Alle geheimen van de nieuwe Alpine A110

Dit is de nieuwe Alpine A110, niet overdekteDit is de nieuwe Alpine A110, niet overdekteDit is de nieuwe Alpine A110, niet overdekteDit is de nieuwe Alpine A110, niet overdekte

We hadden verteld dat de Honda NSX, met zijn lichtgewicht aluminium, was een meesterwerk van techniek, iets dat nauwelijks zou zien. Anderen hadden ons verteld dat een carrosserie en chassis geheel uit aluminium Ze kunnen werken in een sportwagen, maar het zou iets dat troost zou bieden te nemen, een constructie die zou verhinderen, op die manier van overdracht van trillingen zou niet ongemakkelijk in worden een straat auto. Voor Renault heeft hij durfde. Sorry, Alpine is degene die heeft durven het opnieuw uitvinden van de A110, de oplevende merk Renault.

Persoonlijk, in het Comfort "genoeg" Ik geef ze een motie van vertrouwen. Dat we niet vergeten dat een añitos alleen auto niet kwijt circuit had die rechtstreeks aan kneecaps suspensies, zonder silent-blokken, dat octrooi Antolin die straat auto's en comfort, terwijl weg de kans op breuk schorsingen gebracht. Op termijn dicht bij elkaar, Ferrari en Renault op straat gezet een auto zonder deze silent-blokken, met precisie van een kart, rechtstreekse toezending van wat er gebeurde op de weg ... en niet al te ongemakkelijk. Het was de Renault Spider, een ruwe auto, pure karakter, een auto met kenteken circuit, waarmee zelfs moest opgeven en zet een windscherm om te voorkomen dat het forceren in de straat dragen van een helm.

Zou wel hebben vervolgens uitgevoerd die naam Spider Alpine dan, omdat het niet bereiken van de ton, maar comfort, het comfort wat er wordt gezegd, nee. Zet ze waar u strijken en uw ogen zag naakt, had geen stuurbekrachtiging, maar niet servofreno! de Alpine A110 belooft iets anders, spartaans sportiviteit, maar Style XXI Century, die betekent dat de nodige garanties gaat 1.080 kilo (Zonder opties). Een kleinigheid als je denkt de kleinste Ferrari -Overigens met een motor tweemaal big- wegingen 300 kilo more.

Alpine architectuurLichtheid dat Chimera genaamd ...

U kunt lijkt misschien dat de weg die opent met deze Alpine, maar Renault is een veteraan aluminium en lichtgewicht materialen. De eerste keer dat we horen over praten Renault was met mozaïek (van "Materiaal Structurele Optimalisatie voor Automotive Innovation bij Concept"), Een project met Europese middelen Eureka gefinancierd, gepresenteerd in 1994 lichter het resultaat van een 20 procent Clio, tegen aanvaardbare kosten en zonder verlies van kwaliteit. Vooral opmerkelijk is dan een dveel lager dan bij conventionele auto eLearning frontale botsingen. Het was een van de bedrijven in dit project, Hydro Aluminium, waarmee leidde hij de serie die engined twee-seater sport genaamd Spider zoals we al hebben gezegd.

Opnieuw rivaal Porsche ...

... maar deze keer, rivaal van een 718 Cayman. de 911 heeft groot gemaakt, breed, trouw aan de vrijdragende motor achter als dat Alpine A110 verleden. De nieuwe Alpine heeft gedistantieerd, het plaatsen van de voorkant motoras, het meest effectief in de dynamiek van de auto, als een Cayman centrale regeling. Een tegenstander die net heeft verlaten kamer 911 verlaten van de zes cilinder inhoud met vier cilinders, de Alpine. De centrale motor, verborgen, compacter dan het lijkt, Hoewel het vliegwiel duidelijk maakt dat het een motor met veel koppel. Deze mechanische 1,8 turbo ook worden aangeboden aan zijn zuster groep, de Renault Espace, in een configuratie verzacht A110 met 225 pk en 300 Nm.

Als Porsche laag is, Alpine zal voortduurt vijf centimeter en niet minder dan een lengte van twintig. Afhankelijk van hoe je het bekijkt, dat de strijd is zes centimeter korter in de Alpen zou moeten helpen behendigheid en drie spoor snelheid in bochten wordt verondersteld centimeter extreem hoog.

Alpine bewegendeMisschien is de korte wielbasis van de nieuwe Alpine lead verliezen wat stabiliteit bij hoge snelheden op de Duitse snelwegen ... maar het is een gok, want A110 diffuser kan beter werken, aangezien het voordeel van een boxermotor in de hoogte van het zwaartepunt, het minder ruimte om de lucht uit de achterkant te werken laat ook. In het geval dat je lijkt weinig overeenkomsten, Ze hebben zelfs klopte op de deur van Otto Fuchs, de traditionele fabrikant van banden voor Porsche, om ze wielen maken met minimale zenders voor ventilatie en gimmicky ontwerp te verbeteren.

er luxe sportstoelen die met zijn elektrische verstellingen, ze gaan boven 35 kilo. de Alpine baquets houden, en ondanks hun 13,1 kilo, toch bieden zij comfort en esthetiek met leder aan de zijkanten (in concurrentie een daling van meer dan 10 kilo). De firma Sabelt en deze keer niet in de voetsporen van Porsche. Deze keer is vastgesteld op Ferrari en de prestaties "a la carte". Blessed isme. Op papier, het enige nadeel zijn de 45 liter tank... het zal helpen om de aanbeveling om de twee uur rijden stoppen te volgen: zijn maximaal 19 liter minder dan een Porsche Cayman.

Moment en we hebben de nieuwe Alpine A110 in blauw, zwart en wit, versie Première edition gezien. de 1.955 kopieën van dit jaar verkocht in vijf dagen te leveren. Het wordt vervaardigd, als de oorspronkelijke, in Dieppe.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd in:

De nieuwe Alpine, video

Alpine A110: eerste foto's

De Alpine route naar Parijs