Bevestigd! Lada Niva, wordt de mythe

Lada Niva: wedergeboorte in 2018?Lada Niva: wedergeboorte in 2018?Lada Niva: wedergeboorte in 2018?Lada Niva: wedergeboorte in 2018?

Stofdoek Dacia Sandero -of base, die dezelfde da- dient als uitgangspunt enige moderne SUV met die nu bij AvtoVAZ: de XRay. Het maakt deel uit van het assortiment van deze fabrikant met andere auto's zoals Lada Vesta, Granta, Kalina, Largus en ... de Niva!

Ja, zowel in Rusland als in andere landen zoals Spanje -hier als volgt 4x4- Lada te koop deze legendarische SUV was'm hier vooral in de late jaren '80 en begin jaren '90 toen het werd verkocht met een verwoestende argument: een prijs van 999.999 peseta's (6.010 euro) - geboren toen dat land was de Sovjet-Unie en dat in dit jaar, zal draaien 40 jaar in productie.

de Lada Niva Het was allemaal exotisme in hun gouden jaren, wanneer een auto veld niet dragen, zoals in zijn geval, had hij een zelfdragend chassis -zoals nu gebeurt bij SUV-, gebruikt als uitgangspunt voor het ontwikkelen van een enkel platform-toerisme van een Fiat 124 in het geval van Niva- en haar assortiment gelijkvormig zij uitsluitend benzinemotoren hoezeer Diesel- had conversies.

Productieve en business continuity heeft jaren in de dakrand -het bedrijf dat produceert en Renault is de grootste aandeelhouder lijkt erop dat de beslissing om het op deze SUV geven een verdiende pensioen bereikt te hebben doorgebracht en tenslotte AvtoVAZ. de CEO van het bedrijf, Nicolas Maure, heeft bevestigd dat zijn bedrijf al hard werkt aan een nieuwe generatie van deze auto tegenover de eenentwintigste eeuw. Let er in dit verband op dat de laatste prototype van SUV-achtige afmetingen gepresenteerd door het merk, in augustus vorig jaar, was het de Lada XCode, dus je kan net zo goed uitzien als of direct dit model, gezien de trouw waarmee de auto's van dit merk gaan van een concept car in een productie-auto.

Het is duidelijk dat, in een poging om te profiteren van het bedrijfsleven synergieën met het oog op de productie kosten voor de vervanging te verminderen Lada Niva geen gebruik maken van specifieke middelen, maar constructieve elementen gemeenschappelijk voor auto's van andere merken consortium zou worden gebruikt. In dit geval, hoewel het lijkt erop dat veel van wat zou kunnen worden gevonden in de Lada Niva zouden worden gedeeld met de Dacia Duster, heeft hij niet gebleken zo zeker hebben zelfs deze mogelijkheid. Zelfs sommige media dat ook zal worden weggegooid.

Lada X-codeWat lijkt het waarschijnlijk is dat de toekomst Lada Niva (tenminste met deze naam in de Russische markt) zou worden op de verkoop volgend jaar en, in tegenstelling tot de huidige, zou het te koop niet alleen driedeurs lichaam, maar ook vijf.

Eind vorig jaar, aandeelhouders van AvtoVAZ's op een buitengewone algemene vergadering ingestemd met de extra uitgifte van 3,3 miljoen aandelen en een herkapitalisatie van het bedrijf ter waarde van 1,1 miljoen euro. Renault en zijn partner Nissan spraken hun steun uit voor het plan en beloofde aandelen ter waarde van 350 miljoen euro, bewegingen zodanig dat kopen zou de lancering van nieuwe modellen zoals de Lada te ondersteunen.

Op dit moment, Chevrolet Rusland heeft niet langer in haar aanbod met de Chevrolet Niva, een model waarvan de productie begon in 1998 een joint venture met AvtoVAZ en in feite werd officieel bijgewerkte versie van de Lada Niva of, zoals het ook dit model, VAZ 2121 bekend was; onder meer met betrekking tot de motor 1.7 voor de lokale markt. Tot op heden is het prototype getoond in augustus 2014 Chevrolet hun toekomst Niva, is niet in productie gebracht.

U kunt ook geïnteresseerd

- Lada X-code, de toekomst SUV kleine Russische

- Lada Niva Urban: een klassiek gerenoveerd