De tien toetsen Seat 20V20, video

Seat 20V20, testten we de prototype SUV SeatSeat 20V20, testten we de prototype SUV SeatSeat 20V20, testten we de prototype SUV SeatSeat 20V20, testten we de prototype SUV Seat

Het zien van de 20V20 Seat op de 2015 Geneva Motor Show liet ons willen meer. We waren er willen beklimmen en rollen met dit exclusieve unit -en als ik zeg uniek maakt is dat er is geen wereldwijd-. Maar ondanks het feit dat in een prototype, met een aantal beperkingen niet te stappen op het gaspedaal te veel en niet te rollen meer dan 20 km / h, vergeet airconditioning en geluidsisolatie (het geluid van stromend is het allesbehalve aangenaam) en genieten van hun essentie en wat we voor ons hebben: een auto die eruit ziet als een productie-auto, maar, binnen, blijft onvoltooid machine. Ik zeg u de sleutels van zijn tot nu toe korte geschiedenis.

Tien sleutels Seat 20V20

1. Het groene licht aan het idee van SUV 'premium' Seat Hij was in september 2014 en in december begon te werken in het veld op het prototype. Hij moet klaar zijn voor de Zwitserse evenement dit jaar -Open voor het publiek van 5 tot 15 maart-zijn.

2. Alejandro Mesonero Romanos -hoofd van het project erkent dat Ze hebben de helft van de tijd en de helft van het personeel had die vaak nodig is voor deze werkzaamheden. In totaal zijn 15 personen zijn het ontwerpen en 15-20 anderen waren bestemd voor de finale prototype.

seat 20V20

3. de seat 20V20 maakt gebruik van de MQB platform (Transversal modulaire opbouw) van de Volkswagen-groep, te vinden in de nieuwste generatie van modellen zoals de Seat Leon, Audi A3 en Volkswagen Golf.

4. De motorsteunen deze unit is de benzine 2.0 TSI viercilinder prestatieniveau 265 pk en in verband met de automatische versnellingsbak DSG zeven snelheden. Precies hetzelfde als de Seat Leon Cupra. In het geval van remmen, vinden we de hoge prestaties van de editie 'Performance Pack' dat het nog meer sportief model te maken. Onnodig te zeggen dat, mechanische niveau zal niet wat we in de productie model.

5. In termen van design, moet de klant in 2020 (uiterste datum voor de komst van de massaproductie model) de 85/90 procent. Ze willen 'leonizar' het assortiment en zo blijkt uit deze intentieverklaring.

seat 20V20

6. Veel van dit heeft 20V20 gemaakt koolstofvezel en glazen. Deze is gebruikt voor het lichaam, omdat het een vormbaar materiaal. Aan de voorkant kunnen we intuïtief het beeld van de leeuw, met een cijfer dat verlengt (200 mm) Kunnen meegaan met dit grote SUV, terwijl hetzelfde aantal lijnen. De Mesonero-Romanos zelf erkent dat 'ingewikkeld is zeer gemakkelijk te doen, hoe moeilijk het is om iets goeds te doen. Het is een goed getrainde atleet, niet doen alsof het niet'.

moersleutel'Seat Personal Drive'

7. zijn Key 'Personal Seat Drive' Het is meer dan de gadget die nodig is om de auto te starten. Het is de rijden customizing leidde tot een hoger niveau beginnen, omdat dit accessoire kan worden vervaardigd met materialen door de klant gekozen. Het is het hart van de auto, de kern van de informatie die het systeem feeds om de bestuurder en elk één van uw voorkeuren te herkennen. Inclusief de zitpositie, de favoriete muziek (afhankelijk van de exacte tijd en datum) en de gewenste routes browser. Weegt minder dan het lijkt en zijn al bezig met een toonaangevende fabrikant van draagbare technologische apparaten voor massaproductie. Zij willen het kleiner te maken (Voor mijn smaak, te omvangrijk, maar past in een broekzak) en is van plan om mobiele telefoon functies te integreren.

8. Seat ook erkend te denken spraakopdrachten, in plaats van touch-technologie, hopen ze de achtergrond passeren. Deze 'key' leren van onze computer thuis, onze stem commando's en onze rij-ervaring. Wie wil er niet de eerste dag om uw auto te krijgen en dat zelfs het kleinste detail werd bereid naar uw wens?.

9. Stoel, het ontwikkelen van deze SUV is een uitdaging. Vertrouw op dit project het ontbrekende stuk van de puzzel om de tekortkoming van de markt achter de Ibiza en León voltooien. Neem aan dat als een sterke evolutie van deze modellen. Niets is gedaan tevergeefs alles wat kost deze Seat 20V20 zal in de modellen verlaten van de fabriek in 2020 worden opgenomen.

seat 20V20

10. Zijn definitieve versie (naar verwachting in 2020) is niet afhankelijk van het succes van de midsize SUV in de hoop op de markt in 2016 of de kleine 'crossover' zal later komen. ophanden een stevige auto in uiterlijk en de praktijk, met all-wheel drive en in staat om de behoeften van potentiële klanten de 'off-road' te voldoen. Het is geven u op zoek naar een veeleisende gebruiker, goed geïnformeerd en hij is nauwelijks iets te missen. Seat identificeert meer met een "kwalitatieve sprong voorwaarts" met een streven 'premium'.