Farvel: 25 biler som har forlatt oss … og ikke vet

25 biler forsvant: end salg25 biler forsvant: end salg25 biler forsvant: end salg25 biler forsvant: end salg

den 25 biler av dere snakket om i dag ingen tvil De har passert (eller vil) til historien. Men ikke i den forstand at vanligvis forstår det, for å markere en epoke eller dens nyvinninger. No: denne gangen har de gått inn i historien ... fordi direkte ikke lenger eksisterer. Normal er at en produsent ikke offentliggjøre denne informasjonen, noe som gjør at mer enn en bil, vil føre til at du overraske. Selv oss har gjort, å måtte gå til katalogen av merket for å bekrefte.

Selv om mange avviklet i markedet de siste årene (eller i noen tilfeller biler navn, ettersom tilførselen i segmentet er fortsatt, som gjør Renault Laguna og hans etterfølger Talisman eller Land Rover Discovery Frelander og den nye Sport), I dag fokuserer vi på de 25 vi tiltrekke seg mest oppmerksomhet.

Noen, selvsagt, forsvinne for sin kommersiell fiasko... som kan være BMW 5-serie GT, Lancia Ypsilon eller Suzuki Kizashi. Andre biler er direkte offer for nye trender og endringer i kundenes behov: for eksempel en Citroen C5 for å bli erstattet av en SUV; eller Nissan Note, som ikke har noe sted mellom Micra og Juke. Og i andre tilfeller også det skjer for å være en ny gruppe strategi, som i tilfelle av en Hyundai Genesis det er eliminert, men som konsept ble født under en ny selvstendig merkevare presist kalt Genesis. Eller som en Volkswagen CC å bli erstattet av en Arteon, forresten, går litt opp og forviser mens Phaeton: 2x1.

Land Rover Freelander25 biler som ikke lenger selges:

Nissan NoteEn av overraskelsene vi ikke hadde forventet. Med framveksten av en ny mer funksjonell Micra, trekke dagens SUV og minivan forfall, har Nissan kutte markedsføring Note. Det var en god bil.

Volkswagen CC: CC coupe farvel til oss forlate definitivt. I stedet, selv om det ser ut i dag i markedet og Arteon: en sedan med sin filosofi, men mer luksuriøse kutt ennå.

Citroen C5: Fortsatt han ikke har forlatt oss ... men la oss. Saloonene også lade SUV og C5 effekt vil oppstå. I stedet vil det komme en ny C5 Aircross som roader konsept. Skal øke salget.

Lancia YpsilonHvis du går inn på Lancia nettstedet direkte gi deg og takk for din interesse og viderekoblet til støttetjenester. Her er det ikke lenger skumringen av en modell, men en merkevare. Men som i vårt land og utilitaristisk Ypsilon det markedsføres bare fordi det ikke er flere biler enn si farvel. Skam sin historie.

Lancia YpsilonLand Rover Freelander: Det var en stor bil, og selv vellykket på Land Rover. Men merket besluttet å gi en ny vri på konseptet. Det kom som en erstatning for en Discover Sport som direkte svelget Freelander. Farvel til et kirkesamfunn, men ikke en modell i sitt segment.

Renault Megane Coupe: En annen bil som har blitt fjernet fra katalogen til en merkevare er Renault Megane Coupe. Noe som gir mening når mange organer 3 dører forsvinner fra mange områder blant både utilitaristisk og kompakt.

Seat Ibiza ST: Seat har lansert til markedet neste generasjon av sin bil-ikonet, Ibiza. i området av de mest populære verktøyet har imidlertid ingen plass og bilkarosseri familie. Offisielt de har rapportert sin forsvinning.

Nissan Pathfinder: En annen stor SUV som har forsvunnet, og overrasker oss er Pathfinder. Med en rekke allerede Qashqai og X-Trail, virker det som det gjorde lite fornuftig å fortsette å satse på en modell med yrke og fjerne alle ekte bakken.

Nissan PathfinderVolvo XC70: en annen bil har nylig sagt farvel til oss er XC70. Han åpnet en stil kjent konsept og en veldig spennende, men i renovadísima spekter av Volvo for nå har ingen plass. Med premiere på en ny plattform, og ankomsten av V90 Cross Country, forsvinner nesten en myte.

Subaru Legacy: En familie med tradisjon som vi også sa farvel til markedet. Subaru Legacy slå for en som ikke lenger selges. I stedet ja ingen erstatning: den nye Subaru Levorg tar sin plass med sikte på å gi frisk luft til en legendarisk merkevare.

Peugeot RCZ: Nesten to år siden, og han forlot oss ... var en skam. Vi snakker om det interessante Peugeot RCZ sports coupe. Det var en bil nisje, og har vurdert den splitter fokusere sin innsats på volum biler. Det gikk veldig bra.

Peugeot RCZMazda5Andre mennesker transportør som føles virkningen av SUV. Med ankomsten av CX-3 og CX-5 Mazda forlater sin familie 5. Det selges ikke lenger, men som en familie bil var mer enn interessant. En misforstått konseptet.

Honda AccordAndre incomprendido, et teknisk avansert modell og introduserte store sikkerhetssystemer ... men lyktes ikke. Honda Accord selges ikke lenger i vårt marked, er en annen sedan som har unnlatt å tilpasse seg skiftende tider. I stedet tar CR-V plass som SUV.

Skoda Roomster: Hans avskjed var det ingen støy i løpet av sommeren 2015. Er det noen som husker Skoda Roomster? Nei, ikke sant? Vel det er forklaringen på hans forsvinning. Det var en konseptbil rareste som skjedde inglorious som en familie bil.

Fiat Sedici: I tider med SUV, det er et merke som fraskriver noen av dem. Og det er Fiat. Den italienske produsenten er sterk i sitt utvalg av verktøy og kompakt, og den splitter 500. Derfor satser som en 500X SUV og sluttet å produsere Sedici, en bil laget av Suzuki.

Fiat Freemont: SUV og SUV, og skutt fordi jeg har. En annen SUV som sluttet å selge Fiat var Freemont. Og det ville ikke være fordi det ikke var interessant: i forhold plass / pris, hadde ingen rival. Kanskje sin store størrelse og en veldig amerikansk ånd forårsaket avbrytelsen. Og det ble ikke solgt, la oss innse det.

Suzuki Kizashi: I juli 2015 sin store sedan kutte Suzuki Kizashi. Den kom med en masse ambisjoner, men mellom deres begrensede rekkevidde og nedgangen av sedaner lyktes ikke. Hvil i fred.

Suzuki KizashiVW Eos: En annen bil forsvant fra Volkswagen utvalg, EOS. Dette hardtop cabriolet forble en nisje ... og i et segment som VW hadde to andre rivaler: Beetle Cabrio og Golf Cabrio. Det er klart: ikke fornuftig.

Opel Antara: En annen SUV som mislyktes og forsvant var Antara. Men Opel satser nå fastere kategorien kaste opp til 4 modeller: Mokka X X Cross, den Grandland X og en annen større legges. Det kom på feil tidspunkt og feil selskap: med Chevrolet og Captiva.

BMW 5-serie GT: Født mellom hard strid med design. Det var en saloon, men svært høy, svært funksjonelle innsiden og en uforholdsmessig bilde. Og forsvinner. Vi snakker om den kontroversielle 5-serie GT konseptet ennå ... BMW relansert. Denne gangen med et større 6-serie GT. Og forhåpentligvis med bedre bilde.

Hyundai Genesis: En bil som snart vil forsvinne vil være Hyundai Genesis ... men å faktisk lede en merkevare i seg selv. Den koreanske konsernet har besluttet å lansere et firma med mer cache, og konkurrerer luksusbiler. Og da vil komme nye Genesis med et annet navn.

Hyundai GenesisBMW Z4: et annet navn forsvinner ... men ikke konseptet. Ja, fordi BMW Z4 sier farvel, men det tyske merket er allerede forbereder hans erstatter. Og det kan være mye mer spennende. Fremtiden vil bringe oss en BMW Z5 som utvikler seg i prinsippet allerede, og den nye Toyota Supra. Mangler fortsatt offisiell bekreftelse av merkevaren.

Seat Altea: en annen modell som solgte dårlig og representerte en god familie innsats. Enda en modell som også etter hvert anklaget hans minivan format. Seat Altea gått inn i historien.

Suzuki SplashAndre Suzuki som forlot samlebåndet var Splash. En liten minivan virker som, for konseptet, ikke mye mening. Denne modellen ble utviklet av Opel Agila ... som for øvrig også solgt.

Mini Coupe og Roadster: Ikke bare én, men opptil to Mini som har forsvunnet fra salgskatalogen. Vi snakker om Mini Coupe og Roadster, to fremmede og nisje konsept som også funnet sitt nettsted. Mini har endelig omskape hele sitt spekter for å fullføre uansett ulønnsomme modeller.

Du kan også være interessert i:

Stuck! Biler ikke starte salg

10 biler som ikke lenger selges og vil savne

Biler i går og i dag: de eldste navn og historie