroller: Med bil og senket ramper, starter motoren og noen ganger kan du ha på olje vitne. Slår av motoren, åpne panseret og se gjennom peilepinnen den markert nivå er en mellomstilling mellom maksimal og minimum. Deretter, når du starter, signal lettolje varsellampen vil bli borte.

8. Hva å gjøre med Gammel olje eller brukt? All den gamle oljen avsatt i bøtte eller beholder, lagre eller kaste den i en karaffel omtrent 5 liter. Denne oljen er en rusmiddel, så du skal fjerne denne resten, er det best å slå til en verksted hvor de går riktig deponering / resirkulerings dette resten som fastsatt av miljølover.