Nye Subaru WRX og WRX STI: fornyelse av sportsikonet

Subaru mekanikk reviderer sitt image og sportslig modellSubaru mekanikk reviderer sitt image og sportslig modellSubaru mekanikk reviderer sitt image og sportslig modellSubaru mekanikk reviderer sitt image og sportslig modell

den Subaru WRX disse bilene er legendarisk for sin idrettshistorie, siden hans forgjenger, Subaru Impreza, var hovedpersonen i de World Rally av gruppe A. Subaru WRX STI i dag betaler ingen krefter i høyeste konkurranse, men gir brukerne nyte en bil som har vært grunnlaget for å konkurrere i rally.

I løpet av våren dette 2017 Vi ser den nye Subaru WRX med fronten redesignet, som STI, det kjent for å ha mye større griller. se Subaru WRX Det blir også mer sofistikert med valgfri fullt retningsbestemt LED hovedlys, felles innovasjon STI.

den Subaru WRX fortsetter å vinne motor typen boxer av 4-sylindret, direkte injeksjon Turbo 2.0, for de blir vedtatt 268 hk. den transmisjon dette er integrert permanent avtale symmetrisk base og har systemet Active Torque Vectoring, variering av dreiingen mellom hjulene på samme aksel for å fremme trekkraft og kurve ytelse. den Subaru WRX leveres som standard med en manuell girkasse av 6-trinns og tilbyr en valgfri automatgir typen CVT (Sport Lineartronic) med sekvensiell manuell modus.

den suspensjon føre og iden presentere nye innstillinger til sine elementer for å forbedre stabilitet og komfort WRX, av Subaru. De har også jobbet betydelig i girspak, forbedring timing og friksjoner for mer nøyaktig håndtering. Og andre har vært glatting drift kløtsj. den elektrisk servostyring (EPS) har også blitt revidert for å gi en jevnere og mer naturlig følelse. Det har også redusert vekten. den 18-tommers hjul viser en ny design og avslører en prangende pinsett malt rød. Forbedret bremsekapasitet utstyrt med en ny piller signert av JURID. Inne, ankommer valg Recaro seter med elektrisk justering.

Subaru WRX STI 2017

For hans del, Subaru WRX STI, også utnytter en ny avstemning av deres suspensjoner, åpnes først 19 tommers hjul. Eventuelt nye svart farget felger avsløre noen imponerende brake calipers gul identifiserer Brembo leverandør. Fronten calipers er 6-stempel monoblokk og bak også MONOBLOC, to stempler. den fire plater er perforert og større pickups. Med større kontaktareal, er det bedre bremseeffekt og motstand mot tretthet. Dekk tiltak er 245/35 R19 og også for å øke utbyttet kurve, understreker den estetiske aggressivitet Subaru WRX STI.

den trekkraft Symmetrical AWD Subaru WRX STI systemfunksjoner DCCD å variere fordelingen mellom akselen. Dersom før limited-slip senter differensial kombinert mekaniske og elektroniske aksjer nå kontroll er helelektronisk og som annonsert Subaru Den har tjent hurtighet og glatthet overganger. Motoren er fortsatt en 2,5 Boxer 4 sylindret turbo som betaler 305 hk. den WRX STI systemfunksjoner Muti-modus varierende lover DCCD ytelse.

Men ikke alle "ren konkurranse". den WRX og WRX STI også de har vært "humanisert" innsiden. De har forbedret interiørmaterialer; inkludert en bakre armlene med koppholdere, ny utforming dørhåndtak, og monteres hurtig fjern åpning oppstart av systemet. Det har også vært forbedret akustisk komfort en økning av tykkelsen av vinduene, bedre lukking av dørene og innføring av skuminnlegg i toppen av frontruten.

På den annen side, åpner hele spekteret en ny større multifunksjonsdisplay (5,9 inches vs. 4,3 tidligere inches) gjør det lettere å se funksjonene i bilen på et øyeblikk. Og det er de tilsvarende tidssikkerhetssystemer: nødbremsing system, head up display og en erstatning system revet assistent på slep, som automatisk holder bilen oppbremsing i enhver situasjon, for eksempel når vi står foran et rødt lys.

Du kan også være interessert i:

Audi S3 Sedan Sammenligning & Subaru WRX STI

Vi testet den nyeste Subaru: Levorg GT-S

Subaru VIZIV-7 Concept: Imponerende SUV 7 seter