Audi Q7 e-tron quattro: plug-in hybrid, diesel og 4×4

Audi Q7 e-tron quattroAudi Q7 e-tron quattroAudi Q7 e-tron quattroAudi Q7 e-tron quattro

Inntil implantatet elektrisk bil på våre gater og forbrenningsmotorer, som vil forsvinne på et tidspunkt, går utviklingen gjennom noen mellomliggende baner som hybrider og plug-in hybrid. Bilindustrien er stadig arbeider med å gjøre mer effektive motorer. Men grensen for bensin eller diesel virkningsgrad allerede er nær, Så neste steg er å kombinere disse motorene med eksterne teknologier for å gjøre dem renere med naturen uten å gi opp sin makt egenskaper og autonomi. Dette er tilfelle Audi Q7 e-tron, svært interessant for all teknologi som gir plug-in hybrid, og fordi det er av de få (Volvo V60 D5 ved siden av Twin Engine) Det gjør hybrid plug-in til en dieselmotor.

Audi Q7 e-tron quattro bruksområder V6 3,0 TDI av 258 hester, supplert med andre elektrisk 94 kW ligger bak girkassen, atskilt med en andre clutch, ytterligere momentomformer 8 speed Tiptronic. Media har aktiv motor, utgitt av RS6 og deretter ved Porsche, som stadig går, og er ansvarlig for å eliminere svingningsatferden til dieselmotoren. Dette system, kombinert med en mekanisk isolering nesten perfekt, Han klarer å skjule den vanlige personlighet diesel, lyd eller vibrasjon kan ved å gå gjennom en raffinert bensin motor. den Batteriet er litium, 17,3 kWh, og ekstra plug oppladning. Den har også en original varmepumpe som gjenvinner termisk energi fra elektriske komponenter og brukes til å drive luftkondisjoneringsanlegget, og dermed redusere effektforbruket til batteriet. standard funksjoner og quattro firehjulsdrift alternativet, som vår testenhet gir luftfjæring, en dyr ekstra (2400 €) som gjør Audi Q7 e-tron en bedre bil.

Audi Q7 e-tron quattro

Alt dette effektiv kombinasjon, kombinert med det store antallet komfortfunksjoner og størrelsen på bilen, fordi vi har en faktisk vekt av 2662 kilo, tilsvarende som i denne størrelse for 10 år siden, og omtrent 200 kg mer enn en varebil; påvente problem hvis du ønsker å bli konge effektivitet. Jeg forstår at Audi har gjort en brutal innsats for å redusere vekten, fordi antallet komponenter som har bør veie mer, men det virker overdrevet; i dag er den tyngste av de som selges i henhold til våre målinger bil.

Livet om bord i en bil som Audi Q7 e-tron er sublime. Dieselmotor blir hørt enn si den elektriske rullende isolasjon er veldig bra og du føler deg som en komfortabel stue. Setene er veldig bra, uansett om opt for statister som massasje eller kjøling av disse. Førerplassen integrerer førerens og gjør at du tror du er i en mye mindre bil, følelsen av at det passe godt sammen med styreoperasjonen eller pedalene og bak kameraet; Det gir ikke følelsen av å være en bil som kjører forbi 5 meter. HVAC-systemet umiddelbart setter bilen på valgt temperatur, uavhengig av stedet der du er. Bak er satt til tre beboere, siden plasseringen av batteriene hindrer gi ekstra syv seter, ja fører rival Volvo XC90, også hybrid, plug-and-hjulstrekk. Det tar mer enn tre separate seter som kan brettes eller beveges i lengderetningen, hvorved stammen kan gå 530 til 640 liter fem seter brukbare. Selv om store, for størrelsen som har bilen bagasjerommet er det rimelig, 580-745 liter tilbys av Volvo XC90. Ingen ekstra plass under gulvet er mer viktig detalj i en plug-in bil siden det ikke er noe sted å lagre ladekabelen, opptar nok.

Audi Q7 e-tron quattro

Driften av hybridsystemet jeg likt det, så lenge batteriet er ladet. Du kommer til å gå til 40-45 kilometer (etter ca 2 timer og en halv last) uten å starte motoren og en relativt normal kjøring, så forbruker ca 7,5 l / 100 km. Dette er greit. Du har råd til, avhengig av hvor du bor og om du kan lade hver dag, ikke å starte motoren i måneder, med de fordeler dette har for planet, og deretter har en mer enn akseptabelt for å reise firehjulsdrift diesel. Du kan lade batteriet på plass, velge selv med bytte av ladehastighet, men husk at bruker mer basert olje; ikke dårlig hvis du gjør det for å få tilgang begrenset av forurensning eller som kontrollerte områder (Barrio de las Letras i Madrid for eksempel) områder i store byer; Til slutt utlignet og ikke betaler billetten av O.R.A. Etter å ha brukt opp batteriet beveger seg som en hybrid ved starten av marsjen eller når vi akselerere, som gjenvinner energi, så det er "litt hybrid" bil, ingenting å gjøre med driften typen Toyota Prius. Det er da dieselforbruket til Audi Q7 TDI kommer ut.

du har meget god ytelse og den beveger seg med smidighet til tross for størrelsen og vekten den har. Med luftfjæring skjuler godt vekten, som bare kommer opp med firma delikat eller på land, øyeblikkene når dekket lider treghet. 7 har driv modi eco alternativ, komfortabel eller sportslig asfalt, for ut av det eller selv å gå gjennom kompliserte trialeras, en automatisk modus og en konfigurerbar som passer sjåføren. Det påvirker den retning, styring strøm, automatgir, hardheten av suspensjonen og dens høyde og motoren. I komfortmodus suspensjonen er svært komfortable, selv oppbevaring etterlater liten forlengelse, veldig amerikansk smak. Personlig foretrekker jeg sport, som fortsatt er svært komfortabel. Nettleseren forvalter ressursene bil avhengig av ruten, aktivere elektrisk modus eller motor så effektivt som mulig.

Audi Q7 e-tron quattro

Med hensyn til en Audi Q7 3.0 TDI med 272 hk og uhybridiserte, e-tron bruker 1,1 liter mindre enn halvparten uten en elektrisk del, I tillegg forskjell hvis vi øker batteriet ladet, som vi kan se gjennomsnitt på mindre enn to liter lett de første 100 kilometer, deretter det er mer effektivt også tilbyr lignende fordeler. Prisforskjellen med vanlig diesel er rundt 10.000 euro, og du kan ikke sette 7 seter; i hånden er det om ikke sminke, så for at penger kan du kjøpe noen titusen liter diesel og må tåle noen 300 kilo mindre; kjøpe denne bilen er et spørsmål om økologisk tenkende eller fordeler i byen din, ikke forbruk.

Du kan også være interessert i:

Audi Q7 Exclusive

Audi SQ7

Audi Q7 e-tron quattro 3.0 TDI: faktisk forbruk