Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175

Kanskje du vurderer å kjøpe en mellomstor sedan. Det er et segment som ikke er i sin beste kommersielle tid på grunn av "high fashion"Som i økende grad de har mer aksept; Til slutt, drøyt 50 prosent av salget i kategorien er selskaper som kjøper for sine flåter, fordi kjøperen av denne type bil eller satse på det er nå enorm kompakt eller har overga seg til mote SUV. Og det er en virkelig skam fordi det nå er ekte stor bil i segmentet og Aldri før genera sedan hadde vært så fullstendig og så bra. Enten begge av denne sammenligningen er klare og interessant eksempel.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Ford Mondeo 2.0 TDCi Titan og 180 hk Mazda 6 2.2D Luxury 175 hk De er store størrelse og er enda større så mye å tilby. I dem kan du finne teknologi som inntil nylig kunne bare være en premium bil, god oppførsel, innhold forbruk og en hyggelig reise kapasitet. De to alternativene er å gi deg Dieselmotorer kraftigere av sine respektive områder og høy kvalitet beslag som gjør dem svært attraktive. Det kan være lurt å ta med hjem en Audi, en Mercedes eller en BMW snarere enn en Ford eller Mazda, men jeg kan forsikre deg om at bortsett fra kjærlighet som du har din favoritt merke, med disse versjonene av Mondeo eller 6 vil du ikke gå glipp av nesten ingenting, bortsett nyanser og bak fremdrift og etterbehandling visse personlige detaljer; og prisen selv spille i din favør.

Stor i hver vei

Det første du må ta hensyn til enten er størrelsen. Vær oppmerksom på din parkeringsplass før du kjøper dem, som med 4.87 m lang og nesten 2 meter bred kanskje du allerede har plassproblemer på "klassisk" garasje. I den siste generasjonsskifte Mondeo vokste 2 cm og 14 cm MAZDA! Denne detaljen, etter å ha sjekket (det vil virke dumt, men ikke alle gjør og tar ingen overraskelse) spiller i din favør når det gjelder innvendig plass og bagasjekapasitet er bekymret. Mellom Mondeo og 6 indre størrelse forskjell er ubetydelig. De er laget for fire voksne som reiser veldig behagelig; Hvis du vil kan du legge til én, men som i alt dette segmentet på lange turer femte slutten lei av deg, bredden på baksetene og hardheten og formen på sentral støtte. Mazda lengde plass er bedre, selv om Mondeo er allerede god nok til å ikke gå å spille med knærne på ryggen. For plass er ikke verre en enn den andre, til tross for forskjeller. Foran Klager kan bare komme med den valgte stasjonen, fordi både behagelig reise der ergonomi og enda en fin design, den japanske sportsligere, mer elegant på tysk.

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175Utstyret nivået er høyt i begge frukt av Titanium og luksuriøse detaljer tilfeller. Det er gode tilkoblingsmuligheter og begge kan styre ulike funksjoner med talekommandoer serie, noe mer komplett i Ford. Mazda har et lite hode Up Display som ikke er veldig nyttig hvis du er en av dem som bærer den høye hjulet, og Mondeo jeg ikke liker speil, for buede og overdreven deformasjon av virkeligheten som kan lede deg til å begå insekter unna, men tar tid å venne seg til, og gjøre dem. I likhet med Mazda, Mondeo Livet om bord er fint med store doser av komforten og gode tilkoblingsmuligheter.

bagasjerom

i bagasjerom ja det forskjeller å vurdere. Den første kommer fra gate, mye mer praktisk i Ford, mye mer håndterlig i Mazda. Den første etterlater en stor munn og praktisk belastning, men er veldig høy, og det er litt kraft til lavere-alltid kan sette elektrisk port for 500 € mer. I 6 er det dør, bred for det som er vanlig i segmentet, men lite i forhold til sin 5-dørs rival. Bagasjerommet er i forhold til utstyr. Den japanske leverer alltid noen interessante 535 liter, mens Ford har 605 liter Hvis bærer reparapinchazos 480 liter kit eller reservehjul nødstilfelle, som det er også en ekstra 200 €. Jeg støtter hjulene alltid anbefale akuttreparasjonssett før-stikk, men i dette tilfellet tapet av bagasjerommet er så stort at bedre la det som er standard og har BOOT; reservehjulet er stort, men som et annet tiltak (215/60 235/50 R16 R17 i forhold til de andre fire) ved utgangen blir nødstilfelle hjul-ark, med sine begrensninger, men med hurtigsveisedyse stort hjul størrelse; Ford ting.

funksjoner

Mondeo bærer en motor 2 liter med common rail direkte innsprøytning og VGT. For hans del, bruker Mazda en 2,2 liter med identisk injeksjon, men to turboer sekvensiell drift, en mindre og raskere akselerasjon for lav avkastning og et større en for resten av regimet. Resultatet er god på Ford og noe bedre i Mazda, som bringer et høyere nivå prestacional. Det er raskere enn sin rival og til slutt spiser det samme. Forskjellen i akselerasjon og inngang, gitt den type bil vi snakker om, ser jeg ikke på Mondeo for å utelukke enhver tid, som allerede tilbyr veldig gode data tross for å være verre. Der mekaniske egenskaper i de to modellene, siden Mondeo veier 166 kilo mer enn sin motstander og tar lengre tid endre utviklingen. Til slutt kommer til en lignende 6 forbruk og ytelse som ikke er dårlig, noe som indikerer at Motoren er teknisk veldig god, men Mazda utfallet er bedre. Denne enheten 6 har flere hester i vår bank enn sin rival når det skal være den andre veien, noe som sikkert bidrar til bedre ytelse. Ikke gode merker biler supervitaminados sende oss bevis, fordi i slutten resultatet er forvrengt og ikke vet hva som er virkeligheten. Imidlertid har forbruket Mazda vært god, noe som indikerer at det er teknisk bedre å kjøre enn sin rival.

oppførsel

Ford Mondeo 2,0 TDCI 180 hk mot Mazda 6 2.2 SKYACTIV-D 175i dynamisk oppførsel litt som oppstår i motoren. Mondeo er et godt valg, men Mazda er bedre; det faktum at seks oppfører seg bedre betyr ikke at Ford er dårlig. Foran Laguna, Avensis, Insignia, etc. Dynamisk Jeg anser Mondeo er foran dem, men det står overfor her for meg er referansesegment, selv i forkant av Passat forgudet for mange. Begge bilene er på stedet og har kjøre hjelpemidler for å oppføre seg trygt. Jeg liker Mazda fordi den har en mer trofast mot dine kommandoer grensesnitt, overføre en høy følelse av kontroll til enhver tid uten å bli skadet komfort. Mondeo er flere borgerlige og i visse ekstreme tilfeller belastet i front for den mest vekt. Under normal kjøring vil føle forskjellen er at like komfortabelt med Mazda er nærmere BMW slagord Liker du å kjøre? og Mondeo er alle litt mer filtrering. De er gode biler, ja, Jeg fraråder LED-lykter, som fortsatt ikke gir den visuelle kvaliteten visning premium merkevarer; den bixenon bedre.

Det er utrolig hvor justere sine priser mark, inkludert en direkte merking. De har en lignende start pris, selv om det må tas i betraktning at både våre komparative ferdig er den mest omfattende i sine respektive områder. Kombinasjoner av utførelser og utstyr er høyere Ford, siden du kan konfigurere den til din smak med flere alternativer, mens Mazda bare kan du velge farge og lite annet blant hans tre avsluttende muligheter. Til gjengjeld tilbyr den et komplett utstyr.