Så vil det nye kollisjonstest Euro NCAP

Så vil det nye kollisjonstest Euro NCAP

Siden starten i 1997, Euro NCAP har vært katalysator av de mest betydelige fremskritt innen bil sikkerhet. Crash testing og evaluering protokoller, i stadig utvikling, har gitt forbrukerne med nødvendig kunnskap for å hjelpe deg å velge når du kjøper en bil basert på deres sikkerhet.

nå, Euro NCAP har gitt ut sitt veikart for 2025, med autonom kjøring og nye teknologier som inneholder standardmodeller som de viktigste faktorer som skal evalueres. dokumentet omfatter første teknologisk utvikling og forandringer i bevegelighet som det er i ferd med å oppleve bilindustrien, slik at etaten har satt som mål å gi "klarhet og tillit" til forbrukerne.

For å gjøre dette, har Euro NCAP understreket at det vil være viktig du kunngjøre fordelene med autonom kjøring, og samtidig sikre full drift. Den uavhengige europeiske byrået har understreket at vil utfordre bilprodusenter, slik at de tilbyr i sine biler-fra alle segmenter og i alle land best mulig teknologi.

Roadmap Euro NCAP

Rådet president, Pierre Castaing, sa at karakterer mottatt av kjøretøy sikkerhetstester er en "nøkkel problemet" for forbrukerne når du gjør sin kjøpsbeslutning, slik at en "viktig" rolle euro NCAP vil gi en "klar og upartisk" guide på nye teknologier og stadig mer automatisert.

For hans del, generalsekretær i Euro NCAP Michiel van Ratingen, forklarte at de potensielle fordelene i sikkerhet autonom kjøre De er "enorm". "Hvis vi kan eliminere menneskelige feil, må vi se hva som kommer ned antall ofre veien, selv om det er mye forventning og misforståelser om en verden hvor biler kan kjøre selv. " "Vår rolle blir å gir klare til forbrukere på nivå med autonome kjører bil og dens sikkerhetsinformasjon. Litt av en utfordring, men viktig. "

Som for protokoller, har Euro NCAP annonsert at de vil begynne å vurdere for første gang nytt nivå av sikkerhet i hvilken tertiær utvinning, ekstraksjon og sikkerhet siden 2020, og påvisning av tilstedeværelsen av barn fra 2022 er inkludert.

Når det gjelder barnetrinnet, vil kroppen begynne å Driver overvåking studie 2020; den automatisk deteksjon nødsituasjon 2020 og 2022; den autonomt bremsesystem i 2020 og 2022, og datautveksling mellom kjøretøy og infrastruktur i 2024.

Og til slutt, på videregående nivå, Euro NCAP vil innføre whiplash beskyttelse i 2020, og fotgjenger og syklist sikkerhet i 2022.